Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" saņem atļauju sākt pārrunas ar Lampardu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Chelsea" saņem atļauju sākt pārrunas ar Lampardu
Frenks Lampards. Foto: PA Pictures/Scanpix

Līdz Anglijas Premjerlīgas jaunajai sezonai jāgaida vēl pusotrs mēnesis. Londonas "Chelsea" ir viena no divām komandām, kurai nav galvenā trenera, taču nule saņemta atļauja sākt pārrunas ar kluba vēsturē rezultatīvāko futbolistu Frenku Lampardu.

Pagājušajā sezonā "Chelsea" ieņēma trešo vietu un kļuva par UEFA Eiropas līgas čempioni, taču itāļu speciālists Maurīcio Sarri, kuram tā bija pirmā nozīmīgā trofeja karjerā, nolēma atgriezties mājās, pieņemot Turīnas "Juventus" piedāvājumu. Tādējādi "Chelsea" ir bez trenera, tāpat kā "Newcastle United".

Par galveno favorītu uz vakanto pozīciju jau labu laiku tiek uzskatīts Lampards, un angļu mediji šodien vēsta, ka "Derby" devusi atļauju "Chelsea" sākt pārrunas ar tās galveno treneri. Tiesa, lai viņš varētu pievienoties Londonas komandai, pirms tam būs jāsamaksā 4,5 miljonus eiro liela līguma izpirkuma maksa.

Pēcāk informāciju apstiprināja arī "Derby" vienība, kas publicēja paziņojumu. "Varam apstiprināt, ka esam devuši atļauju "Chelsea" veikt pārrunas ar Frenku Lampardu par vakanto trenera pozīciju. Sagatavošanās posms strauji tuvojas, tāpēc ceram, ka tas ļaus nonākt pie ātra atrisinājuma. Klubs neko vairāk nekomentēs."

Ar Lampardu pie stūres "Derby" pagājušajā sezonā ierindojās sestajā vietā Anglijas pēc spēka otrajā līgā, nodrošinot vietu pārspēlēs. Izdevās sasniegt finālu, tomēr Vemblija stadionā ar 1:2 tika atzīts "Aston Villa" pārākums, paliekot viena soļa attālumā no iekļūšanas Premjerlīgā.

41 gadu vecais Lampards laika posmā no 2001. līdz 2014. gadam bija "Chelsea" futbolists, laika gaitā tiekot arī pie kapteiņa apsēja. Viņš trīs reizes kļuvis par Premjerlīgas čempionu, triumfējis Čempionu līgā, kā arī 211 gūtie vārti ir "Chelsea" visu laiku rekords.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...