Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anglijas Premjerlīgā treneriem un spēlētājiem tiks pasniegtas kultūras izpratnes lekcijas

Agris Suveizda

Anglijas Premjerlīgā treneriem un spēlētājiem tiks pasniegtas kultūras izpratnes lekcijas
Luiss Svaress un Patriss Evrā
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola čempionātā spēlētājiem un treneriem turpmāk tiks pasniegtas kultūras izpratnes lekcijas - tās jau tiek pasniegtas gados jaunajiem spēlētājiem, taču tagad paredzēts tās ieviest visā līgā. Uz to pamudināja Parlamenta izteiktā kritika par diskrimināciju sportā un to, ka ar to ir jācīnās daudz nopietnāk.

"Līdz šim mūsu mācekļiem bija kultūras izpratnes kursi, un tagad plāns ir tos paplašināt līdz lielajiem spēlētājiem un treneriem, ieskaitot tos, kas ir no ārzemēm," teica Profesionālo spēlētāju apvienības izpilddirektors Gordons Teilors. "Vēlamies pārliecināties, ka attiecībā uz likumiem un noteikumiem saistībā ar diskrimināciju nav pārpratumu."

"Futbolā lielajos klubos ir ļoti maz morāles. Ir nepieciešams dot spēcīgu ziņu, ka rasisms ir pilnībā nepieņemams. Taču šeit ir morālais vakuums. Mēs novērojām [rasisma skandālu izmeklēšanas] procesu, bet treneri izteica savas domas un atbalstīja Luisu Svaresu un Džonu Teriju. FA vajadzēja aizstāvēt sevi, sakot, ka nesamierināsies ar cilvēkiem, kas neciena procesu, bet FA bija vāja," sacīja Hermans Ūzlijs, pretrasisma kampaņas "Kick it out" vadītājs.

Anglijas futbolā pēdējos gados bijuši vairāki nopietni rasisma skandāli. Vienā no tiem tika iesaistīts Anglijas izlases kapteinis Džons Terijs, kuru Antons Ferdinands apsūdzēja rasismā. Tāpat skandāls izvērtās starp Luisu Svaresu un Patrisu Evrā. Urugvajietis taisnojās, ka viņš esot ticis pārprasts tieši kultūras atšķirību dēļ (Urugvajā vārdam negro ir atšķirīga nozīme), taču viņš vienalga tika pie astoņu spēļu diskvalifikācijas.

Izmantotie resursi:
Sky Sports | Sport News

  +2 [+] [-]

, 2012-12-11 23:56, pirms 12 gadiem
nonsenss vēl nebijušos augstumos

  +3 [+] [-]

, 2012-12-12 00:04, pirms 12 gadiem
"Anglijas futbolā pēdējos gados bijuši vairāki nopietni rasisma skandāli."
Viens spēlētājs nosauca otru par n*gger, ak šausmas cik nopietns skandāls

  +3 [+] [-]

, 2012-12-12 00:39, pirms 12 gadiem
Sheit vairs pat nav jeegas ko komenteet, jo Lielbritaaniju kaa naaciju ar skaistu naakotnes perspektiivu sen jau varam norakstiit, ne velti shodien zinju portaalos paviideeja ljoti ziimiigs virsraksts - "Baltādainie briti Londonā pirmo reizi mazākumā". Ilgi vairs nebuus jaagaida, kad etniskie briti pashi kljuus par "vergiem" savaa zemee, un jaatziist - lai arii man vinji nekad nav simpatizeejushi, shaadu likteni nenoveelu nevienam...

  +2 [+] [-]

, 2012-12-12 00:41, pirms 12 gadiem
Tas viss ir viens vienīgs apsmiekls, un viss.

  +3 [+] [-]

, 2012-12-12 01:03, pirms 12 gadiem
Lai Angli no sakuma pashi sevi izglito lielaka dala pat nav pabeigushi college.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-12 07:18, pirms 12 gadiem
bauri...

  +2 [+] [-]

, 2012-12-12 11:00, pirms 12 gadiem
Kas tad nu?! Afrikāņiem mācīs ēst ar nazīti un dakšiņu?