Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anglijas Premjerlīga ir klāt - debitēs arī Gorkšs

Agris Suveizda

Anglijas Premjerlīga ir klāt - debitēs arī Gorkšs
Kaspars Gorkšs
Foto: www.readingfc.co.uk

Šodien ar septiņām spēlēm sāksies kārtējā Anglijas Premjerlīgas sezona. Vienā no mačiem līgas jaunpienācēja "Reading" uzņems sīksto "Stoke City", un šajā cīņā debiju Premjerlīgā piedzīvos Latvijas izlases futbolists Kaspars Gorkšs. Spēles sākums plkst. 17:00 pēc Latvijas laika.

Premjerlīga noslēdz raidtiesību rekordlīgumu

Anglijas futbola čempions tiek noskaidrots jau kopš tālā 1888.gada, taču Premjerlīga tādā veidolā, kā to pazīst mūsdienās, dzima pirms 20 gadiem. Premjerlīgas sākumā čempionātā absolūti dominēja Mančestras "United", kas no pirmajām 11 sezonām triumfēja astoņās. 21.gadsimtā spēku samērs ir mainījies, un pēc īpašnieku maiņas superkluba statusu ieguva arī Londonas "Chelsea" un Mančestras "City". Romāns Abramovičs "Chelsea" iegādājās 2003.gada vasarā, bet šeihs Mansurs bin Zajeds Al Nahjans par "City" īpašnieku kļuva pirms četriem gadiem. Tiesa, pēdējo deviņu sezonu laikā titulu vienalga visvairāk ir "United" (četri), bet tai uz papēžiem min "Chelsea" (trīs).

Pagājušajā sezonā beidzot pie tik kārotās trofejas tika arī "City", kā īpašnieks Mansurs dažādām vajadzībām klubā bija investējis fenomenālu summu - tuvu vienam miljardam sterliņu mārciņu! Pirmās vietas liktenis izšķīrās fantastiskā drāmā - "City" pēdējā kārtā savā laukumā uzņēma pastarīti QPR, un, tā kā "United uzvarēja Sanderlendā, tai obligāti vajadzēja iegūt trīs punktus. Vēl, sākoties kompensācijas laikam, "City" joprojām bija iedzinēju lomā (1:2), bet tad ar vārtu guvumiem izcēlās Edins Džeko un Serhio Agvero (3:2), nodrošinot tikai trešo titulu kluba vēsturē - pirmo kopš 1968.gada. Arī šosezon galvenie favorīti uz uzvaru Premjerlīgā ir abi Mančestras grandi - "City" un "United" -, kuriem bukmeikeru vērtējumā cieši seko jau pieminētā "Chelsea".

Premjerlīga nostiprinājusi savu reputāciju kā viena no spēcīgākajām līgām pasaulē, un tā var lepoties ar milzīgu interesi visā pasaulē. Kamēr visapmeklētākā futbola līga Eiropā ir Vācijas Bundeslīga, bet Premjerlīga ar vidēji 35 tūkstošiem skatītāju ieņem otro vietu, tā ir pārliecinoša līdere raidtiesību pārdošanā. Premjerlīga jau bija līdere - tai pienācīgi spēja sekot vien Itālijas "A Sērija" (tiesa, Spānijas grandi Madrides "Real" un "Barcelona" atšķirīgo noteikumu dēļ ir spējīgi sev nodrošināt iespaidīgus individuālos līgumus) -, bet jūnijā tika paziņots par jauno translāciju tiesību rekordlīgumu. BT un "BSkyB" Premjerlīgas pašmāju tiesības iegādājās par kopā 3,018 miljardiem mārciņu. Salīdzinājumā ar iepriekšējo līgumu, summa pieaugusi par 70%.

Nule parakstītais līgums stāsies spēkā nākamajā sezonā, un "'BSkyB" nodrošināja tiesības translēt 116 spēles ik sezonu, par to šķiroties no 2,3 miljardiem mārciņu. BT sezonā translēs 38 spēles, tostarp gandrīz pusi pirmās izvēles maču, un šķirsies no 738 miljoniem mārciņu. Tādējādi 2013./14.g. sezonā klubu ienākumi no translācijām ievērojami palielināsies, un paredzams, ka tā laika Premjerlīgas pēdējās vietas īpašniece varētu saņemt vairāk nekā ieguva iepriekšējās sezonas čempione "City", kurai pienācās aptuveni 60 miljoni. Domājams, ka palielināsies arī aizjūras un interneta tiesību pārdošanas vērtība, kas iepriekšējā līgumā sastādīja 1,4 miljardus, līdz ar to trīs gadu līguma kopējai vērtībai vajadzētu sasniegt vai pat pārsniegt piecus miljardus mārciņu. Noslēgta arī jauna vienošanās ar Premjerlīgas ģenerālsponsoru "Barclay" - jaunais līgums stāsies spēkā 2013.gadā, un līga trīs gadu laikā kopā iekasēs 120 miljonus.

