Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Zelta spēle" ir klāt

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Šodien pulksten 14 tiks aizvadītas "LMT Virslīgas" priekšpēdējās - 27. kārtas - spēles. Tostarp arī "zelta spēle" starp abām Kurzemes komandām. Visu spēļu tiešraides teksta režīmā būs pieejamas eSports.lv.

Tiesa gan, uzvara šodien "zelta spēlē" nevienai komandai vēl negarantēs čempionu titulu. Droši varam saukt šīgada čempionātu par pēdējos gados interesantāko, jo līdz pat pēdējai kārtai čempions, visticamāk, zināms nebūs. Piedāvājam nelielu ieskatu šodienas spēlēs. Visu spēļu tiešraides teksta režīmā pārraidīs eSports.lv.

FK Ventspils - SK Liepājas metalurgs, Ventspilī, pulksten 14, VOC stadionā.
"Zelta spēle"
Jau labu laiku iepriekš nosauktā "zelta spēle" beidzot ir klāt. Par čempionu titulu vēl joprojām turpina un, iespējams, arī pēc šīs kārtas turpinās cīnīties četras komandas, taču abām Kurzemes vienībām izredzes uz 1. vietu ir krietni labākas. Tiesa gan, uzvarot pat šodien, čempionu tituls nebūs garantēts. Liepājniekiem šodien uzvarot, paliks vēl tāds "sīkums" kā pieveikt panīkušo "Jūrmalu" savā laukumā. Tas gan solās būt nedaudz vieglāks ceļš nekā ventspilniekiem. Ja šodien uzvar "Ventspils", tad priekšā atlikušas vēl divas spēles pret spēkos līdzīgiem pretiniekiem, turklāt abas - izbraukumā (pret "Skonto" un "Daugavu"). Savukārt neizšķirta gadījumā krietni tuvāk pienāks abas zemāk esošas komandas no Rīgas - "Skonto" un "Rīga". Neizšķirts iznākums pozitīvs diezin vai liksies kādai Kurzemes komandai - liepājniekiem tādējādi būs jācer, ka ventspilnieki zaudēs punktus kādā no divām atlikušajām spēlēm, bet pašiem jāuzveic "Jūrmala", savukārt "Ventspilij" tādā gadījumā obligāti jāuzvar gan "Skonto", gan "Daugava".

Tomēr zīlēt priekšlaicīgi parasti nav attaisnojies, un galu galā visu pierādīs spēle. Šoreiz gribas piekrist bukmeikeriem un favorītu statusu atdot sezonas beigās labu formu sasniegušajai "Ventspilij", kas piedevām spēlēs savā laukumā. Ventspilniekiem joprojām pietrūks meistarīgā ukraiņu uzbrucēja Serņecka, iespējams, spēlēt nevarēs arī moldāvs Cigirlašs. Tomēr čempionu soliņš ir pagarš, un par problēmām uzbrukumā būtu grēks sūdzēties, jo lielisku formu sasnieguši visi trīs uzbrucēji - Sļesarčuks, Rimkus un Butriks, turklāt rezervē sēž nenovērtētais Grebis.
Liepājnieku sastāvā solās būt visi spēlētāji - pagājušajā mačā pietrūka Rubina, kurš šodien varētu mesties cīņā līdz galam vēl neatveseļojies. Tāpat kā Karlsons, kurš pagājušo maču aizvadīja "uz špricēm". Negribētos ticēt, ka liepājnieku cilvēki nedara visu iespējamo, lai teju vienīgais rezultatīvais komandas uzbrucējs "zelta mačā" piedalītos bez sāpēm.

Komandas Virslīgā līdz šim šosezon tikušās un tiksies vēl tikpat reižu - droši vien visi jau aizmirsuši, ka pēc čempionāta gaidāms Baltijas Futbola līgas fināls, līdz ar to divas spēles starp abām Kurzemes komandām. Vienai no tām būs iespēja revanšēties par neveiksmi čempionātā, bet varbūt arī abām. Līdzšinējās spēles šosezon noslēgušās ar rezultātu 2:0. Divreiz tā uzvarēja liepājnieki, vienreiz - "Ventspils". Savukārt Kausa izcīņā abas komandas krustoja šķēpus 1/4finālā, un toreiz ar 3:0 dominēja ventspilnieki. Varbūt nedaudz pārsteidzīgi, taču jāatgādina, ka vienāda punktu skaita gadījumā čempionāta beigās, pirmkārt, vērā tiek ņemti savstarpējo spēļu rezultāti un vārtu attiecība tajos, otrkārt, kura komanda uzvarējusi vairāk spēļu čempionātā, treškārt, labāka iegūto un zaudēto vārtu starpība visās spēlēs. Tālākos variantus izskatīt diezin vai būtu vērts. Starp citu - dzimšanas diena šodien ventspilnieku kamerūnietim Žanam Polam Ndeki, bet pirms pāris dienām dzimšanas dienu svinēja liepājnieku brazīlietis Antonio Ferreira.

