Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Žotas dublis ieved ''Liverpool'' Anglijas Līgas kausa finālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Žotas dublis ieved ''Liverpool'' Anglijas Līgas kausa finālā
Djogu Žota atzīmē vārtu guvumu. Foto: EPA/Scanpix

Anglijas Līgas kausa izcīņas futbolā finālā iekļuvusi ''Liverpool'', kas atbildes mačā ''Emirates'' stadionā Londonā izcīnīja panākumu pār vietējo ''Arsenal'' ar 2:0. Abi vārti portugāļa Djogu Žotas rēķinā. Liverpūles klubu finālā jau gaida cita Londonas vienība ''Chelsea''.

• Pirmais mačs pirms nedēļas noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Granits Džaka pirmajā puslaikā tika noraidīts, bet ''Liverpool'' vairāk nekā 60 minūtes nespēja izmantot viena futbolista pārsvaru.

• Salīdzinot ar pirmās pusfinālspēles sākumsastāviem, ''Arsenal'' rindās Sedriku Soarišu, Granitu Džaku un Ediju Nketiju nomainīja Takehiro Tomijasu, Martins Ēdegors un Emils Smits-Rovs. Liverpūles komandā Kvīvens Kelehers stājās vārtos Alisona Bekera vietā, bet Džeimsa Milnera un Takumi Minamino vietā starta vienpadsmitniekā devās Kērtiss Džounss un Keids Gordons.

• Spēles ievadā aktīvāki bija laukuma saimnieki. Piektajā minūtē Aleksandrs Lakazets no aptuveni 17 metriem izpildīja brīvsitienu un trāpīja pa vārtu pārliktni.

• 13. minūtē pēc stūra sitiena pirmā izdevība bija arī Liverpūles futbolistiem. Žoels Matips pēc Fabinju piespēles pārvirzīja bumbu vārtos, tomēr bijušais Kamerūnas izlases futbolists piespēles brīdī atradās aizmugurē, vārtiem netiekot ieskaitītiem.

• ''Arsenal'' turpināja būt aktīvāki, tomēr iekrita pretuzbrukumā. 20. minūtē Djogu Žota pretuzbrukumā veica individuālu reidu un uz pretkustību pārspēja Āronu Remsdeilu, panākot 1:0 par labu ''Liverpool''.

Lielgabalnieki vairāk ar bumbu atradās arī otrā puslaika ievadā un izveidoja bīstamu momentu, 49. minūtē pāri viesu vārtiem sitot Aleksandram Lakazetam. Ar to pašu divas minūtes vēlāk otrā laukuma galā atbildēja Keids Gordons, no labas pozīcijas sitot krietni virs ''Arsenal'' vārtu pārliktņa.

• Iespēju praktiski izšķirt spēles likteni 59. minūtē neizmantoja ''Liverpool''. Pēc stūra sitiena visaugstāk leca Ibrahima Kontatē, kura sitienu ar galvu atsita Remsdeils, apturot arī atkārtotu Džordana Hendersona mēģinājumu no tuvas distances.

Žota otro reizi mačā izcēlās 77. minūtē, kad pēc lieliskas Trenta Aleksandra-Ārnolda piespēles nonāca izcilā pozīcijā un pārcēla bumbu pāri ''Arsenal'' vārtu vīram, ievedot ''Liverpool'' Līgas kausa finālā - 2:0.

• Pašās spēles beigās ''Arsenal'' vēl pamanījās nonākt mazākumā. Laukumā uz maiņu nākušais Tomass Pārtijs, kurš vien septiņas stundas pirms mača atgriezās Londonā no Āfrikas Nāciju kausa Kamerūnā, īsā brīdī nopelnīja divas dzeltenās kartītes un par izklupienu ar taisnu kāju pret Fabinju tika noraidīts.

• ''Liverpool'' Anglijas Līgas kausa finālā iekļuva pēc sešu gadu pārtraukuma, toreiz 2016. gada 28. februārī pēcspēles sitienu sērijā piekāpjoties Mančestras ''City''. Liverpūles komandas kontā gan ir astoņi Līgas kausi. Pēdējais no tiem izcīnīts 2012. gadā, kad 11 metru sitienu sērijā izdevās apspēlēt ''Chelsea''.

• Tieši pret ''Chelsea'' Jirgena Klopa vadītajiem vīriem nāksies spēlēt 2021./2022. gada Anglijas Līgas kausa izcīņas finālā, kas 27. februārī pulksten 21:45 norisināsies Vemblija stadionā Lodonā.

Anglijas Līgas kausa pusfināls

Komandas1. spēle2. spēleSumma
Chelsea - Tottenham Hotspur2:01:03:0
Liverpool - Arsenal0:02:02:0

     [+] [-]

, 2022-01-20 23:52, pirms 2 gadiem
Visu cieņu.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-21 09:15, pirms 2 gadiem
2012. gada Līgas kausa finālā Liverpool spēlēja pret Cardiff City, nevis Chelsea

     [+] [-]

, 2022-01-21 12:22, pirms 2 gadiem
nu, finālā vismaz būs Mo un Manē atpakaļ, bet kā tur būs ar abu komandu spēles prasmi tobrīd - futbola dievs vien zin, vairāk kā mēnesis laika

     [+] [-]

, 2022-01-21 16:23, pirms 2 gadiem
..ļoti ceru, ka finālā uzvarēs. lai Klopam ir šis kauss un lai Liverpūle vismaz šo dabū, ja neko citu neizdosies paņemt.