Pēdējo 10 gadu medaļnieki

GadsZeltsSudrabsBronzaGadsZeltsSudrabsBronza
2012.Man. CityMan. UnitedArsenal2007.Man. UnitedChelseaLiverpool
2011.Man. UnitedChelseaMan. City2006.ChelseaMan. UnitedLiverpool
2010.ChelseaMan. UnitedArsenal2005.ChelseaMan. UnitedArsenal
2009.Man. UnitedLiverpoolChelsea2004.ArsenalChelseaMan. United
2008.Man. UnitedChelseaArsenal2003.Man. UnitedArsenalNewcastle

Premjerlīga izpērk Franciju un Vāciju

Lai arī vasaras pāreju periodā par neapšaubāmu pasaules čempioni kļuva Francijas PSG, kas vienu no saviem jaunieguvumiem (Lukašs Moura uz Parīzi pārcelsies janvārī) nocēla arī no Mančestras "United" un Aleksa Fērgusona deguna, līgu ieskaitē stabilu pirmo vietu pagaidām ieņem Premjerlīga. Turklāt angļu klubi ne tikai ir tērējuši daudz naudas, bet lielu daļu no līdzekļiem tērējuši ārpus Anglijas, tādējādi turpinot audzēt līgas līmeni un pavājinot (vismaz mēģinot) citas. Kā ierasts, papildinājums daudz meklēts Francijā, no kurienes nopirkts Edens Azārs, Olivjē Žirū, Modibo Maigā, Alū Diarā un Samba Diakitē. No Vācijas iegūts Šindži Kagava, Lukašs Podoļskis, Gilvi Sigurdsons un Marko Marins, bet no Spānijas pārnākuši Santi Kasorla, Miču, Ivans Ramiss un Aruna Konē. No citurienes pārnākuši arī tādi spēlētāji kā Oskars, Jans Vertongens un Vernons Anita.

Kopumā Premjerlīgas pārstāves, rupji rēķinot, ārpus Anglijas iztērējušas tuvu 180 miljoniem mārciņu, bet par pretējiem darījumiem iekasējušas vien ap 30. Kā nozīmīgākais spēlētājs, kas pametis Angliju, jāmin Didjē Drogbā, kurš lielu līgumu dabūja Ķīnā. Arī gandrīz visi pārējie nozīmīgākie darījumi veikti ar klubiem, kas nav Eiropas "Top 5" līgās - ar turku, krievu un ne-Eiropas pārstāvjiem. Dārgākās pārejas ir Asamoā Gjans (AAE, 5,9 miljoni), Vedrans Čorluka (Krievija, 5,5 miljoni) un Niko Kraņčars (Ukraina, 5.5 miljoni). Šķietami visbūtiskākais spēlētājs, kas ticis Eiropas "Top 5" līgai, ir Salomons Kalū, kuram beidzās līgums ar "Chelsea" un kurš tagad spēlē Francijas "Lille". Jāatzīmē arī Alberto Akvilāni ("Fiorentina") un Pols Pogbā ("Juventus"), kurš nebija apmierināts ar savu lomu Mančestras "United". Prom devusies arī tāda stabila Premjerlīgas vērtība kā Dirks Kauts ("Fenerbahce").

Lai arī visdārgākie pirkumi bijuši Azārs un Oskars, visnozīmīgākā pāreja tomēr notikusi iekšējā tirgū - pie niknākās sāncenses Mančestras "United" pārgājis Nīderlandes izlases uzbrucējs Robins van Pērsijs, kurš iepriekšējos astoņus gadus pavadīja Londonas "Arsenal" rindās. Van Pērsijs daudz mocījies ar savainojumiem, bet pēdējā sezona bija labākā viņa karjerā - Robins pirmoreiz pārsniedza 30 spēļu robežu (piedalījās visos 38 mačos) un guva 30 vārtus, kļūstot par labāko Premjerlīgas vārtu guvēju. Iekšējā tirgū jāatzīmē arī tādas pārejas kā Džeks Rodvels no "Everton" uz Mančestras "City" un Džo Alens no "Swansea" uz "Liverpool".

