Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" trīs vārtus guvušo Karvalju pārdod par 32 miljoniem eiro

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Liverpool" trīs vārtus guvušo Karvalju pārdod par 32 miljoniem eiro
Fabiu Karvalju. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs "Liverpool" piekritis pārdot 21 gadu veco Fabiu Karvalju, kurš ar piecu gadu līgumu pārcelsies uz "Brentford". Anglijas trešais spēcīgākais klubs saņems 27,5 miljonus mārciņu jeb 32,14 miljonus eiro.

Portugāļu spārns Fabiu Karvalju pievienojās "Liverpool" 2022. gadā, taču granda rindās laukumā devās tikai 21 oficiālā spēlē, izceļoties ar trīs vārtiem. Divus no tiem viņš iesita Premjerlīgā, vienus – Līgas kausā pret Mančestras "City".

Darījuma pamata summa ir 22,5 miljoni mārciņu, bet ar bonusiem summa var sasniegt 27,5 miljonus. Piektā daļa no Liverpūles peļņas pienāksies Londonas "Fulham", kam Karvalju piederēja iepriekš. Savukārt "Liverpool" darījumā iestrādājusi 17,5% peļņu no Karvalju nākamās pārdošanas.

Interesi par portugāļu futbolistu izrādīja arī "Southampton", kas gan piedāvāja mazāku summu un tādēļ tika atraidīta.

2023./24. gada sezonas sākumā Karvalju tika izīrēts Vācijas Bundeslīgas klubam "RB Leipzig". Bija paredzēts, ka spārns tur pavadīs visu sezonu, taču decembrī Karvalju tika atsaukts no īres, jo lielākoties laukumā nāca no rezervistu soliņa, kas neapmierināja "Liverpool" vadību. Pēc tam Karvalju tika izīrēts Anglijas otrās līgas klubam "Hull", kur 20 spēlēs iesita deviņus vārtus.

"Liverpool" vēlējās sastāvu papildināt ar balsta pussargu Martinu Zubimendi, kurš Spānijas izlases sastāvā kļuva par Eiropas čempionu, tomēr "Real Sociedad" futbolists pēc pārdomām atraidījis piedāvājumu.