Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Joprojām nav skaidrība par SK ''Liepājas metalurgs'' nākotni

Vakar uzņēmuma "Liepājas metalurgs" vadītāji un Liepājas pašvaldības pārstāvji tikās, lai runātu par sporta kluba "Liepājas metalurgs" grūtībām un metalurgu sporta saimniecības iespējamo nodošanu pašvaldības rokās. Konkrētu rezultātu šai sanākšanai gan nebija – uzņēmums joprojām oficiāli neatsakās no savas sporta organizācijas.

Sarunu rezumējums ir tāds, ka uzņēmums gaida Tiesiskās aizsardzības plāna likteni – atkarībā no tā, vai to apstiprinās vai neapstiprinās, sekos attiecīgs paziņojums. Paredzams, ka atbilde šajā jautājumā varētu būt 10. septembrī.

"TAP plānā sporta finansēšana nav paredzēta," skaidro sporta kluba "Liepājas metalurgs" ģenerāldirektors Ilgvars Šēns, kurš piebilst, ka tiek runāts par investora piesaisti, taču viņa galvenās rūpes ir samaksāt tekošos rēķinus, tai skaitā arī sportistu algas, un pabeigt sezonu, nevis domāt par to, kas būs decembrī vai vēl vēlāk.

Vakar SK "Liepājas metalurgs" bija jāizmaksā algas futbolistiem, spēlētāji samaksu par savu darbu arī saņēmuši, tiesa, faktiski pirmo reizi kluba vēsturē ne visi saņēmuši pilnu summu. Mazāka alga esot ieripojusi to spēlētāju kabatās, kam līgumā ir ierakstīti lielāki skaitļi.

Neziņa par sporta kluba likteni ir ne tikai runājot par jauno futbolistu un hokejistu iespējām turpināt treniņus, kā to vēstulē uzņēmumam "Liepājas metalurgs" ir norādījusi Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde. Pamats satraukumam ir par pašlaik vienīgo "Metalurga" pieaugušo komandu. Šajā virslīgas sezonā Liepājas futbolistiem ir jāaizvada vēl desmit spēļu. Velkot garumā ar lēmuma pieņemšanu attiecībā uz komandu, māc bažas, ka šo vienību var sagaidīt Liepājas hokeja meistarkomandas un MHL vienības liktenis. Proti, šo kolektīvu spēlētāji ir izklīduši pa dažādiem citiem klubiem, un pieaugušo hokeja vienības Liepājā vairs nav.

Ja hokeja specifika ir tāda, ka par spēlētāju transfēriem "Metalurgs" savas vēstures laikā ir nopelnījis vien dažus tūkstošus, tad futbolā spēlētāju pāreju summas mēdz būt krietni lielākas. Tiesa, ja spēlētāji ilgstošu laiku nesaņem atalgojumu, tad viņiem ir tiesības vērsties federācijā, kas šādos gadījumos ļauj futbolistiem pamest savu klubu bez kompensācijas maksas.

Šajā gadījumā tas vēl nebūtu lielākais ļaunums. Sliktākais scenārijs būtu tā jau atjaunotās komandas izklīšana pa citiem klubiem, kas būtu visspēcīgākais trieciens tradīcijām un panākumiem bagātajam Liepājas futbolam.

Starp citu, kuluāros klīst runas, ka par "Metalurga" futbola komandas pārņemšanu esot interesējies kāds ar azartspēļu skandālu saistīts gados jauns cilvēks no Vidzemes puses, bet viņa interese par Liepājas pilsētas kājbumbu ir kategoriski noraidīta.

Izmantotais resurss: Pārrunas skaidrību nevieš :: liepajniekiem.lv

  +2 [+] [-]

, 2013-08-28 09:30, pirms 11 gadiem
Futbols Liepājā būs, jo tas tur bijis vienmēr. Atšķirībā no hokeja. Un KK ieinteresējies?

  +3 [+] [-]

, 2013-08-28 09:40, pirms 11 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Futbols Liepājā būs, jo tas tur bijis vienmēr. Atšķirībā no hokeja. Un KK ieinteresējies?
viņš jau sen gribot futbola klubu - Islandes projekts nesanāca, tad interesējas par LM.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-28 09:44, pirms 11 gadiem
Carloz rakstīja: viņš jau sen gribot futbola klubu - Islandes projekts nesanāca, tad interesējas par LM.
a kas tur ko neinteresēties.
laba skola, jaunie aug. ņem tik un tirgo. un arī piedalīšanās čempii ar salīdzinoši jaunu sastāvu nav tik dārga.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-28 10:17, pirms 11 gadiem
Gan jau izdzīvosim. Tomēr Zaharjins daudz izdarīja lai būtu jaunatnes skola. Drīz vien varēs spēlēt, pie tam savējie.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-28 10:42, pirms 11 gadiem
Nebrinos, ka seit ari kadu labumu vel grib izsist LM vaditaji, tapat savu futbola piraminu negrib atdot, ka tik nebus ta, ja nav mums nebus nevienam, skumji tacu tas ir ticamakais.

