Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Rīgas minifutbola čempionātu ar perfektu bilanci sākušas trīs komandas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rīgas minifutbola čempionātu ar perfektu bilanci sākušas trīs komandas
Foto: Latvijas Futbola federācija.

Jūnija vidū RTU stadionā Pārdaugavā startēja tradicionālais Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiāli atbalstītais "SYNOTtip" Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāts. Pēc trim aizvadītajām kārtām 12 dalībnieču konkurencē kopvērtējuma tabulas priekšgalā izvirzījies līderu trijnieks – OSK "Ostnieks", "New Project" un "Industrial Steel Group".

Kā vēstīts, salīdzinoši ar iepriekšējām sezonām mainīts turnīra formāts, garantējot dalībniecēm 11 spēles iepriekšējos gados ierasto 9-10 maču vietā. Sacensību gaitā uzvarētājs un medaļu ieguvēji tiks noskaidroti pēc viena apļa turnīra, katrai dalībniecei pa reizei spēkojoties ar katru pēc līgas formāta.

Trīs aizvadīto kārtu gaitā teicams starts padevās iepriekš minētajam pašreizējam līderu trio – katra no šim vienībām kaldināja trīs panākumus tikpat mačos. OSK "Ostnieks", pateicoties Aleksandra Šapovalova un Dmitrija Travkina dublim, ar 4:0 sarūgtināja AC "Jules Vernes", tāpat atstāja sausā arī SK "Imanta" (8:0, divi vārti D. Travkinam) un spraigā duelī pārvarēja ASK “Kadaga” pretestību – 3:2 (divi trāpīgi raidījumi Mārim Bērziņam).

Pretiniekus nepažēloja arī "New Project" vīri – trīs Vitālija Ziļa precīzie sitieni sekmēja triumfu pār AC "Jules Vernes", bet vēl divos dueļos oranži-melnie pārspēja arī "Baltic International Bank" (4:3) un ASK "Kadaga" (3:1). Savukārt trešā līderu kompānijas dalībniece spraigos mačos ar 1:0 pieveica "DSV Latvia", ar 2:1 sarūgtināja "Baltic International Bank", bet sausā atstāja FC "Jaunība" vīrus (3:0).

Minifutbola čempionāta tabulas ceturtajā ailītē patlaban izvirzījusies FC "Raita" vienība (7), kas pārliecinoši sagrāva FC "Jaunība" (7:1) un SK "Imanta" (9:1), kā arī piedzīvoja bezvārtu neizšķirtu pret "FREE". Sešus punktus trijās kārtās savākusi "DSV Latvia", četrus - "FREE", bet atlikušās sešas vienības nav šobrīd iekrājušas vairāk par trim punktiem.

Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju šobrīd kļuvis FC "Raita" pārstāvis Andrejs Baklanovs, kura rēķinā seši vārtu guvumi, savukārt piecas reizes pretinieku vārtsargus sarūgtinājis jau minētais V. Ziļs.

Visas spēles notiek pirmdienu vakaros RTU stadionā pēc iepriekš apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 29. augustam.

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija