Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Indriksons "Ejam uz priekšu"

Andrejs Siliņš

Indriksons "Ejam uz priekšu"
Guntis Indriksons un
Jānis Mežeckis
Foto: Romans Kokšarovs (SA)

Šodien "Maritim Park Hotel" viesnīcā notika ikgadējā Latvijas futbola federācijas konference, kurā vienbalsīgi tika apstiprināts pārskats par federācijas darbību 2007.gadā, kā arī tika uzklausīts LFF Revīzijas komisijas ziņojums.

Konferencē piedalījās LFF valdes locekļi, LFF prezidents Guntis Indriksons, ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, LFF darbinieki un biedri. Kopsapulci vadīja Kārlis Villerušs, savukārt kā īpašais viesis tika uzaicināts UEFA delegāts Pers Ravns Omdals no Norvēģijas.

Konferences ievadā, vārds tika dots LFF prezidentam Guntim Indriksonam: „Esam ieradušies ar vienu mērķi – atskatīties uz pagājušo gadu. Cerams, iziesim no šīs konferences ārā ar dubultu vēlmi darīt vēl divreiz vairāk Latvijas futbola attīstībai.” Indriksons klātesošos aicināja ar klusuma brīdi pieminēt februārī gada laikā bojā aizgājušos futbola darbiniekus.

Guntis Indriksons LFF valdes ziņojumā uzsvēra to, ka pēdējā laika publikācijās, pretenzijās vai ieteikumos bijusi frāze, ka Latvijas futbols ir apstājies un augšupeja apstājusies, taču analīze netika, protams, nekur publicēta sistēmai.

”Ja runājam par analīzi, tad ir 4-5 galvenie kritēriji, kā novērtēt futbolu valstī:
1. Kā spēlē Nacionāla izlase,
2. Kā spēlē jaunatnes izlases,
3. Vai Latvijai ir konkurētspējīgi spēlētāji – tie, kuri uzaicināti spēlēt labās līgās, labos čempionātos,
4. Pašmāju klubu rezultāti UEFA Eiropas klubu turnīru spēlēs,
5. Arī valsts čempionāta līmenis kā tāds ir ļoti būtisks."

"Nacionālā izlase – iepriekšējā kvalifikācijas ciklā palikām piektā vietā, bet, skatoties pēc rezultātiem, – viennozīmīgi jāsaka, ka ejam uz priekšu. 15-17 vārtu attiecība ir labs rādītājs Latvijai, kas ir atbilstošs reālajai dzīvei. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka vēl nekad nav bijusi tāda konkurence izlasē kāda ir šobrīd – gandrīz visiem spēlētājiem ir aizstājēji. Kas ir sagaidāms 2008.gadā – vai būs uzvaras vai zaudējumi – par to var tikai zīlēt, bet mēs ceram uz līdzšinējo treneru sastāvu, uz jaunajiem puišiem, kas nāk izlasē, no kuriem spēcīgāko sniegumu droši vien varēsim sagaidīt pēc trīs četriem gadiem.

Jaunatnes izlases – iepriekšējā gadā esam aizvadījuši desmit spēles un neviens zaudējums nav bijis lielāks par divu vārtu starpību. Tas liecina par to, ka jaunā maiņa aug un tas arī liecina, ka ir vērojama augšupeja Latvijas futbolā." Indriksons atzīmēja, ka desmit gadu laikā Latvijā manāmi audzis gan profesionālo spēlētāju, gat treneru skaits.

Pirms pāris gadiem bija vairāk futbolistu ārzemēs nekā tagad, šobrīd tie ir seši. Tuvāko 3 gadu laikā šo skaitli novedīsim pāri desmit spēlētājiem.

UEFA klubu reitingā Eiropā esam nemainīgā 31.vietā un nevajadzētu arī lolot lielas cerības uz Latvijas klubu veiksmēm Eiropas kausos, jo tomēr finanses, kas tiek ieguldītas spēcīgākajos ārzemju klubos, - ir nesalīdzināmas ar pašmāju.

Aizvadītās sezonas Latvijas čempionāts vēl nevienu gadu nav bijis tāds, ka priekšpēdējā kārtā uz čempionu titulu pretendēja četras komandas. Tas tikai liecina, ka čempionāts kļuvis interesantāks un futbolistiem augt tādā čempionātā ir daudz lielākas iespējas."