Dārgāko pāreju "Top 10" (eiro)

SpēlētājsValstsPozīcijaVecNoUzSumma (st.m.)Gads
Edens AzārsBeļģijaPussargs21LilleChelsea32 miljoni
OskarsBrazīlijaPussargs20+InternacionalChelsea25 miljoni
Robins van PērsijsNīderlandeUzbrucējs29ArsenalMan. United24 miljoni2016.
Santi KasorlaSpānijaPussargs27+MalagaArsenal17 miljoni
Džo AlensVelsaPussargs22Swansey CityLiverpool15 miljoni2017.
Džeks RodvelsAnglijaPussargs21EvertonMan. City12 miljoni2017.
Šindži KagavaJapānaPussargs23Borussia DMan. United12 miljoni2016.
Lukašs PodoļskisVācijaUzbrucējs27KolnArsenal11 miljoni
Fabio BorīniItālijaUzbrucējs21RomaLiverpool10.5 miljoni2017.
Olivjē ŽirūFrancijaUzbrucējs25+MontpellierArsenal9.4 miljoni

+Spēlētājam šogad apritēs par vienu gadu vairāk.
"Chelsea" un "Arsenal" neatklāj Azāra, Oskara, Kasorlas, Podoļska un Žirū līguma termiņus.

Treneru maiņas

KlubsPromValstsKlātValsts
West BromRojs HodžsonsAnglijaStīvs KlārksSkotija
Aston VillaAlekss MaklīšsSkotijaPols LambertsSkotija
LiverpoolKenijs DalglīšsSkotijaBredans RodžerssZiemeļīrija
SwanseaBrendans RodžerssZiemeļīrijaMikaels LaudrupsDānija
NorwichPols LambertsSkotijaKriss HatonsĪrija
TottenhamHarijs RednapsAnglijaAndrē Vilašs-BoašsPortugāle

Gorkšs iet Pahara, Stepanova, Štolcera un Bleideļa pēdās

Latvijas izlases kapteinim Kasparam Gorkšam atlicis pēdējais solis līdz sapņa piepildīšanai - debijai Premjerlīgā. Gorkšs uz Angliju pārvācās 2006.gadā, pievienojoties Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam piederošajai "Blackpool", un pēc diviem gadiem skandalozā darījumā kļuva par ambiciozā QPR spēlētāju. Lai arī šim solim teorētiski vajadzēja pietuvināt Gorkšu Premjerlīgai, iznāca tieši pretēji - QPR pirmajās divās sezonās pēc spēka otrajā līgā ieņēma attiecīgi vien 11. un 13.vietu, savukārt "Blackpool" caur izslēgšanas spēļu sietu ļoti negaidīti izcīnīja ceļazīmi uz Premjerlīgu. Nākamajā sezonā beidzot līksmoja arī QPR, kas turnīrā ieņēma pirmo vietu, taču Gorkša prieki drīz vien beidzās - ar viņu komandā vairs nerēķinājās, un Kaspars parakstīja trīs gadu līgumu ar "Reading".

"Reading" pagājušajā sezonā 46 spēlēs ieguva 89 punktus, triumfējot Čempionātā un automātiski iegūstot ceļazīmi atpakaļ uz Premjerlīgu - "Reading" augstākajā sabiedrībā atgriezās pēc četru gadu pārtraukuma. Gorkšs atkal klubā bija stabila pamatsastāva vērtība, un pagaidām nekas neliecina, ka varētu atkārtoties pagājušās sezonas notikumi - Gorkšs joprojām ir komandā, daudz spēlējot gatavošanās posmā, uzlaikojot kapteiņa apsēju un figurējot arī provizoriskajās sākumsastāva prognozēs. Ja Gorkšs debitēs Premjerlīgā, viņš pēc Mariana Pahara, Igora Stepanova, Andreja Štolcera un Imanta Bleideļa kļūs par piekto Latvijas futbolistu, kam tas ir izdevies. Visspožākā karjera Premjerlīgā padevās Paharam, kurš 129 spēlēs guva 42 vārtus, divas sezonas noslēdzot ar vismaz desmit gūtiem vārtiem (13 un 14) un kļūstot par "Southampton" leģendu. Diemžēl Marianam vēl labāku karjeru izveidot liedza daudzie savainojumi. Sauthemptonā divas sezonas pavadīja arī Bleidelis, kurš gan lielākoties spēlēja dublieros.

