Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Glāzgovas derbijs atgriežas ar pārliecinošu "Celtic" uzvaru

Rolands Eliņš

Glāzgovas derbijs atgriežas ar pārliecinošu "Celtic" uzvaru
Otro vārtu guvējs Kriss Komonss
Foto: AP/Scanpix

Pēc gandrīz trīs gadu pārtraukuma futbola pasaule atkal pieredzējusi slavenā Glāzgovas derbija atgriešanos - Skotijas Līgas kausa spēlē "Celtic" ar 2:0 pārspēja "Rangers".

Pēdējo reizi Glāzgovas derbijs tika izspēlēts 2012. gada aprīlī, un "Rangers" finansiālās problēmas liedza tās klātbūtni Skotijas Premjerlīgā, un vieta augstākajā līgā nav atgūta joprojām. Izloze gan lēma, ka abi Glāzgovas klubi varēs noskaidrot attiecības Līgas kausa pusfinālā.

Mača sākumā "Celtic" ātri pierādīja, ka šobrīd spēlē līmeni augstāku futbolu un devītajā minūtē izvirzījās vadībā. Vārtus guva Leigs Grifits, trāpot sitienu ar galvu. "Rangers" gan nedomāja padoties, taču 30. minūtē nokļuva vēl dziļākos iedzinējos, kad spēcīgu sitienu realizēja Kriss Komonss. Puslaika atlikušajā laikā "Celtic" bija tuvu arī trešo vārtu guvumam, kamēr "Rangers" pie tādas nopietnas vārtu gūšanas situācijas nemaz netika.

Arī otrā puslaika sākums neliecināja par gaidāmām milzīgām izmaiņām, un Komonss bija tuvu 3:0 panākšanai. "Rangers" gan atbildēja ar pēkšņiem pretuzbrukumiem, kuri pārsteidza "Celtic", taču rezultātu nenesa.

Derbijā, kura pirmsākumi meklējami 1890. gadā, šī bija 400. spēle, un "Celtic" svinēja 145. uzvaru. Lai arī vēsturiski bilance joprojām labvēlīga "Rangers" (159 uzvaras), taču šodienas spēlē tā izdarīja tikai vienu sitienu pa pretinieku vārtiem un piedzīvoja drošu zaudējumu. Skotijas kausa finālā līdz ar to spēlēs "Celtic" un "Dundee United".

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +3 [+] [-]

, 2015-02-01 17:35, pirms 10 gadiem
Derbijs visā savā krāšņumā
Bet rezultāts savādāks nevarēja pat būt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-02-01 18:11, pirms 10 gadiem
Laba spēle! Tagad Celtic jāpaņem kauss, jāuzvar SPL un cienīgi jānospēlē EL!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-02-01 21:29, pirms 10 gadiem
Skonto Latvijas futbolā būs jāmēro Rangers ceļš.

     [+] [-]

, 2015-02-01 22:37, pirms 10 gadiem
Kā jau varēja gaidīt, Celtic sanāca viegla pastaiga. Jaunais klubs Rangers - miroņi (neaizmirsīsim, ka 2012. gadā vecais Rangers tika likvidēts, bet pēc tam tika izveidots jauns klubs, kas sāka dzīvi no Skotijas pašas apakšas - ceturtās līgas).