Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anelkā noliedz žesta antisemītisko nozīmi, WBA neatstādina spēlētāju

Agris Suveizda

Anelkā noliedz žesta antisemītisko nozīmi, WBA neatstādina spēlētāju
Nikolā Anelkā skandalozā vārtu atzīmēšana
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Francijas izlases futbolists Nikolā Anelkā savā Twitter kontā kategoriski noliedzis apvainojumus, ka viņa parādītais žests pēc vārtu guvuma bijis ar nacistisku un antisemītisku nozīmi. Lai arī Anelkā draudot nopietna diskvalifikācija, viņa pārstāvētais klubs WBA paziņoja, ka neatstādinās spēlētāju, kamēr noris Anglijas Futbola asociācijas izmeklēšana.

"Quenelle nozīme ir anti sistēma. Nezinu, kāds sakars ar to visu ir reliģijai. Šis žests ir veltījums Djedonē [komiķim, Anelkā draugam – A.S.]. Runājot par ministriem, kuri paši interpretē manu žestu, tieši viņi ir tie, kas rada apjukumu un strīdu, nezinot, ko šis žests patiesībā nozīmē! Lūdzu cilvēkiem, lai mediji viņus nepiemuļķo. Un, protams, neesmu ne rasists, ne antisemīts, un pilnībā apzinos savu žestu," rakstīja Nikolā Anelkā.

"Treneris Kīts Daunings dažas minūtes pēc spēles beigām prasīja Nikolā paskaidrot vārtu guvuma svinēšanu. Nikolā sacīja, ka izpildīja žestu, lai gūtos vārtus veltītu savam draugam un pilnībā noliedza jebkādu mērķi kādu aizskart," teikts WBA paziņojumā. "Tāpat šodien paskaidrojumus prasīja kluba sporta un tehniskais direktors Ričards Garliks, un Nikolā vēlreiz pilnībā noliedza iespējamo vēlmi kādu aizskart."

"Klubs pilnībā saprot, ka Nikolā vārtu svinēšana ir aizskārusi noteiktas aprindas, un lūdza Nikolā vairs nerādīt šo žestu. Nikolā nekavējoties piekrita šai prasībai," paziņojumā turpināts. Klubs piebilda, ka pilnībā sadarbosies ar Anglijas Futbola asociācijas izmeklēšanu, kā arī paziņoja, ka neatstādinās francūzi no nākamajām spēlēm: "Nikolā varēs piedalīties spēlēs, kamēr FA veic izmeklēšanu. Tādējādi Nikolā pagaidām paliks pirmās komandas rīcībā."

Jau vēstījām, ka Anelkā žests iepriekšējā Premjerlīgas spēlē pret "West Ham" (3:3) izsauca lielu rezonansi, jo tam esot antisemītiska nozīme. Francijas amatpersonas nesen stingri aizrādīja jau pieminētajam komiķim Djedonē, kurš šo žestu bieži lieto savas uzstāšanās laikā. Interesanti, ka pēc Anelkā vārtu svinēšanas sociālajos tīklos parādījās senākas Samira Nasrī un Mamadū Sako fotogrāfijas, kurās viņi demonstrē šo pašu žestu. Franču futbolisti skaidroja, ka tam neesot bijusi antisemītiska nozīme.

Izmantotie resursi:
Twitter
Official Website of the Baggies - West Bromwich...

  +2 [+] [-]

, 2013-12-30 20:14, pirms 11 gadiem
Murgs kaut kāds.

  +2 [+] [-]

, 2013-12-30 20:15, pirms 11 gadiem
driz jau neko nevarēs rādīt,jo redz viss ir nacistiski utt. pfff nožēlojami

  +2 [+] [-]

, 2013-12-30 20:47, pirms 11 gadiem
Turpmāk pēcpusi atslaucīt drīkstēs tikai ar kreiso roku, jo nacisti to darīja ar labo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-30 21:20, pirms 11 gadiem
Nicolas Anelka Gesture: Nicolas Anelka faces...

Kaut kāds murgs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-31 00:12, pirms 11 gadiem
tiem vērotājiem tiešām nav ko citu darīt,kā pie sīkumiem piesieties,nebūtu sākuši klaigāt,neviens pat nepievērstu tam uzmanību,atkal kāds gribēja izcelties un no mušas uzpūta ziloni,kā ar ugunskrustu Dinamo gadījumā