Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

Agris Suveizda

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.

• "Pachuca" jau pirmajā spēlē Kostarikā uzvarēja ar 5:0 un šonakt mājās pielika punktu pret "Herediano" (2:1). Arī "Monterrey" no izbraukuma pārveda uzvaru (2:1), un Maiami "Inter" intrigu sarūpēt nepalīdzēja arī Lionela Mesi atgriešanās pamatsastāvā – 1:3.

• Maiami komanda vairāk kontrolēja bumbu, taču dāvanu pirmajā puslaikā mājiniekiem pasniedza vārtsargs Dreiks Kelenders, iespēlējot bumbu tieši kājās tautietim Brendonam Vaskesam (0:1).

• Otrā puslaika pirmajā pusē lieliskus vārtus no soda laukuma pusapļa guva argentīnietis Hermans Berterame, pēcāk arī asistējot Hesusam Galjardo, bet viesi goda vārtus guva vien 85. minūtē, kad Lionela Mesi standartsituāciju noslēdza paragvajietis Djego Gomess (1:3).

• Vienīgos vārtus "Inter" guva mazākumā – 78. minūtē otro brīdinājumu dažu minūšu laikā saņēma Džordi Alba.

• Mesi tā bija pirmā spēle sākumsastāvā kopš 14. marta, kad viņš guva vārtus, taču savainojuma dēļ aizvadīja tikai 50 minūtes pret Nešvilu (3:1), pēc tam izlaižot arī Argentīnas izlases pārbaudes spēles pret Salvadoru (3:0) un Kostariku (3:1). Pirms dažām dienām Mesi ierindā atgriezās ar otro puslaiku un vārtiem pret Kolorādo "Rapids" (2:2).

• "Monterrey", kas CONCACAF Čempionu līgā kopš 2011. gada triumfējusi piecas reizes, pusfinālā tiksies ar MLS čempioni "Columbus Crew", bet otrā pusfinālā spēlēs Meksikas klubi "America" un "Pachuca".

• Ceturtdaļfinālā Meksikas klubu bilance bija 6-2-0, taču UANL abās spēlēs izlaida vadību un mājās zaudēja pendelēs MLS čempionei.

• Kopš 2006. gada Meksikas klubi triumfējuši 17 no 18 sezonām, turklāt kaut reizi trofeju šajā laika posmā ieguvuši astoņi dažādi Meksikas klubi. 2022. gadā uzvarēja Sietlas "Sounders", kas bija pirmais MLS klubu triumfs kopš 2000. gada.

• Šajā sezonā, kad turnīrs pirmoreiz pārsaukts par Čempionu kausu, piedalījās 27 klubi no 10 valstīm. Lielākā pārstāvniecība bija ASV (9), tālāk sekoja Meksika (6), Kanāda (3, ieskaitot MLS klubu Vankūveras "Whitecaps"), Kostarika (3), bet pa vienam klubam bija Surinamai, Jamaikai, Dominikānai, Nikaragvai, Panamai, Gvatemalai.

• Maiami "Inter" sezonu sāka ar bilanci 4-2-1, bet turpinājusi ar 0-2-3. MLS komanda ar 12 punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, taču aizvadījusi visvairāk maču līgā.

• Ieskaitot abus turnīrus, Mesi septiņās spēlēs sakrājis 6+3, bet komandas jaunpienācējam Luisam Svaresam 11 cīņās ir 7+5.

• Pagājušajā MLS sezonā "Inter" konferencē palika priekšpēdējā vietā, bet Čempionu kausam kvalificējās kā MLS, Meksikas Līgu kausa ieguvēja.


CONCACAF Čempionu kausa 1/4 fināls

Pāris1.2.Summā
Herediano (Kostarika) – Pachuca (Meksika)0:51:21:7
NE Revolution (ASV) – America (Meksika)0:42:52:9
Columbus Crew (ASV) – UANL (Meksika)1:11:12:2; 4:3 p.
Inter Miami (ASV) – Monterrey (Meksika)1:21:32:5
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-04-11 19:18, pirms 3 nedēļām
Mazi Eži rakstīja: Pessi

Goats Ronaldo klusi smej un pīpo ap stūri!
... turpinot glaudīt savu mīļāko kamieli...