Pie visspēcīgākā kluba izdevās tikt Stepanovam, kuru noskatīja Vengers un "Arsenal". Stepanovam lielās konkurences dēļ neizdevās izcīnīt regulāru vietu pamatsastāvā, un viņa Londonas karjeras galvenais pagrieziena punkts bija kaunpilnā sagrāve pret Mančestras "United" (1:6) - pēc tās Stepanovs praktiski vairs netika pie teikšanas. Kopumā ogrēnietis Premjerlīgā aizvadīja 17 spēles, pie tam kļuva par Anglijas čempionu un divreiz ieguva Anglijas kausu. Arī Štolceram neizdevās tikt pie liela spēles laika - Andrejs pārstāvēja Londonas "Fulham". Pēdējoreiz Premjerlīgā Latvija laukumā bijusi pārstāvēta 2003./04.g. sezonā, kurā Pahars 14 spēlēs guva divus vārtus - nākamajā sezonā viņš savainojumu dēļ neaizvadīja nevienu maču. Jāatzīmē, ka, kamēr Gorkšam novembrī apritēs jau 31 gads, pārējie četri spēlētāji Premjerlīgas klubiem pievienojās krietni agrāk - 23-26 gadu vecumā.

"Reading", kurai tiek paredzēta cīņa par izdzīvošanu, šā gada 29.maijā notika īpašnieku maiņa - 51% kluba akciju iegādājās krievu uzņēmējs Antons Zingarevičs. Starpsezonā iegūti arī vairāki pastiprinājumi - par velti tika iegūts krievu uzbrucējs Pāvels Pogrebņaks ("Stuttgart") un "Newcastle" pussargs Denijs Gatrijs, savukārt par attiecīgi trim un 2,4 miljoniem tika nopirkti aizsargi Adrians Marjapa ("Watford") un Kriss Ganters ("Nottingham Forest"). Gorkša sakarā īpaši nozīmīga ir Marjapas iegāde - nepilnus 26 gadus vecais spēlētājs ir centra aizsargs, un, visticamāk, tieši viņš, 23 gadus vecais Stjuarts Pīrss un Gorkšs būs galvenie pretendenti uz abām centra aizsargu vietām. Gatavošanās ciklā "Reading" aizvadīja septiņas spēles, uzvarot tikai divās un četrreiz spēlējot neizšķirti. Pēdējos divos mačos, kad vairs netika tik ļoti rotēts sastāvs, centra aizsargu duetu veidoja Pīrss un Gorkšs, kuri iepriekšējā sezonā aizvadīja attiecīgi 46 un 42 spēles. Lai arī Gorkšs izlaida Latvijas izlases spēli Melnkalnē (oficiālā versija - savainojums), šodien viņš ir ierindā un, ļoti iespējams, izies arī laukumā.

Bukmeikeru viedoklis par klubu izredzēm

KlubsKoefKlubsKoef
Man. City2.30Sunderland1001.00
Man. United3.00Stoke City1001.00
Chelsea5.00West Brom2001.00
Arsenal15.00QPR2001.00
Liverpool21.00West Ham2001.00
Tottenham26.00Wigan3001.00
Newcastle251.00Norwich3001.00
Everton501.00Swansea3001.00
Fulham1001.00Reading5001.00
Aston Villa1001.00Southampton5001.00

Van Pērsijs jau ierindā, "Arsenal" un "Newcastle" sastāva problēmas

Šodienas centrālā spēle norisināsies Ņūkāslā, kur Anglijas piektais spēcīgākais klubs "Newcastle" uzņems ceturtās vietas īpašnieci "Tottenham". Kamēr viesiem savainojuma dēļ nebūs Skota Pārkera un laukumā acīmredzot nedosies arī Luka Modričs, kurš karjeru varētu turpināt Madrides "Real", mājiniekiem zem jautājuma zīmes ir četri potenciālie pamatsastāva spēlētāji - uzbrucēji Papiss Sisē un Demba Bā, kā arī francūži Joans Kabajs un Hatems Ben Arfa. Problēmas ir arī "Arsenal", kam savainojumu dēļ noteikti palīdzēt nevarēs seši spēlētāji - Alekss Oksleids-Čemberleins, Lorāns Koscelnijs, Džeks Vilšīrs, Bakarī Saņā, Emanuels Frimpongs un Tomāšs Rosickis -, bet neskaidra ir Kasorlas iespējamā debija. "Sunderland" nebūs Vesa Brauna, Fila Bredlija un Deivida Vona. Jaunpienācējs Luijs Saā, visticamāk, jau izies laukumā, bet Stefans Seseņons ir zem jautājuma zīmes.

