Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Obamejangam hat-trick graujošā uzvarā; norvēģim Eljunusi 3+2 "Southampton" rindās

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Obamejangam hat-trick graujošā uzvarā; norvēģim Eljunusi 3+2 "Southampton" rindās
"Arsenal" uzbrucējs Pjērs Emeriks Obamejangs (vidū). Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Līgas kausā aizvadītas pēdējās 1/32 fināla spēles. Sezonu neveiksmīgi iesākusī Londonas "Arsenal" izbraukumā ar 6:0 sagrāva "West Bromwich Albion", savukārt "Southampton" viesos ar 8:0 pārspēja Anglijas ceturtās līgas klubu "Newport". Ar trīs vārtiem un rezultatīvu piespēli "Arsenal" rindās izcēlās Pjērs Emeriks Obamejangs. Norvēģijas izlases pussargs Mohameds Eljunusi "Southampton" uzvarā atzīmējās ar trim vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Londonas "Arsenal", kas ļoti vāju iesākusi Anglijas Premjerlīgas jauno sezonu, zaudējot abas spēles un negūstot nevienus vārtus, izbraukumā tikās ar "Championship" komandu "West Bromwich Albion". Londoniešu pamatsastāvā devās gan Pjērs Emeriks Obamejangs, gan Martins Ēdegors. Tāpat no pirmās minūtes laukumā bija Nikola Pepē un Buikajo Sakā. Lielisku pirmo puslaiku aizvadīja tieši Obamejangs. Viņš guva divus vārtus un vienu reizi rezultatīvi piespēlēja. Otrajā puslaikā vārtu birums no "Arsenal" turpinājās – 4:0 panāca Sakā, bet vēlāk Obamejangs nokārtoja sev hat-trick. Otrā puslaika beigu daļā ar vārtiem atzīmējās arī uz maiņu nākušais Aleksandrs Lakazets.

"Southampton" izbraukumā tikās ar Anglijas pēc spēja ceturtās līgas klubu "Newport". Jau pirmajā puslaikā viesi, kas ikdienā startē Anglijas spēcīgākajā līgā jeb Premjerlīgā, nokārtoja iekļūšanu 1/16 finālā. Liels pārsvars bumbas kontrolē un daudz sitieni tika pārvērsti trīs gūtajos vārtos. Otrajā puslaikā "Southampton" turpināja palielināt mača rezultātu – laika posmā no 48. līdz 69. minūtei viesi guva vēl četrus vārtus, bet kompensācijas laikā svētie uzlika treknu punktu spēlei, noslēdzot maču ar uzvaru 8:0 un iekļūstot Līgas kausa 1/16 finālā. "Southampton" rindās ar trīs vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Norvēģijas izlases spēlētājs Mohameds Eljunusi – pret viņu septembrī nāksies spēlēt arī Latvijas izlasei.

Anglijas Līgas kauss, 1/32-fināli 25. augustā

SpēleRezultāts
Newcastle – Burnley0:1 (p.s.)
Newport – Southampton0:8
West Bromwich – Arsenal0:6