Materiāli tehniskās bāzes ir viens no vissvarīgākajiem jautājumiem. Ja bāžu nebūs, tad nebūs arī nekādu rezultātu. Jau šobrīd vairākās Latvijas pilsētās tiks būvētas halles, Olimpiskie sporta centri, kuros futbolu varēs spēlēt cauru gadu."

"Tomēr LFF pamatuzdevums ir lai Nacionālā izlase būtu maksimāli konkurētspējīga Eiropā un pasaulē. Ja mēs kaut ko varam izdarīt, tas ir – attīstīsim bāžu būvniecību Latvijā. Izdarot to, ķersimies klāt citām vietām, bet tikai tad, ja šajās vietās būs cilvēki, kuri būs gatavi konstruktīvi strādāt." piebilda Indriksons.

Pers Ravns Omdals informēja, ka UEFA apmaksās trīs grupas – jaunatnes un nacionālo komandu treneru, masu futbola organizatoru, sieviešu meiteņu futbola organizatoru grupas, kur katrā ir 11 personas. Šīs grupas varēs izvēlēties valsti Eiropā, kurp doties, lai gūtu pieredzi un zināšanas vestu mājās un realizētu Latvijā.

Noslēdzot savu runu, UEFA delegāts atzīmēja, ka LMT Virslīgas paplašināšana līdz 10 klubiem bijis ļoti pareizs lēmums, kur rezultāti būs redzami nākotnē.

Nākamā LFF konference notiks 2009.gada marta beigās, bet konkrēta diena tiks precizēta vēlāk.

Izmantotie resursi:
lff.lv

Slēpts komentārs: Alpha_dog

  -4 [+] [-]

, 2008-03-31 22:06, pirms 17 gadiem
Basketbolu futbols Latvijā ir vnk katastrofālā līmenī!

ajj da viss mums ir pilniigaa tuuplii ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-03-31 22:15, pirms 17 gadiem
Alpha_dog rakstīja: Negribu sāpināt te ne vienu kaislīgo futbola fanu, bet salīdzinoši ar Hokeju un Basketbolu futbols Latvijā ir vnk katastrofālā līmenī!

прав,собака!

  -3 [+] [-]

, 2008-03-31 22:31, pirms 17 gadiem
Tofix rakstīja: Nu, nu, neteiktu, ka hokejs mums būtu baigi augstākā līmenī, kā futbols. Tā pati nožēlojamā situācija ar TV tiesībām un fanu aktivitāti. Basketbols pašlaik ir izvirzījies vadībā, un jāsaprot, ka Latvijā, mums nekad nebūs ļoti ausgts līmenis visos sporta veidos! Ko tad mēs gribam, lai mūsējie būtu labākie gan basketbolā, futbolā, hokejā, bobslejā, tenisā un vieglatlētikā, bet reāli cilvēku resursi un finanses pietiek tikai vienam no šiem, ja gribam runāt par augsta līmeņa sportistiem, sacensībām, komandām, individualitātēm. Domāju, ņemot vērā, visus apstākļus un iespējas mēs esam tur, kur mums jābūt!


zinu, saprotu, bet skatoties uz citu viedokli piem. tajā pašā LHF otrajā aprīlī izlems pa Dinamo likteni, līdz ar to ja izdodas tas tad Hokejs būs konkurētspējoš ar latvijas basketbolu kas ir nosacīti labākajā stāvokliī, protams es tev piekrītu pa visiem 120% un tev ir taisnība, ta'vu ja tagad skatās uz futbolu kā stāvokli latvijas sportā, tad no desmit baļu sistēmas vērtēju Futbols- 4
Basketbols- 7ar mīnusu
un hokeju- 5
ceru ka saproti

  -2 [+] [-]

, 2008-03-31 22:38, pirms 17 gadiem
nez, man jaw neliekas ka futbols buutu TAADA di*saa-vieniigi mazaak korupcijas buutu veelams, taa nav tik tragiski, protams varam diskuteet, par kalendaaru, par skatiitajiem, par BFL.., bet reali vieteejais cempis ir daudz labaaks nekaa Samsunglig liiga hokii...

     [+] [-]

, 2008-03-31 22:46, pirms 17 gadiem
basketbols gan nu aigaa liimenii,visas komandas velk aarzemnieki,ja vini nebuutu,tad vot tur gan buutu katastrofa...

