Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Bekhems no "Galaxy" atvadās ar MLS čempionu kausu

Agris Suveizda

Bekhems no "Galaxy" atvadās ar MLS čempionu kausu
Deivids Bekhems un Robijs Kīns ar MLS kausu
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt tika aizvadīts ASV futbola čempionāta (MLS) fināls. Tajā Losandželosas "Galaxy" savā stadionā uzņēma Hjūstonas "Dynamo" un uzvarēja ar 3:1. "Galaxy" MLS kausu izcīnīja otro gadu pēc kārtas, un angļu superzvaigzne Deivids Bekhems no komandas atvadījās uz pozitīvas nots. Bekhems jau iepriekš bija paziņojis, ka atstās klubu.

Pēc Monreālas "Impact" pievienošanās līgai tajā šosezon piedalījās 19 komandas - desmit Austrumu un deviņas Rietumu konferencē. Visas vienības izspēlēja 34 spēļu kārtas, un cīņu par MLS kausu varēja turpināt katras konferences piecas labākās komandas. Pa trim labākajām jau garantēja iekļūšanu konferences pusfinālā, bet ceturtajai ar piekto vietu vēl bija jāizspēlē viena play-off spēle.

Konferences pusfinālā un finālā uzvarētājs tika noskaidrots divu maču summā, bet MLS kauss tika izspēlēts tikai vienā cīņā, kas pirmoreiz notika nevis neitrālā stadionā, bet gan tās komandas laukumā, kas labāk aizvadīja regulāro čempionātu. Ne Losandželosas "Galaxy", ne Hjūstonas "Dynamo" nebija starp savas konferences līderēm - "Galaxy" 34 mačos ieguva 53 punktus un ceturto vietu Rietumu konferencē, bet "Dynamo" ar 53 punktiem Austrumos bija piektajā pozīcijā.

Izslēgšanas spēlēs "Galaxy" un "Dynamo" tika galā ar attiecīgi Vankūveras "Whitecaps" (2:1), Sanhosē "Earthquakes" (0:1, 3:1) un Sietlas "Sounders" (3:0, 1:2), kā arī Čikāgas "Fire" (2:1), Kanzassitijas "Sporting" (2:0, 0:1) un "D.C. United" (3:1, 1:1). Finālspēlē "Galaxy" jau 12.minūtē bija fantastiska iespēja atklāt rezultātu - Robijs Kīns vārtu priekšā piespēlēja Lendonam Donovanam, bet viņš nespēja trāpīt tukšā vārtu stūrī. Vēlāk "Galaxy" neizmantoja momentu pēc standartsituācijas, bet pirmā puslaika izskaņā "Dynamo" izvirzījās vadībā - Keilens Kars saņēma bumbu labajā flangā, iegāja soda laukumā un trāpīja tuvajā vārtu stūrī (1:0).

Otrā puslaika sākumā Kīna vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ, bet spēles 60.minūtē "Galaxy" panāca izlīdzinājumu - Omars Gonsaless ar galvu precīzi noslēdza Žuninju centrējumu (1:1). Pēc piecām minūtēm "Galaxy" jau bija vadībā. Maiks Magī izdarīja akrobātisku sitienu pāri galvai, bet tas tika bloķēts ar roku - no 11m atzīmes gan Donovans sita tieši mērķī (2:1). Kompensācijas laika ceturtajā minūtē Kīns ar 11m soda sitienu panāca 3:1, bet Bekhems, simboliski tiekot nomainīts, tika pavadīts ar vētrainām ovācijām.

"Tas mums ir ļoti īpaši - uzvarēt savās mājās ir fantastiski," teica Bekhems. "Skumji, ka tās ir beigas. Šī man ir bijusi īpaša vieta, un tāda tā turpinās būt. Esmu priecīgs, ka gandrīz sešus gadus esmu bijis daļa no šī visa un ka ar klubu esmu bijis veiksmīgs četrus gadus." Bekhems piebilda, ka vēl nav izlēmis, kur turpināt spēlēt un ka neatteiksies no vēlmes veicināt MLS attīstību un futbola kā sporta veida popularitāti ASV.

Donovans, finālā realizējot 11m soda sitienu, uzstādīja jaunu visu laiku MLS gūto vārtu rekordu. Tagad Donovana kontā regulārajā un play-off sezonā ir 146 vārti, kas ir par vieniem vairāk nekā Haimem Moreno. Nav izslēgts, ka Donovans pēc triumfa finālā varētu uz laiku pārtraukt spēlēt profesionālo futbolu vai pat beigt karjeru. Donovans šosezon 31 spēles laikā guva 11 vārtus, Bekhema kontā 30 mačos septiņi precīzi sitieni, bet Kīnam 34 spēlēs ir 22 vārti. Franču uzbrucējs Tjerī Anrī ar Ņujorkas "Red Bulls" apstājās konferences pusfinālā un kopumā 27 spēlēs guva 15 vārtus.

Izmantotie resursi:
Sky Sports | Sport News
LA Galaxy
MLSsoccer.com

     [+] [-]

, 2012-12-02 13:53, pirms 12 gadiem
Par Bekhemu gavilēja tie paši fani,kas vēl pāris gadus atpakaļ tik cītīgi izsvilpa