Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Rednaps: "Anglijas izlases nezina, kā jāspēlē futbols"

Agris Suveizda

Rednaps: "Anglijas izlases nezina, kā jāspēlē futbols"
Harijs Rednaps
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas U-21 futbola izlase no Eiropas čempionāta Izraēlā prom devās ar kaunpilnu nullīti gūto punktu ailē - tika zaudēts gan Itālijai (0:1), gan Norvēģijai (1:3), gan mājiniecei Izraēlai (0:1). Šis čempionāts bija kārtējais no daudziem Anglijas izlašu futbolam iecirstajiem pliķiem. QPR galvenais treneris Harijs Rednaps, kurš vēl nesen bija viens no galvenajiem kandidātiem uz Anglijas pieaugušo valstsvienības trenera amatu, savā blogā sacījis, ka angļi vienkārši nezina, kā ir pareizi jāspēlē futbols.

"Primāra problēma, ar kuru mums ir jāsaskaras, ir tā, ka Anglijas futbolam ir jāmainās. Un tam ir jāsākas no pašas augšas. Tas nozīmē, ka izlases galvenajam trenerim Rojam Hodžsonam un citiem treneriem jābūt vienotiem un jāstrādā vienā virzienā," sacīja Harijs Rednaps. "Mēs vienkārši nezinām, kā ir jāspēlē futbols. Mēs vienkārši spārdām bumbu pa laukumu, un tas ne pie kā nenoved. Var uzvarēt spēli, sperot bumbu gaisā, taču tā ir vairāk veiksme, nevis likumsakarība. Nevar vienkārši spert bumbu uz priekšu un cerēt, ka kāds trāpīs ar galvu. Tiklīdz tā pamet zemi, iespēja iegūt bumbu kļūst 50-50."

"Padomājiet, cik daudz to bērnu no Norvēģijas un Izraēlas iekļūtu Premjerlīgas komandā? Bet problēma ir tā, ka Anglijas izlasei nav nekādas spēles sistēmas. Mums nav bērnu, kas kopš agra vecuma ir trenēti vienā un tajā pašā veidā - pareizajā veidā. Tā rezultātā mums ir pieaugušo izlase, kas arī startē krietni zem sava līmeņa. Paskatieties uz tā saukto zelta paaudzi - Stīvens Džerards, Frenks Lampards, Džons Terijs, Veins Rūnijs, Ešlijs Kouls un citi."

"Salīdzinot pa spēlētājiem, uz Zemes nebija nevienas valsts, kas uz papīra varēja tai līdzināties. Taču kopā viņi nekad neko nav parādījuši, jo mēs vienkārši dauzījām bumbu uz priekšu zonās un cerējām uz to labāko. Izlašu līmenī nevar vienkārši sist un cerēt, jo tu tādējādi atdod bumbu pretiniekam. Visu izsaka bumbas kontrole, bumbas atgūšana un spēles kontrole," Rednaps turpināja.

"Anglijai vajadzētu sekot "Swansea" vai "Wigan" modelim", sacīja Rednaps. "Tā ir jāspēlē, un augstākajā līmenī tas ir veids, kā uzvarēt. Mums ir jāsāk audzināt bērnus, kuri futbolu spēlētu tādā veidā. FA nacionālajā futbola centrā treniņapstākļi var būt vislabākie, taču, ja futbolu nespēlē pareizi, turpināsi zaudēt. Šobrīd starp dažāda vecuma Anglijas izlasēm nav nekādas saiknes. Tjerī Anrī man teica, ka Barselonā varētu paņemt puisi no jauniešu komandas un viņš uzreiz iederētos, jo zina, kā klubā spēlē no pirmās līdz pēdējai komandai. Pat atšķirīgos kreklos pazīsti "Barcelona" vai "Arsenal" spēlētāju. Ir virziens, sistēma un filozofija.

Izmantotie resursi:
The Sun | The Best for News, Sport, Showbiz,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: kalns30

     [+] [-]

, 2013-06-13 21:36, pirms 11 gadiem
kalns30 rakstīja: nu un kur tad viņi ir? pašā augšā,starp zelta pretendentiem jebkurā turnīrā! nu nepaveicās tiem puikām, nu un?
Tas ir tikai loģiski. Ar tādiem resursiem un tradīcijām nekā citādāk nemaz nevajadzētu būt, bet sistēmas nav un nekas nesanāk. Un jaunie spēlētāji angļiem patiesībā ir diezgan drausmīgi.

     [+] [-]

, 2013-06-14 00:07, pirms 11 gadiem
Harijs sašutis, ka angļiem nav sistēmas, tad jau LFF tīri labi ir šos gadus strādājusi nemaz neatpaliekam no Anglijas, tikai finansēs un materiāli tehniskajā nodrošinājumā pārējais ir tāpat kā angļiem .

  -2 [+] [-]

, 2013-06-14 09:21, pirms 11 gadiem
Tāpēc jau angļi mūžīgi zaudē vāciešiem. Angļiem ir nevis veiksmes trūkums, bet gan meistarības un prāta trūkums. Tā vienmēr bijis un būs.