Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Gatavojoties atgriezties Premjerlīgā, ''Ipswich Town'' veic kluba rekorddarījumu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Gatavojoties atgriezties Premjerlīgā, ''Ipswich Town'' veic kluba rekorddarījumu
Omari Hačinsons (#20). Foto: Reuters/Scanpix

Jaunajā Premjerlīgas sezonā Anglijas spēcīgāko komandu pulkā atgriezīsies ''Ipswich Town'', kas sezonai gatavojas ar kluba transfēru rekorddarījumu. Tāpat Anglijā notikuši arī vairāki citi transfēri.

Ipsvičas vienība panākusi vienošanos ar Londonas ''Chelsea'' par 20 gadus vecā spārna Omari Hačinsona transfēru, šķiroties no 20 miljoniem sterliņu mārciņu, kas ir jauns kluba rekords.

''Arsenal'' un ''Chelsea'' akadēmiju audzēknis Hačinsons pagājušo sezonu pavadīja īrē Ipsvičā, 44 Čempionāta spēlēs atzīmējoties ar desmit vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Karjeras laikā jamaikietim arī viena spēle Premjerlīgā pie Londonas ''Chelsea''.

''Chelsea'' rindas papildinājis ilggadējais Lesteras pussargs Kīrnens Djūsberijs-Hols, klubiem vienojoties par 30 miljonu mārciņu vērtu darījumu. 25 gadus vecais futbolists noslēdzis līgumu ar ''Chelsea'' līdz 2030. gadam. Pagājušajā sezonā Čempionātā Djūsberijs-Hols bija viens no ''Leicester'' līderiem – 44 spēlēs 12 vārti un 14 rezultatīvas piespēles.

Panākta vienošanās arī par Līdsas ''United'' pussarga Ārčija Greja transfēru uz Totenhemas ''Hotspur''. Britu mediji vēstī, ka Ziemeļlondonas klubs šķirsies no 40 miljoniem mārciņu. 18 gadus vecais Grejs aizvadītajā sezonā ielauzās Līdsas pirmajā komandā, 47 ''Championship'' cīņās izceļoties ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Cita Premjerlīgas komanda Ņūkāslas ''United'' pēc īres beigām izpirkusi kreisās malas aizsargu Lūisu Holu no ''Chelsea'' par 28+7 miljoniem mārciņu. 19 gadīgais anglis pagājušo sezonu Ņūkāslā aizvadīja īrē, Premjerlīgā 18 spēlēs gūstot vienus vārtus.

Savukārt no Ņūkāslas uz Braitonu par 30 miljoniem mārciņu devies Gambijas spārns Jankuba Mintē. 19 gadus vecais futbolists parakstījis līgumu ar ''Brighton'' līdz 2029. gadam. Pagājušajā gadā viņš no Dānijas kluba ''Odense'' septiņu miljonu eiro vērtā transfērā nonāca Ņūkāslā, bet ''United'' aizvadītajā sezonā gambieti izīrēja Nīderlandes grandam Roterdamas ''Feyenoord''. ''Eredivisie'' čempionātā Mintē 27 spēlēs iesita desmit vārtus un atdeva piecas piespēles.

Pēc sezonas Itālijas A sērijas klubā Romas ''Lazio'' japāņu pussargs Daiči Kamada kā brīvais aģents pārcēlies uz Premjerlīgas vienību ''Crystal Palace''. Pagājušajā sezonā Itālijas galvaspilsētā japānim 29 spēles, divi vārti un tikpat piespēles. Karjeras laikā viņš pārstāvējis arī Frankfurtes ''Eintracht'', beļģu ''St. Truiden'' un dzimtenes ''Sagan Tosu''.

No Birmingemas ''Aston Villa'' uz Itālijas titulētāko klubu Turīnas ''Juventus'' pārcēlies 26 gadus vecais brazīlietis Duglass Luizs. Juve par viņa transfēru šķīrusies no 50 miljoniem eiro. Brazīlietis iepriekšējās piecas sezonas pārstāvēja ''Aston Villa'', bet karjeras laikā spēlējis arī Žironā un dzimtenes ''Vasco''.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.bbc.com/sport/football/...