Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīga: bez VAR būtu par 100 tiesnešu kļūdām vairāk

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Premjerlīga: bez VAR būtu par 100 tiesnešu kļūdām vairāk
Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Šodien notiks Anglijas Premjerlīgas klubu gadskārtējā sanākšana. Pēc "Wolverhampton Wanderers" ierosinājuma notiks balsojums par tiesneša video asistenta (VAR) atcelšanu, bet Premjerlīga klubiem izsūtītajā paziņojumā norādījusi – bez VAR būtu daudz vairāk tiesnešu kļūdu.

Premjerlīga vēstulē norādījusi, ka VAR atcelšana tiešām mazinātu pārtraukumus spēlē, tomēr krietni pieaugtu tiesnešu kļūdu skaits – Premjerlīga lēsusi, ka būtu ap 100 kļūdām sezonā, ieskaitot tādas, kas izlemtu spēļu likteņus.

Premjerlīga norādījusi, ka aizvadītajā sezonā VAR kļūdījies piecas reizes, kamēr pieņemti 105 pareizi lēmumi. 2022./23. gada sezonā bija 11 VAR kļūdas un 105 pareizi lēmumi. Premjerlīga klubiem izsūtījusi vēstuli ar to, kā plāno uzlabot VAR darbību.

Tāpat norādīts – ja tiktu nobalsots par VAR atcelšanu, tad Premjerlīga būtu vienīgais turnīrs starp Eiropas vadošajām līgām bez VAR, tas iedragātu līgas reputāciju un arī Anglijas tiesnešu izredzes tikt pie starptautiskiem nozīmējumiem, jo ikdienas darbs ar VAR ir ļoti svarīgs.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...