Labākā situācijā ir "Liverpool", kurai ierindā atgriezies Džo Kouls un, visticamāk, debitēs Borīni un Alens. "Liverpool" pretiniecei "West Brom" neziņa ir par Zviedrijas izlases aizsargu Jūnasu Ūlsonu, bet noteikti nespēlēs jaunpienācējs Markuss Rūsenberjs un Greiems Dorenss. Londonas "Chelsea" vienīgais iztrūkums ir Marko Marins, savukārt Mančestras "City" vēl lems par Džo Hārta un Rodvela gatavību. Maika Ričardss un Garets Barijs ir savainoti. Tikmēr otram Mančestras klubam ir problēmas aizsardzībā - no ierindas izsisti ir Kriss Smolings, Džonijs Evanss un Fils Džounss -, līdz ar to nav izslēgts, ka aizsardzības centrā varētu spēlēt Maikls Keriks, kurš šajā pozīcijā iejutās arī draudzības spēlē. Van Pērsijs jau ir iekļāvies komandā, un debitēt varētu arī Kagava.

Lasiet vēl:
Anglijas Premjerlīgas grandu starpsezonas apskats.

Pirmās kārtas spēles

DatumsSpēleLaiksDatumsSpēleLaiks
18.08.Arsenal - Sunderland17:0018.08West Ham - Aston Villa17:00
18.08.Fulham - Norwich17:0018.08.Newcastle - Tottenham19:30
18.08.QPR - Swansea17:0019.08Wigan - Chelsea15:30
18.08.Reading - Stoke17:0019.08.Man. City - Southampton18:00
18.08.West Brom - Liverpool17:0020.08.Everton - Man. United22:00

Titulētāko klubu "Top 10"*

KlubsSkGadi
Man. United191908.1911. 1952. 1956. 1957. 1965. 1967. 1993. 1994. 1996. 1997. 1999. 2000. 2001. 2003. 2007. 2008. 2009. 2011.
Liverpool181901. 1906. 1922. 1923. 1947. 1964. 1966. 1973. 1976. 1977. 1979. 1980. 1982. 1983. 1984. 1986. 1988. 1990.
Arsenal131931. 1933. 19334. 1935. 1938. 1948. 1953. 1971. 1989. 1991. 1998. 2002. 2004.
Everton91991. 1915. 1928. 1932. 1939. 1963. 1970. 1985. 1987.
Aston Villa71894. 1896. 1897. 1899. 1900. 1910. 1981.
Sunderland61892. 1893. 1895. 1902. 1913. 1936.
Chelsea41955. 2005. 2006. 2010.
Newcastle41905. 1907. 1909. 1927.
Sheffield W.41903. 1904. 1929. 1930.
Leeds U.31969. 1974. 1992.

Izmantotie resursi:
Official Site of the Premier League |...
Arsenal Matchday Programme on iPad || ...
Official Manchester United Website
Live scores, results, fixtures, tables,...
Reading FC - The Official Site

1 2 3 73 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2012-08-18 11:06, pirms 12 gadiem
Par Chelsea un Reading!aiziet!

     [+] [-]

, 2012-08-18 11:07, pirms 12 gadiem
neoxeo rakstīja: Par Chelsea un Reading!aiziet!
Pilnīgi piekrītu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2012-08-18 11:10, pirms 12 gadiem
Nu ko, ceram uz debiju un veiksmīgu sezonu!

  +8 [+] [-]

, 2012-08-18 11:13, pirms 12 gadiem
paldies autoram, ļoti interesants raksts un analīze. Bet mēs par ''reds''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-08-18 11:30, pirms 12 gadiem
Piezīme autoram. Pagājušajā sezonā Chelsea nu nekādi nedabūja bronzas medaļu. Viņi tam nebija pat tuvumā (6. vieta). Bronza tika Arsenal.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-18 11:43, pirms 12 gadiem
Van Persie šoden debitēs MU sastaavaa?!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-18 11:49, pirms 12 gadiem
Vedijs rakstīja: Van Persie šoden debitēs MU sastaavaa?!
sodien nee,bet 1dien gan

     [+] [-]

, 2012-08-18 11:50, pirms 12 gadiem
Go Chelsea!