Ļoti interesants un nedaudz pārgalvīgs šķiet LFF solis "zelta maču" uzticēt tiesāt nevis kādam pašmāju pēdējo gadu atzītam tiesnesim vai ārzemniekam, bet gan samērā jaunajam Aleksandram Golubevam. Jācer, ka viņš spiedienu izturēs un rezultātu ietekmējošas kļūdas nepieļaus, ko arī jānovēl. Pēdējā mirklī par mača tiešraidi vienojušies LFF un LTV-7, tā ka tiešraide no Ventspils attēla veidā LTV-7 kanālā, bet teksta režīmā - eSports.lv.

Ekspertu prgnoze.
betway.com
1 "Ventspils" uzvara 2.15
X Neizšķirts 3.20
2 "Liepājas metalurga" uzvara 3.55


JFK Olimps - FC Daugava, Rīgā, pulksten 14, "Daugavas" stadionā.

Par mača neapšaubāmu favorītu būtu jāuzskata "Daugavas" futbolisti, lai gan līdzšinējās četras komandu savstarpējās spēles šosezon uz Latgales komandas pārsvaru nenorādīja. "Olimps" sezonas beigās gan ir nedaudz zaudējis motivāciju, jo pēdējā vieta ir garantēta, bet spēlētāji izskatās nedaudz paguruši. Ja "Olimpam" ir vērts cīnīties tikai par savu godu un cieņu, tad "Daugavai" vēl jānostabilizē 5. vieta turnīrā. Lai par vietu aiz "lielā četrinieka" justos pavisam droši, daugavpiliešiem šodien vajadzētu uzvarēt. Viņiem nepalīdzēs marokānis Tiberkanins, kurš ir diskvalificēts.

Komandas trīsreiz tikušās "LMT Virslīgā", vienreiz - Latvijas Kausa izcīņā. Virslīgā divreiz uzvaru svinējusi "Daugava", vienreiz fiksēts neizšķirts, savukārt kausa izcīņā pusfinālā "Olimps" pagarinājumā "aizlika priekšā kāju" "Daugavai", Daugavpilī uzvarot ar 2:1. Šo maču Rīgā šodien tiesās galvaspilsētas jaunais tiesnesis Aleksandrs Anufrijevs. Viņš Virslīgā tiesāt sāka šogad, kad vadīja spēli "Jūrmala" - "Daugava". Toreiz mača inspektors Anufrijeva darbību novērtēja ar 8,5 10 ballu skalā, bet komandu treneri ielika augstāko vērtējumu - 5 (piecu baļļu skalā).

Ekspertu prgnoze.
betway.com
1 "Olimpa" uzvara 14.00
X Neizšķirts 4.15
2 "Daugavas" uzvara 1.27


FC Dinaburg - FK Rīga, Daugavpilī, pulksten 14, "Celtnieka" stadionā.
Mača favorīte ir "Rīga", kas klusībā turpina cerēt par čempionu titulu, tomēr reāli var cerēt uz kādu no medaļām. "Rīga" gan sezonas noslēgumā nedaudz zaudējusi savu aktivitāti un uzbrukumu asumu, tāpat arvien biežāk tiek pieļautas kļūdas aizsardzībā, kas sezonas sākumā nemaz nebija iedomājamas. Tomēr "Dinaburg", kura zaudējusi cerības izmukt no pārspēlēm, tik un tā ir daudz zemāka līmeņa komanda, kas šogad lauzusi sev patīkamo tradīciju, ierindoties 4. vietā. Pēc deviņu gadu pārtraukuma viņiem šosezon tas neizdosies pavisam noteikti - to gan jau varēja prognozēt pēc diviem apļiem. "Dinaburg" komandā tomēr turpina notikt visai nesaprotamas lietas - nesen komandu pameta vēl divi spēlētāji. Kā portālam rus.delfi.lv pavēstīja "Dinaburg" treneris Tamazs Pertija, "pieņemsim, ka Žuromskim ir trauma"... Šis "pieņemsim" laikam jau izsaka, ka trauma 30 gadus vecajam labās malas aizsargam nav bijis aiziešanas iemesls. Savukārt 23 gadus vecais Sergejs Vaļuškins komandu pametis, bet Pertija īsti nezina, kur viņš ir - "laikam aizbrauca uz Īriju."

