Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Līgu apskats: priekšlaicīgais kopsavilkums

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Līgu apskats: priekšlaicīgais kopsavilkums
Foto: Latvijas Futbola federācija.

Piedāvājam Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizēto vīriešu sacensību apskatu par trim līgām – otro, trešo un arī dublieru čempionātu.

2. līga

Viena spēļu kārta - tik pietrūka, lai pilnībā pabeigtu 2. līgas čempionāta pirmo posmu, taču epidemioloģiskā situācija valstī lika iepūst finiša svilpē ātrāk. Par 2. līgas uzvarētājiem līdz ar to kļuva Skanstes SK, kas 12 mačos iekrāja par trim punktiem vairāk nekā viņu tuvākais sekotājs SK "Spēks". Punktu skaita ziņā "Spēks" vēl varēja panākt līderus, bet ne apsteigt turnīra tabulā. Vienāda punktu skaita gadījumā kā nākamais kritērijs būtu savstarpējās spēles rezultāts, un tur priekšroka bija Skanstes SK, kas uzvarēja ar 3:1. Savu vienīgo zaudējumu čempioni piedzīvoja pret "Caramba Rīga". Atbilstoši reglamentam, Skanstes SK, SK "Spēks" un FK "Karosta" izcīnīja tiesības pretendēt uz vietu "Optibet" Nākotnes līgā.

Neviena no komandām nepalika čempionātā nebaudījusi uzvaras saldo garšu. Pat pēdējās vietas īpašniece "Balvi" svinēja vienu uzvaru, turklāt visai pārliecinošu - izbraukumā ar 5:1 tika apspēlēti "Staiceles Bebri". Tomēr čempionāta kopvērtējumā staicelieši ieguva augstāku vietu.

Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva mūžam jaunais Vugars Askerovs. Latvijā augušais un Azerbaidžānas izlasē spēlējušais uzbrucējs šosezon pārstāvēja FK "Salaspils" rindas, izceļoties ar 15 precīziem sitieniem. Par vieniem vārtiem mazāk guva Niks Savaļnieks (SK "Spēks") un Tatsuro Nagamatsu ("Caramba Rīga"), tā ka viss snaiperu trijnieks ir futbolisti ar virslīgas pieredzi.

3. līga

Pašmāju klubu futbola ceturtajā līmenī čempionāts tika aizvadīts gandrīz pilnā apmērā. Rīgas, Latgales un Ziemeļaustrumu reģionos tika izspēlētas visas kārtas, savukārt Ziemeļu un Rietumu zonās neizspēlēja tikai pa vienai kārtai.

Rīgas reģionā triumfēja Babītes SK, kas 18 spēlēs iekrāja 49 punktus un iespaidīgu vārtu starpību (+79). Tuvākais sekotājs FK "Jūrnieks" atpalika par septiņiem punktiem. Dāniels Ričards Geidāns sekmēja Babītes komandas triumfu ar 21 vārtiem. "Tente"/"Beitar" pārstāvji Aleksejs Rosoha un Maksims Vasiļjevs izcēlās ar attiecīgi 18 un 16 vārtiem.

Ziemeļu zonā vietu sadalījums tika noteikts pēc koeficienta, taču, sportiskā principa godātājiem par laimi, vismaz čempiona likteni tas īsti neietekmēja. FK "Ķekava"/"Auda" 13 mačos ieguva 37 punktus, tuvāko sekotāju FC "Gauja" apsteidzot par pieciem punktiem, tā ka arī pēdējā spēļu kārta neko nebūtu mainījusi. Čempionu labā ar 17 precīziem sitieniem izcēlās Rūdolfs Zicāns, par vieniem vārtiem mazāk guva Rolands Prohorovs (FK "Pļaviņas DM"), bet 15 reižu pretinieku vārtsargus sarūgtinājis Roberts Teters (FK "Valka").

Interesanta situācija kopvērtējumā fiksēta Ziemeļaustrumu reģionā - divām komandām bija pa 21 punktam, taču SK "Latgols"/"Ludza" ieguva pirmo vietu, jo ludzāniešiem bija labāka savstarpējo spēļu bilance pret FK "Madona Kvarcs" (3:0 un 2:3). Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva bronzas laureātu FK "Varakļāni" līderis Andis Šarigins, kurš pretinieku vārtsargus sarūgtinājis 11 reižu. Tā ir vairāk nekā puse no komandas 18 vārtiem.

Latgales zonā ārpus konkurences triumfēja FK "Kalupe" - desmit spēlēs 27 punkti. Tuvākie sekotāji FK "Krāslava" atpalika par desmit punktiem, turklāt abos savstarpējos mačos "Kalupe" bija pārāka. Jāuzsver, ka par otro vietu bija sevišķi spraiga cīņa: krāslaviešiem (17 punkti) sekoja BFC/FA "Daugavpils" (16) un FK "Līvāni" (15). Kalupiešu dominance izpaudās arī rezultatīvāko spēlētāju sarakstā - trīs FK "Kalupe" futbolisti guva pa desmit vārtiem: Andrejs Kirijenko, Jans Radevičs un Ričards Raščevskis. Pēdējie divi ir labi zināmi ilggadējiem virslīgas līdzjutējiem, tāpat FK "Kalupe" rindās spēlē arī krievu leģionārs Dmitrijs Kozlovs, kurš savulaik "Dinaburg", Daugavpils "Daugavas" un Ilūkstes NSS komandu rindās virslīgā aizvadījis vairāk kā simt maču.

Ar nevainojamu bilanci Rietumu reģionā startēja "Albatroz SC-2" komanda, kas uzvarēja visas desmit spēles un iekrāja 30 punktus. Otro vietu ar 27 punktiem ieguva JFK "Ventspils", kas vienīgo zaudējumu čempionātā piedzīvoja tieši pret čempionu, tā ka pat konkurentu panākšana pēc punktiem nebūtu ļāvis apsteigt "Albatroz". Rietumos labākā snaipera gods tika Matīsam Čirkunovam ("Albatroz SC-2").

Sacensību izšķirošais posms - finālturnīrs starp visu reģionu labākajām komandām - netika aizvadīts.

Dublieru čempionāts

Virslīgas dublieru čempionātā neaizvadīta palika vien pēdējā spēļu kārta, tāpēc turnīra tabulā nācās izmantot koeficientus. Šeit gan "apgrieztās" čempionāta beigas pamatīgi ietekmēja cīņu par čempiona titulu. Pirmo vietu galu galā ieguva BFC "Daugavpils-2", kas iekrāja par diviem punktiem vairāk nekā "Riga FC-2", taču pēdējā kārtā abām komandām bija jāspēlē savā starpā, un pirmās vietas liktenim būtu bijis jāizšķiras tieši šo ceturtdien, 28. oktobrī, Ķeizarmeža sporta bāzes laukumā. Tomēr spēli nebija iespējams aizvadīt, tāpēc čempiona tituls šoreiz tiek daugavpiliešiem. Pagalam neveiksmīgi čempionātu aizvadīja FK "Spartaks Jūrmala-2", kas zaudēja visos 11 mačos ar kopējo vārtu starpību 2-91, turklāt atsevišķās spēlēs piedzīvoja sagrāves pat ar 0:20.

Par čempionāta labāko snaiperi kļuva FK "Metta"/Latvijas Universitāte-2 pārstāvis Artjoms Puzirevskis, kurš izcēlās ar desmit vārtiem. Par diviem vārtiem mazāk guva Kristiāns Kaušelis (BFC "Daugavpils-2"), Marko Regža (RFS-2) un Arturs Krancmanis ("Riga FC-2").

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija

  +1 [+] [-]

, 2021-10-26 15:12, pirms 2 gadiem
1. Arī ''Karosta'' izcīnīja tiesības pretendēt uz vietu 1.līgā (2.līgas reglamenta p.6.4. pēdējais teikums).
2. ''Albatroz-2'' nebūtu bijusi tiesīga (3.līgas reglamenta p.3.8.) piedalīties atceltajā 3.līgas finālturnīrā.
3. Notika viena spēle Austrumu finālā ( https://lff.lv/klubi/fk-kalupe-3607... ).

     [+] [-]

, 2021-10-26 19:46, pirms 2 gadiem
Tādu rakstu uzcept var jebkurš,kurš ieiet LFF mājas lapā un apskatās līgu rezultātus.Toties galveno nepateica.Kuras komandas ieguva tiesības teiksim spēlet otrajā līgā? Austrumu zonā uzvarētājs nav noteikts,Rietumu zonā uzvarēja Albatroz,bet pēc nolikuma,viņi neieguva tiesības spēlēt 2.līgā,Rīgas zonā uzvarēja Babīte.Vai uz 2.līgu pāries visas četras un ja Austrumos nav noskaidrots uzvarētājs,tad piecas komandas?