Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" un "Southampton" sasniedz FA kausa nākamo kārtu, noskaidroti ceturtdaļfināla pāri

Edvards Eglītis
Edvards Eglītis

"Chelsea" un "Southampton" sasniedz FA kausa nākamo kārtu, noskaidroti ceturtdaļfināla pāri
Londonas "Chelsea". Foto: PA Wire/PA Images

Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas astotdaļfināla pēdējās ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu šovakar izcīnīja "Southampton", ar 2:0 uzvarot "Wolverhampton Wanderers", un "Chelsea", kas ar 1:0 pārspēja "Championship" komandu "Barnsley". Ceturtdaļfināla izlozē tika noskaidroti nākamie pāri, to skaitā "Leicester City" pret "Manchester United" un "Everton" pret "Manchester City".

"Southampton" un "Wolves" Premjerlīgā šķir tikai divi punkti, tāpēc šis duelis bija potenciāli viens no astotdaļfināla sīvākajiem mačiem. Taču "Southampton" spēli dominēja ar sitieniem pa vārtiem (18:5) un realizēja divus no saviem astoņiem sitieniem vārtu rāmī, uzvarot spēli 2:0. Vārtus guva Denijs Ingss un Stjuarts Ārmstrongs, taču ceturtdaļfinālā pretīm stāsies pēdējā FA kausā palikusā "Championship" komanda "Bournemouth".

Astotdaļfināla noslēdzošajā spēlē "Chelsea" ar 1:0 pārspēja "Championship" vienību "Barnsley". Mača pirmo puslaiku labāk aizvadīja tieši "Barnsley", izceļoties ar pāris bīstamām iespējām izvirzīties vadībā, kamēr "Chelsea" cerēja mača rezultātu atklāt ar pendeli, taču mača arbitrs spēlētāju protestus noraidīja. Premjerlīgas grandu vadībā 64. minūtē strīdīgā situācijā izvirzīja Temijs Eibrahams, saņemot Rīsa Džeimsa piespēli vārtu priekšā. Vēlāk Eibrahams izcēlās arī aizsardzībā, pēdējā mirklī ar galvu izglābjot savas komandas vārtus. "Chelsea" ceturtdaļfinālā uzņems Premjerlīgas pastarīti "Sheffield United".

Papildus "Bournemouth" - "Southampton" un "Chelsea" - "Sheffield United" pāriem, FA kausa izcīņas ceturtdaļfinālā 20. martā "Leicester" uzņems Mančestras "United" un "Everton" savā laukumā stāsies pretī Premjerlīgas līderi Mančestras "City".

Anglijas Futbola asociācijas (FA) kauss - 1/8 fināls

DatumsSpēleRezultāts
09.02.Burnley - Bournemouth (2)0:2
09.02.Manchester United - West Ham United1:0 P (0:0)
10.02.Swansea City (2) - Manchester City1:3
10.02.Leicester City - Brighton & Hove Albion1:0
10.02.Sheffield United - Bristol City (2)1:0
10.02.Everton - Tottenham Hotspur5:4 P (4:4)
11.02.Wolverhampton Wanderers - Southampton0:2
11.02.Barnsley (2) - Chelsea0:1

Anglijas Futbola asociācijas (FA) kauss - 1/4 fināls

DatumsSpēle
20.03.Everton - Manchester City
20.03.Bournemouth (2) - Southampton
20.03.Leicester City - Manchester United
20.03.Chelsea - Sheffield United