Visās trīs komandu savstarpējās spēlēs šosezon dominējusi ir "Rīga". Un ikreiz ar divu vārtu starpību - 2:0, 2:0 un 3:1. Nekas neliecina, ka šodien nebūs ceturtā uzvara. "Rīgai", lai cerētu uz čempionu titulu, šodien noteikti vajadzīga uzvara, tāpat arī sezonas pēdējā spēlē. Turklāt jācer, ka konkurentu spēles beigsies labvēlīgi rīdziniekiem. Šodienas maču tiesās Vadims Direktorenko.

Ekspertu prgnoze.
betway.com
1 "Dinaburg" uzvara 10.00
X Neizšķirts 4.30
2 "Rīgas" uzvara 1.30


FK Jūrmala - Skonto FC, Jūrmalā (Slokā), pulksten 14, "Slokas" stadionā.
Šī abām komandām būs ceturtā savstarpējā spēle šīs sezonas LMT Virslīgā. Divās spēlēs uzvaru ir izcīnījuši "Skonto" futbolisti, bet viens mačs ir noslēdzies neizšķirti. Šoreiz negribētos piekrist bukmeikeriem, kas par mača neapšaubāmiem favorītiem uzskata "skontiešus". Proti, savā laukumā "Jūrmala" pat krietni pavājinātā sastāvā ir atņēmusi punktus "Liepājas metalurgam" pavisam nesenā pagātnē. "Iepriekšējās šīs sezonas ''LMT Virslīgas'' spēlēs ar "Jūrmalas" futbolistiem mums neklājās viegli. Komandai ir samērā gados jauns sastāvs, līdz ar to no tās var gaidīt ne vienu vien pārsteigumu. Šodienas mačā mums vajag izcīnīt trīs punktus. Gatavojamies mačam tieši tāpat kā gatavojāmies spēlei ar čempionāta līdervienību "Liepājas Metalurgs". Ja futbolisti nospēlēs tāpat kā Liepājā, tad viss būs kārtībā," skontofc.lv mājaslapā stāsta komandas galvenais treneris Pols Ešvorts.

Maču tiesās Aleksejs Spasjonņikovs. "Skonto" noteikti vajadzīgi trīs punkti, lai turpinātu cerēt par 1. vietu čempionātā. Tam gan vajadzēs arī "Liepājas metalurga" neveiksmi šodien, kā arī pašu uzvaras nākamajās spēlēs ar "Ventspili" un "Dinaburg".

Visu maču tiešraides teksta režīmā piedāvās eSports.lv.

Ekspertu prgnoze.
betway.com
1 "Jūrmalas" uzvara 16.00
X Neizšķirts 5.40
2 "Skonto" uzvara 1.17

Turnīra tabula un rezultatīvākie spēlētāji.




Izmantotie resursi:
www.lff.lv
www.skontofc.lv
www.fkventspils.lv
rus.delfi.lv
www.fcdaugava.lv

1 2 44 komentāri
Slēpts komentārs: Aigaro
Slēpts komentārs: sikaiss
Slēpts komentārs: Jurchiks_pe4o

  +6 [+] [-]

, 2007-10-27 11:13, pirms 17 gadiem
nu ceru uz Ndeki skaisti gūtiem vārtiem ar galvu savā dzimenē
Slēpts komentārs: Jurchiks_pe4o

  +3 [+] [-]

, 2007-10-27 11:20, pirms 17 gadiem
Svētdien, 28. oktobrī
13.55 - LMT virslīga futbolā. FK Ventspils – FHK Liepājas Metalurgs. Tiešraide.
Priekšpēdējā spēļu kārtā savā starpā tiksies divi pretendenti uz zelta medaļām, tādēļ gaidāma ļoti spraiga spēle. Panākums kādai no komandām var reāli garantēt zelta godalgas šogad.