  +5 [+] [-]

, 2012-08-18 11:51, pirms 12 gadiem
Veiksmiigi debitēt Gorkšam

par labako anglijas klubu MAN UTD!

     [+] [-]

, 2012-08-18 11:51, pirms 12 gadiem
Warriors75 rakstīja: Par Chelsea . Par Gorkšu.
par Chelsea nepiekritu,par Gorkšu piekriitu.
Slēpts komentārs: W W E
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-08-18 11:58, pirms 12 gadiem
Par Liverpool un Kasparu, lai veicas Poolei beidzot jāatgriežas labāko 3niekā

  -2 [+] [-]

, 2012-08-18 12:08, pirms 12 gadiem
Par Chelsea un Reading !

  +3 [+] [-]

, 2012-08-18 12:08, pirms 12 gadiem
hater00 rakstīja: Par Liverpool un Kasparu, lai veicas Poolei beidzot jāatgriežas labāko 3niekā
piekrītu par visiem 100. Man arī patīk Liverpool. Labu veiksmi, Kaspar!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-18 12:12, pirms 12 gadiem
Pacietīšos līdz Bundeslīgai on Eurosport 2 no 24. augusta!! for free!!

     [+] [-]

, 2012-08-18 12:17, pirms 12 gadiem
Patīkams satraukums pirms šodienas spēles! Par lielisku sezonu, Gorkšu un Arsenal! Come On You Gunners!

     [+] [-]

, 2012-08-18 12:25, pirms 12 gadiem
Par Gorkšu un Tottenham!!
Kasparam beidzot tas ir jāizdara..

     [+] [-]

, 2012-08-18 12:30, pirms 12 gadiem
Sveiciens visiem ar sezonas sākumu aizraujošākajā futbola līgā Ir aizdoma, ka šī sezona būs vel interesantāka un neprognozējamāka par iepriekšējo!

  -2 [+] [-]

, 2012-08-18 12:31, pirms 12 gadiem
Arābu šeihu līga šodien startē

  -1 [+] [-]

, 2012-08-18 12:31, pirms 12 gadiem
1. Par Gorkša regulāru parādīšanos sākumsastāvā.
2. Par Chelsea uzvaru šajā sezonā.
3. Par Reading divām uzvarām pār QPR.
4. Par Reading un Southampton noturēšanos Premjerlīgā.
5. Par aizraujošiem mačiem starp Chelsea, MU, MC, lielgabaliem.
6. Par Premier League HD pareizu spēļu izvēli tiešraidēm.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-18 12:44, pirms 12 gadiem
Par Man united uzvaru šosezon
Par Gorkšu un Reading
Par QPR
Par Chelsea pelnītu izkrišanu no EPL

  -2 [+] [-]

, 2012-08-18 12:47, pirms 12 gadiem
W W E rakstīja: Veiksmiigi debitēt Gorkšam

par labako anglijas klubu MAN UTD!
Diemžēl City ir labāki

     [+] [-]

, 2012-08-18 12:51, pirms 12 gadiem
Neliels labojums autoram - šodien Ņūkāsla ar Totenhemu spēlēs 19:30. Un labi ka tā, vismaz 2 spēles varēs tiešajā noskatīties.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-18 12:55, pirms 12 gadiem
Autor, Kagava pārgaja uz Man-City???
Manuprāt uz United!!

  -2 [+] [-]

, 2012-08-18 13:03, pirms 12 gadiem
Noteikti par Liverpool! Ceru ka varēs pacīnīties par top4. Un cerams, ka līdz tranfera loga beigām papildinās sastāvu vēl ar pārs spēlētājiem. Cerams uz Sahin pāreju, bet izskatās, ka Sahin vēlas uz Arsenal.
Veiksmi Gorkšam, lai parāda, ka ir viņš PL līmeņa aizsargs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-08-18 13:06, pirms 12 gadiem
Jigsaw rakstīja: Diemžēl City ir labāki
City bija labāki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-18 13:29, pirms 12 gadiem
Norwich 2003. gadā nebija trešajā vietā un pat nespēlēja premjerlīgā.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-18 13:35, pirms 12 gadiem
kāds varētu iemest linku kur varēs redzēt Reading spēli
1 2 3 73 komentāri