Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Futbola kluba "Santos" stadionā sākušās atvadas no mūžībā aizgājušā Pelē

Futbola kluba "Santos" stadionā sākušās atvadas no mūžībā aizgājušā Pelē
Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Pirmdien Brazīlijas futbola kluba "Santos" stadionā sākās atvadas no pagājušajā nedēļā mūžībā aizgājušā leģendārā futbolista Pelē.

Atvadas no Pelē, kurš mūžībā devās ceturtdien 82 gadu vecumā, norisināsies aptuveni vienu diennakti. Pirmdien zārks ar Pelē policijas un ugunsdzēsēju eskorta pavadībā tika nogādāts "Santos" stadionā "Vila Belmiro" un novietots laukuma centrā. Līdzjutēji no Pelē var atvadīties, zārkam nepietuvojoties tuvāk par pieciem metriem.

Otrdien sāksies Pelē bēru procesija, kuras laikā zārks ar futbolistu tiks vests cauri rajonam, kurā Pelē uzauga, un nogādāts daudzstāvu kolumbārijā Santusā.

Pelē ir vienīgais, kurš trīs reizes uzvarējis Pasaules kausa izcīņā, ar Brazīlijas izlasi paveicot to 1958., 1962. un 1970.gadā. Gandrīz visu savu profesionāļa karjeru Pelē pavadīja "Santos" komandā.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2023-01-02 20:16, pirms gada
...man šķiet, ka Portugālei neiet PK, jo viņi nodauzīja Pele 1966.gadā...Futbola dievs to nav piedevis...es to spēli skatījos kā sīcis un toreiz bija tādi televizori kā "rekords" ar mazu ekrānu un melnbalti...un momentu atkārtojuma nebija...tāpēc varbūt esmu neobjektīvs, bet Ozerovs toreiz teica, ka portugāļi dauza Pele...toreiz spēlētāju maiņas nebija, ja pareizi atceros un brazīļi praktiski spēlēja mazākumā...un zaudēja 0:2..
R.I.P.
Futbola Karalis ir miris....
, 2023-01-02 21:01, pirms gada
dakots rakstīja: ...man šķiet, ka Portugālei neiet PK, jo viņi nodauzīja Pele 1966.gadā...Futbola dievs to nav piedevis...es to spēli skatījos kā sīcis un toreiz bija tādi televizori kā "rekords" ar mazu ekrānu un melnbalti...un momentu atkārtojuma nebija...tāpēc varbūt esmu neobjektīvs, bet Ozerovs toreiz teica, ka portugāļi dauza Pele...toreiz spēlētāju maiņas nebija, ja pareizi atceros un brazīļi praktiski spēlēja mazākumā...un zaudēja 0:2..
R.I.P.
Futbola Karalis ir miris....
Tev šķiet nepareizi.Toreiz bulgāri notraumēja Peli tā,ka viņš vairs nepiedalījās turpmākajās spēlēs pret Ungāriju un Portugāli.Tas bija pirmais pasaules čempis ,kuru skatījos pa TV.
Pele bija futbola karalis un brazīļu tauta no viņa arī tagad atvadās kā no karaļa.
, 2023-01-02 21:43, pirms gada
alguns rakstīja: Tev šķiet nepareizi.Toreiz bulgāri notraumēja Peli tā,ka viņš vairs nepiedalījās turpmākajās spēlēs pret Ungāriju un Portugāli.Tas bija pirmais pasaules čempis ,kuru skatījos pa TV.
Pele bija futbola karalis un brazīļu tauta no viņa arī tagad atvadās kā no karaļa.
Hm, Brazīlijas iedzīvotāji joprojām strīdās, kurš bija pasaules futbola Karalis-Pele, vai tomēr Garrincha?! Es nekādi nenoliedzot Pele panākumus, tomēr gribu teikt, ka viņam bez Garrincha nebūtu nekas no tiem panākumiem, kuri tam bija.
Pele bija veiksmīgs komercprojekts, bet Garrinchu ar viņa dzīvesveidu, tāpat kā Džodžu Bestu, nebija izdevīgi ietērpt Karaļa mantijā.
"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix
3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.