Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ouvens: "Karjeras pēdējos gados nespēju sagaidīt, kad beigšu spēlēt futbolu"

Rolands Eliņš

Ouvens: "Karjeras pēdējos gados nespēju sagaidīt, kad beigšu spēlēt futbolu"
Maikls Ouvens
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola izlases bijušais uzbrucējs Maikls Ouvens atklātā intervijā „BT Sport” pastāstīja, ka biežie savainojumi atstājuši uz viņu ļoti smagu psiholoģisko iespaidu un ka futbolista karjeras pēdējos 6-7 gados viņš laukumā gandrīz vai paniski baidījies no jaunu traumu gūšanas.

Maikls Ouvens jaunībā pieteica sevi kā futbola superzvaigzni „Liverpool” un Anglijas izlases sastāvā. Jau 22 gadu vecumā viņš 2001. gadā ieguva „Ballon d`Or” apbalvojumu, taču Ouvenu jau tobrīd vajāja dažādi savainojumi. 19 gadu vecumā viņš bija pārcietis augšstilba plīsumu, no kura rehabilitācija ilga vairākus mēnešus, un Anglijas izlasē 40 vārtus guvušais Ouvens intervijā „BT Sport” vakar norādīja, cik lielu nozīmi līdzīgi savainojumi atstāja uz viņu tieši psiholoģiski.

„Sākumā es biju ātrs spēlētājs, vienmēr skrēju pēc piespēlēm aiz aizsardzības, apdzinu pretiniekus,” sacīja 38 gadus vecais Ouvens. „Tā bija mana spēle, bet karjeras apmēram sešos pēdējos gados es pārvērtos par citu futbolistu, tādu, kas darīja vienīgo lietu, ko vēl varēja.”

„Es biju līdz šausmām nobijies no sprinta starp aizsargiem,” turpināja Ouvens. „Zināju, ka tad piedzīvošu vēl vienu muskuļa plīsumu. Vissliktāk ir tad, kad instinkts tevi vedina darīt to, ko esi darījis visu dzīvi, bet pats tad sāc domāt, ka labāk tomēr nevajag.”

Ouvens atzina, ka karjeras otrajā pusē vairs nevarēja spēlēt tā, kā bija darījis to karjeras pirmajos gados, jo pārāk lielu iespaidu bija atstājuši savainojumi: „Pēdējos sešos vai septiņos gados es to ienīdu. Nevarēju sagaidīt, kad beigšu spēlēt futbolu. Spēlētājs laukumā vairs nebiju es. Viss, ko es darīju, bija piedalīšanās saspēlē un bumbas gaidīšana soda laukumā. Tas viss noveda pie tā, ka cilvēki sāka domāt, ka es biju lielisks vārtus guvējs, kurš nedarīja neko citu. Savās domās es to vēl varēju izdarīt, bet fiziski – vairs nē.”

„Es apbrīnoju cilvēkus, kuri var spēlēt futbolu savas mīlestības pret spēli dēļ,” teica Ouvens. „Viņi var palikt nedaudz lēnāki un pāriet spēlēt zemākā līgā, lai spēlētu pret vājākiem pretiniekiem. Man karjeras pēdējie gadi bija haosā un bailēs.”

Ouvens pēc aiziešanas no „Liverpool” spēlēja arī „Real Madrid”, Mančestras „United”, „Newcastle” un „Stoke” komandās, kurās viņa rezultativitāte pakāpeniski kritās. Futbolista karjerai Ouvens punktu pielika 2013. gadā, 34 gadu vecumā. Kopumā viņš 571 spēlē guva 262 vārtus, bet Anglijas izlasē ar 40 vārtiem ir piektais labākais vārtu guvējs tās vēsturē.

Izmantotie resursi:
Michael Owen hated final years of career and...

  -1 [+] [-]

, 2018-08-27 09:03, pirms 6 gadiem
Žēl ka tā notiek ar sportistiem. Vēl jo projām nesaprotu kā tā laika Anglijas izlase nekļuva par čempioni. Tur blice bija superzvaigžņota.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-27 10:13, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Žēl ka tā notiek ar sportistiem. Vēl jo projām nesaprotu kā tā laika Anglijas izlase nekļuva par čempioni. Tur blice bija superzvaigžņota.
Ar superzvaigznēm nevar vinnēt neko lielu, var jau, bet tad katrai superzvaigznei ir jāziedo savs ego izlases labā un toreiz tie čaļi to nevarēja!

Nevajag izlasi pilnu ar zvaigznēm, vajag komandu, banāli skan, bet tā vienmēr ir bijis un būs lai tiktu pie lieliem tituliem!

  +3 [+] [-]

, 2018-08-27 11:16, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ar superzvaigznēm nevar vinnēt neko lielu, var jau, bet tad katrai superzvaigznei ir jāziedo savs ego izlases labā un toreiz tie čaļi to nevarēja!

Nevajag izlasi pilnu ar zvaigznēm, vajag komandu, banāli skan, bet tā vienmēr ir bijis un būs lai tiktu pie lieliem tituliem!
Labs piemērs tam ir 2000.gads, kad PČ hokejā mazā Latvija uzvarēja zvaigžņoto Krievijas izlasi 3:2

  -4 [+] [-]

, 2018-08-27 12:35, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Žēl ka tā notiek ar sportistiem. Vēl jo projām nesaprotu kā tā laika Anglijas izlase nekļuva par čempioni. Tur blice bija superzvaigžņota.
Tāpēc, ka papīrs pacieš visu, bet lielais futbols nē Angļiem nav uzvarētāju psiholoģijas. Kad līdzās nav kāds leģionārs, kurš noslaucīs pēcpusi, tā uzreiz čuššš.

  -4 [+] [-]

, 2018-08-27 12:43, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Žēl ka tā notiek ar sportistiem. Vēl jo projām nesaprotu kā tā laika Anglijas izlase nekļuva par čempioni. Tur blice bija superzvaigžņota.
Lidzigi ka ar latvijas hokeja izlasi, daudz meistari, zvaigznes, bet izskiroso speli vienmer nolej, tapec mums nav medalju

  +1 [+] [-]

, 2018-08-27 13:26, pirms 6 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: Labs piemērs tam ir 2000.gads, kad PČ hokejā mazā Latvija uzvarēja zvaigžņoto Krievijas izlasi 3:2
labāks salīdzinājums būtu LV futbola izlases uzvara pār Turciju viņu mājās , un tikšana uz Eiropas čempi !!!!

     [+] [-]

, 2018-08-27 13:51, pirms 6 gadiem
kristaps_kristaps_117240895887395 rakstīja: labāks salīdzinājums būtu LV futbola izlases uzvara pār Turciju viņu mājās , un tikšana uz Eiropas čempi !!!!
Turcijā bija 2:2, bet nu uzvaras vērtē

     [+] [-]

, 2018-08-27 13:59, pirms 6 gadiem
Viņu sauca par Anglijas Marianu Paharu. Liels gods!

     [+] [-]

, 2018-08-27 14:14, pirms 6 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Turcijā bija 2:2, bet nu uzvaras vērtē
jā !!! biju domājis divu spēļu summā !!!