A ko tas nozīmē? Atkārtojumā rādīs? Ja jā, tad pričom tur rakstīts ir Tiešraide?

  +3 [+] [-]

, 2007-10-27 11:24, pirms 17 gadiem
būs tiešraidē...

  +3 [+] [-]

, 2007-10-27 11:28, pirms 17 gadiem
Ventspils - LM - 3:1.

  +4 [+] [-]

, 2007-10-27 11:29, pirms 17 gadiem
Bus tiesraide!
Es ceru uz FKV uzvaru!FK Ventspils go go go!Jaiet uz stadionu,ja ir iespeja tadu speli jaredz ne pa TV!

  +4 [+] [-]

, 2007-10-27 11:30, pirms 17 gadiem
'' Piedāvājam nelielu ieskatu šodienas spēlēs.''

Marsel savā stilā !

  +6 [+] [-]

, 2007-10-27 11:31, pirms 17 gadiem
2:1 GO VENTSPILS GO
LAI VENTSPILIJ SHOGAD PILNS TITULU KOMPLEKTS

  +2 [+] [-]

, 2007-10-27 11:31, pirms 17 gadiem
FK Ventspils - Liepājas Metalurgs 2.20 3.20 3.30
Jaliek uz FKV uzvaru!
Slēpts komentārs: chr1s

  +6 [+] [-]

, 2007-10-27 11:32, pirms 17 gadiem
ES PAR SKAISTU UZVARU PILNAA STADIONAAA

  +2 [+] [-]

, 2007-10-27 11:34, pirms 17 gadiem
''Komandas līdz šim šosezon tikušās trīsreiz''

Bet Kauss ?...

  +4 [+] [-]

, 2007-10-27 11:36, pirms 17 gadiem
Sodien Ndeki ir 25 dzimsanas diena...tapec vinam jagust vartus,bet FKV jauzvar!

  +3 [+] [-]

, 2007-10-27 11:36, pirms 17 gadiem
par kuru spēli runā?

  +2 [+] [-]

, 2007-10-27 11:38, pirms 17 gadiem
''par kuru spēli runā?''

FKV - LM

  +2 [+] [-]

, 2007-10-27 11:43, pirms 17 gadiem
FC Dinaburg - FK Rīga
FK Jūrmala - FC Skonto
JFK Olimps - FC Daugava

Diemžēl, kadai no komandām (Dinaburg/Jūrmala/Olimps) tā būs pedēja spēle mājās Virslīgā ...
Slēpts komentārs: Finish

  +3 [+] [-]

, 2007-10-27 11:52, pirms 17 gadiem
1) TV RADIS!! 2)Nu cneesmu neparvienu no šīm komandām tākā ceru uz skaistu spēli pie pilnām tribīnēm!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Banzai

     [+] [-]

, 2007-10-27 12:00, pirms 17 gadiem
3.75 uz LM uzvaru jau, nepamatot liels tomēr kofs, nav ko, te ir jāliek uz LM
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2007-10-27 12:02, pirms 17 gadiem
Kur Rigaa var paskatiities futbolu? jo man kojaas nav TV

  +5 [+] [-]

, 2007-10-27 12:02, pirms 17 gadiem
garnelis, Rimkuss, Sļesarčuks, Butriks ir lieliskā formā !
Slēpts komentārs: lmmmm

  +2 [+] [-]

, 2007-10-27 12:11, pirms 17 gadiem
m3csl, Daugavas stadionā pulksten 14 Olimps - Daugava

  -2 [+] [-]

, 2007-10-27 12:33, pirms 17 gadiem
Ventspils-LM-nicaa,Skonto uzvar Sloka,Dinaburg atnem punktus Rigai un Daugava uzveic OLimpi!!!!!!!un cinna par zeltu turpinaasas,bet jaasaka Skonto sogad cempis nespiid!zjeel!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2007-10-27 12:40, pirms 17 gadiem
liepaaja vinees viennoziimiigi!!!

  -4 [+] [-]

, 2007-10-27 12:44, pirms 17 gadiem
Ceru ka LM vines

  +2 [+] [-]

, 2007-10-27 12:46, pirms 17 gadiem
buus buus pa TV.

Šodienas programma vnk nogļučojusi

  -2 [+] [-]

, 2007-10-27 12:51, pirms 17 gadiem
sodien vispaar taada sporta dienaa pie teluka! Futbols,Samsung liiga hokeejaaa un basis vnk super!
1 2 44 komentāri