  -3 [+] [-]

, 2013-08-28 11:45, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Nebrinos, ka seit ari kadu labumu vel grib izsist LM vaditaji, tapat savu futbola piraminu negrib atdot, ka tik nebus ta, ja nav mums nebus nevienam, skumji tacu tas ir ticamakais.
Liepājā jau pirms dažiem gadiem tika ieskandināta SK LM futbola devīze no LM vadošo kungu puses, un skan viņa šādi: "Ja mirsim, tad mirsim kopā".

     [+] [-]

, 2013-08-28 12:22, pirms 11 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Futbols Liepājā būs, jo tas tur bijis vienmēr. Atšķirībā no hokeja. Un KK ieinteresējies?
Kas ir KK?

  +2 [+] [-]

, 2013-08-28 12:39, pirms 11 gadiem
Krisjanu Klavina kungs

  +1 [+] [-]

, 2013-08-28 14:26, pirms 11 gadiem
LIEPĀJAS dome jau nu nebūs futbola glābēji!

  -1 [+] [-]

, 2013-08-28 15:01, pirms 11 gadiem
Liepajā futbols gadu gadu gadiem attistijas ,bet tagad šads iznakums ir atsviedis šo klubu talu taalu pagatnē !!! ja ari paradies jauns ipašnieks kas pārņems Liepajas futbolu komandu,tad vajadzes 10 gadus attistit lai cinitos atkal par čempiontitulu

  -1 [+] [-]

, 2013-08-28 15:23, pirms 11 gadiem
canuks20 rakstīja: Liepajā futbols gadu gadu gadiem attistijas ,bet tagad šads iznakums ir atsviedis šo klubu talu taalu pagatnē !!! ja ari paradies jauns ipašnieks kas pārņems Liepajas futbolu komandu,tad vajadzes 10 gadus attistit lai cinitos atkal par čempiontitulu
LM komanda savu attīstibas virsotni sasniedza 2007 gadā ,kad stariks,guņa ar visiem lajukiem šos noraka!Jeb atsvieda par 2-3 gadiem atpakaļ,no jauna būvē Abramčiks,2009 gadā virsotne,2010 gadā jau šiem elpot neļāva!Raka LM no ceturtās kārtas nost,visiem soģiem tika iedalītas šķipeles,jeb komandu uz pendelēm vnk. nonesa!
Loģiski atsviež komandu atkal pa pāris gadiem atpakaļ!
Tais gados LM svieda atpakaļ,bet ne šis gadījums!
Tā kā nekādi 10 gadi nevajadzēs,to var izdarīt jau nākamsezon ,cīnīties par visaugstākām vietām! Galvenais lai klubu pārņemtu tik tiešām futbolu cienošs cilvēks,kurš arī lielu lomu veltītu jauniešiem!

  -2 [+] [-]

, 2013-08-28 15:36, pirms 11 gadiem
Andri , ar kādu mērķi tika traucēts LM?

  +2 [+] [-]

, 2013-08-28 15:50, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Andri , ar kādu mērķi tika traucēts LM?
Meklē manus komentārus,esmu to bieži rakstījis!
Šoreiz tik atbildēju uz komentu,un apskaidroju,ka LM uz šo brīdi ir dzīvot spējīgs,neko neesam zaudējuši,tiesa viss atkarīgs būs no tā , kā un kas pārņems klubu(ceru ka Zombijs ar komentu kļūdās)!

  +3 [+] [-]

, 2013-08-28 16:04, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Andri , ar kādu mērķi tika traucēts LM?
Pirmais un pats galvenais,ka LM vadība traucēja atsevišķām personam LFF galvgalī pārņemt pilnīgu kontroli par Latvijas futbolistu transfēru tirgu uz ārzemju klubiemPar šo tēmu varētu ilgi un gari runāt, bet nav jēga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-08-28 22:23, pirms 11 gadiem
Pie sponsora Virslīgas klubiem tikt ir grūti. Skonto izdevās pirms šīs sezonas, jo tas ir klubs ar sasniegumiem un vārdu. LM jau situācija tāda pati - klubs ar prestižu, tāpēc jācer, ka atradīsies kāds sponsors. Lai gan to jau viegli pateikt, bet grūti izdarīt. Laba sistēma apakšā, tāpēc Latvijas futbols kārtīgi zaudētu, ja LM aizietu pa pieskari. Cerēsim uz to labāko, proti, sponsora piesaisti!