Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Vicečempione "Arsenal" uz trīs gadiem pagarina līgumu ar galveno treneri Artetu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vicečempione "Arsenal" uz trīs gadiem pagarina līgumu ar galveno treneri Artetu
Mikels Arteta. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas vicečempione Londonas "Arsenal" pirms gaidāmā derbija pret "Tottenham Hotspur" uz trīs gadiem pagarinājusi līgumu ar galveno treneri Mikelu Artetu.

Mikels Arteta kļuva par Londonas "Arsenal" galveno treneri 2019. gada beigās, aizvietojot Unaju Emeriju. Viņa līgums būtu iztecējis pēc sezonas beigām, bet visi jautājumi noņemti no dienaskārtības, parakstot jaunu vienošanos līdz 2027. gadam.

2020. gadā Arteta aizveda "Arsenal" līdz uzvarai FA kausā, turpinājumā viņš pēc septiņu sezonu pārtraukuma palīdzēja Londonas klubam atgriezties Čempionu līgā, bet aizvadīto sezonu "Arsenal" pabeidza Premjerlīgas otrajā vietā, no čempiones Mančestras "City" atpaliekot tikai divus punktus. Sudrabs tika iegūts arī gadu iepriekš.

Jauno sezonu "Arsenal" sākusi ar divām uzvarām (2:0 pret "Wolverhampton Wanderers" un "Aston Villa"), kā arī neizšķirtu pret "Brighton". Svētdien gaida duelis pret nesamierināmo pretinieci "Tottenham Hotspur".

Arteta spēlētāja karjeru pabeidza 2016. gadā "Arsenal" kreklā. Viņš turpinājumā kļuva par Pepa Gvardiolas asistentu Mančestras "City", divas reizes triumfējot Premjerlīgā.

Izmantotie resursi:
https://www.nytimes.com/athletic/57...