  +1 [+] [-]

, 2008-03-31 22:46, pirms 17 gadiem
futbols ir krietni augstaka limeni ka 3 speles gada hokeja. un SP bija pilniga parodija, jo atbrauc krievijas 7taa komanda un uzvar musejos ar 7 golu parsvaru.

Un nevar salidzinat hokeju kuru spele normali 20 pasaules valstis vai basketu ko rauj 40 ar futbolu ko spele VISA pasaule un katrā pilsetā. ir tomer baigā škirba.

     [+] [-]

, 2008-03-31 22:47, pirms 17 gadiem
valensia rakstīja: basketbols gan nu aigaa liimenii,visas komandas velk aarzemnieki,ja vini nebuutu,tad vot tur gan buutu katastrofa...


nu bet visiem visur nepietiek

  -2 [+] [-]

, 2008-03-31 22:53, pirms 17 gadiem
valensia rakstīja: basketbols gan nu aigaa liimenii,visas komandas velk aarzemnieki,ja vini nebuutu,tad vot tur gan buutu katastrofa...

Tu paskaties citu Eiropu, to pašu Eirolīgu klubos, Jeņķi līderi, tā ir visur, un tad kad futenē visi skrēja Ventspils nēģerim pakaļ, bet nu negribaas striideeties, es tikai iztecu savas domas kā es domāju un viss, man tā arī liekas ka Futbols ir salīdzinoši švaks!
Nu varbūt tieši nav runa pa LMT virslīgu bet pa Valstsvienību gan, nevar jau zināt kur meklēt atbildi vai LFF vai arī pašā tautā, kur nav kas spēlē!

     [+] [-]

, 2008-03-31 23:02, pirms 17 gadiem
nu pietiks cepties par aarzemniekiem, mees gribam 10 klubus Virsliiga, 10 klubus basii vairaakus speecigus klubus hokii, medaljas vieglatleetikaa, panaakumus Biatlonaa,Bobsleja,kamaninaas, panaakumus citur-bet reali cik tad mees daudz esam? -visiem nepietiek...un visi nevar buut vienliidz labi...

  -1 [+] [-]

, 2008-03-31 23:06, pirms 17 gadiem
mammal rakstīja: nu pietiks cepties par aarzemniekiem, mees gribam 10 klubus Virsliiga, 10 klubus basii vairaakus speecigus klubus hokii, medaljas vieglatleetikaa, panaakumus Biatlonaa,Bobsleja,kamaninaas, panaakumus citur-bet reali cik tad mees daudz esam? -visiem nepietiek...un visi nevar buut vienliidz labi...

nu bet loģiski........

  -1 [+] [-]

, 2008-03-31 23:09, pirms 17 gadiem
Alpha_dog rakstīja: nu bet loģiski........

nu bet protams!

  +2 [+] [-]

, 2008-03-31 23:10, pirms 17 gadiem
Alpha_dog rakstīja: Negribu sāpināt te ne vienu kaislīgo futbola fanu, bet salīdzinoši ar Hokeju un Basketbolu futbols Latvijā ir vnk katastrofālā līmenī!

Latvija nav īsti normāla valsts, tādēļ šāda situācija, Eiropā (salīdzinoši) tavs basketbols vispār nevienam neiteresē, īpaši Anglijā, Nīderlandē, Vācijā. Arī Francijā, Itālijā, Spānijā, kur ir labs basketbola līmenis futbols tur ir Dievs. Vecīt futbols ir pasaules sporta karalis nevis basketbols - atceries to katru rītu kad pamosties.

  +2 [+] [-]

, 2008-03-31 23:14, pirms 17 gadiem
Tur jau tā lieta, futbols ir futbols, to nevar un nevajag salīdzināt ne ar vienu citu sporta veidu, un gan jau arī kādreiz Latvijā tas kļūs par sporta veidu nummurvien.

  -2 [+] [-]

, 2008-03-31 23:58, pirms 17 gadiem
es saprotu,bet tad pareizaak teikt ka katraa sporta veidaa savas probleemas..nav pareizi veerteet visus peec vienas skalas

  -1 [+] [-]

, 2008-04-01 15:39, pirms 17 gadiem
Bļenu Es nerunāju par pašu sporta veidu, taču pret valsts līmeni, un vēlmi popularizēt sporta veidu......