Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Ajax" piekāpjas "Zwolle" otrajā finālā pēc kārtas

"Ajax" piekāpjas "Zwolle" otrajā finālā pēc kārtas
"Zwolle" futbolisti ar pirmo Superkausa trofeju kluba vēsturē
Foto: AFP/Scanpix

Nīderlandes Superkausa spēlē pazīstamais Amsterdamas "Ajax" ar 0:1 piekāpās "Zwolle", zaudējot šim mazpazīstamajam klubam jau otro finālu dažu mēnešu laikā.

Šovakar Amsterdamā tika izspēlēts mačs par Nīderlandes Superkausu – Johana Kruifa vārdā nosaukto balvu (Johan Cruijff Schaal). Titulētais Amsterdamas "Ajax" ar 0:1 piekāpās "PEC Zwolle", vienīgos vārtus 55.minūtē gūstot 25 gadus vecajam uzbrucējam Stefanam Nijlandam.

"Zwolle" tas bija pirmais Superkauss kluba vēsturē, bet pirms trijiem ar pusi mēnešiem (20.aprīlī) komanda tika arī pie pirmā triumfa Nīderlandes kausa izcīņā. Arī kausa finālā tika uzveikts "Ajax", tiesa, ar graujošo 5:1. Pēdējās divās sezonās – pēc atgriešanās Nīderlandes čempionāta augstākajā divīzijā – "Zwolle" divreiz finišēja 11.vietā, bet kluba vēsturē augstākā vieta ir astotā (pirms 25 gadiem).

"Ajax" arī neizmantoja iespēju panākt "PSV Eindhoven" visvairāk izcīnīto Superkausu skaita ziņā. Eindhovenas vienībai ir deviņi tituli, tikmēr Amsterdamai – astoņi. Finālu skaits lielāks gan ir "Ajax" – 16 pret 14.

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...

     [+] [-]

, 2014-08-04 09:25, pirms 10 gadiem
Pieņemu, ka Ajax līderi fiziski un morāli noguruši pēc PK.

     [+] [-]

, 2014-08-04 15:47, pirms 10 gadiem
Ajax peedeejaas sezonaas nav tas stabilaakais sniegums - ik pa briidim gadaas vaajas speeles