Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

''Bournemouth'' un ''Swansea'' izcīna minimālas uzvaras; tuvojas Premjerlīgai

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Bournemouth'' un ''Swansea'' izcīna minimālas uzvaras; tuvojas Premjerlīgai
''Bournemouth'' futbolisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: AP/Scanpix

Šovakar startēja Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb ''Championship'' izslēgšanas spēles par vietu Premjerlīgā. Pirmajā cīņā pagājušās sezonas Anglijas čempionāta dalībniece ''Bournemouth'' ar 1:0 pieveica Premjerlīgā vēl ne reizi nespēlējušo ''Brentford''. Panākumu ar tādu pašu rezultātu izcīnīja arī ''Swansea'', kas pārspēja ''Barnsley''.

Vietu nākamās sezonas Anglijas spēcīgāko komandu kompānijā jau nopelnījušas ''Norwich'' un ''Watford'', kas ieņēma pirmās divas vietas ''Championship'', uzkavējoties tur tikai gadu. Par atlikušo vietu Premjerlīgā cīņu turpina četras komandas - ''Brentford'', ''Swansea'', ''Barnsley'' un ''Bournemouth''. Savukārt Anglijas pēc spēka otrajā līgā nākamajā sezonā spēlēs Londonas ''Fulham'', ''West Bromwich Albion'' un Šefīldas ''United''.

Spēles pirmajā puslaikā bumbu vairāk kontrolēja ''Brentford'', kas sezonā ieņēma trešo vietu. No otrā numura pozīcijām spēlējošā ''Bournemouth'' gan pirmā izveidoja bīstamu momentu - 18. minūtē komandas rezultatīvākais spēlētājs Dominiks Solanke, sitot ar galvu, trāpīja pa stabu. Mājiniekiem arī puslaika beigās izveidoja vēl iespējas gūt vārtus, taču savā vietā bija ''Brentford'' vārtsargs Davids Raja.

55. minūtē ''Bournemouth'' izdevās atklāt rezultātu - Deivids Brukss piespēlēja nīderlandietim Arno Dandžumam, kurš vienā pieskārienā raidīja bumbu vārtos 1:0. Pēc ielaistajiem vārtiem arvien vairāk pieauga ''Brentford'' teritoriālais pārsvars. 61. minūtē no labas pozīcijas nedaudz gar labo stabu sita viesu futbolists Matiass Jensens, bet spēles galotnē vēl vienu labu izdevību izniekoja Braiens Mbemo. ''Bournemouth'' pirmajā pusfināla spēlē triumfēja ar 1:0, sperot soli tuvāk mērķim - Anglijas Premjerlīgai.

''Brentford'' vēl nekad nav spēlējusi Anglijas Premjerlīgā un ''Championship'' izslēgšanas spēlēs piedalās otro sezonu pēc kārtas. 2020. gadā komanda finālspēlē ar 1:2 zaudēja Londonas ''Fulham'', kura nākamajā sezonā atgriezīsies Angliajs pēc spēka otrajā līgā.

Pusfināla atbildes spēle norisināsies 22. maijā, pulksten 14:30 pēc Latvijas laika. Uzvarētājs divu spēļu summā iekļūs ''Championship'' izslēgšanas spēļu finālā.

Vakara otrā pusfinālspēlē ''Swansea'' izbraukumā ar 1:0 apspēlēja ''Barnsley'' futbolistus. Atbildes spēle 22. maijā pulksten 20:30 norisināsies Svonzi.

Pirmajā puslaikā komandas spēlēja piesardzīgi, bet 39. minūtē Andrē Ajū guva vienīgos vārtus mačā, izvirzot vadībā ''Swansea''. Pēc pārtraukuma vairāk uzbruka ''Barnsley'', taču atspēlēties nespēja.

''Barnsley'' Anglijas Premjerlīgā spēlējusi tikai vienu reizi - 1997./1998. gada sezonā, bet ''Swansea'' spēcīgāko komandu pulkā pavadījusi krietni ilgāku laiku - no 2011. līdz 2018. gadam.

''Championship'' izslēgšanas spēles

Pusfināls1. spēle2. spēle
Bournemouth - Brentford1:022.05.
Barnsley - Swansea0:122.05.

     [+] [-]

, 2021-05-18 07:43, pirms 3 gadiem
Championship nesekoja, bet pēc komandu nosaukumiem, lai atgriežas Swansea! 😎

  +2 [+] [-]

, 2021-05-18 09:27, pirms 3 gadiem
Diezgan nežēlīgi, ja Brentford trešo gadu pēc kārtas apstāsies plejofos- simpātisks klubs ar labu struktūru un menedžmentu. Pagājušo gad’ bija jāiet automātiski un divās pēdējās spēlēs sev iegrieza. Diemžēl, ja netiks PL nav cerību saglabāt Ivan Toney sastāvā, bet kā šie pierādījuši līdz šim, skautings strādā šiem perfekti un pat iepriekšējos gados zaudējot savus labākos snaiperus (Neal Maupay, Ollie Watkins) iegūtie līdzekļi tika reinvestēti ļoti labi.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-18 09:33, pirms 3 gadiem
Jā, ja Brentforda pakāsīs, tas tiešām būs visai nežēlīgi. Ar visu to, ka man arī Bournemouth ir tīri simpātiska komanda.

     [+] [-]

, 2021-05-18 10:55, pirms 3 gadiem
Precīzi + vēl Benrahma tika pārdots West Ham par 25+ (tikai nedaudz mazāk par Watkins 28+).
0:1 vēl nav izšķiroši.
Par Brentford atbildes spēlē!

kO_Osmoss rakstīja: Diezgan nežēlīgi, ja Brentford trešo gadu pēc kārtas apstāsies plejofos- simpātisks klubs ar labu struktūru un menedžmentu. Pagājušo gad’ bija jāiet automātiski un divās pēdējās spēlēs sev iegrieza. Diemžēl, ja netiks PL nav cerību saglabāt Ivan Toney sastāvā, bet kā šie pierādījuši līdz šim, skautings strādā šiem perfekti un pat iepriekšējos gados zaudējot savus labākos snaiperus (Neal Maupay, Ollie Watkins) iegūtie līdzekļi tika reinvestēti ļoti labi.