Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Mateuss labprāt strādātu Bundeslīgā

Atgriešanās Vācijas futbola Bundeslīgā, trenējot kādu no tajā spēlējošajiem klubiem, būtu emocionāls mirklis un liels izaicinājums vācu futbola leģendai Lotāram Mateusam.

"Tas man būtu īpašs notikums, jo esmu īsts Bundeslīgas "produkts"," intervijā portālam bundesliga.de atzīst 46 gadus vecais futbola speciālists, kurš savās aktīvajās sportista gaitās Bundeslīgā pavadījis 17 gadus, spēlējot Minhenes "Bayern" un Monhengladbahas "Borussia" komandās. "Ticu, ka mana atgriešanās būtu jo īpaši emocionāla. Tas būtu liels izaicinājums sasniegt kā trenerim to, ko kādreiz sasniedzu kā spēlētājs."

Mateuss lieliski pārzinot situāciju Bundeslīgā, bet viņa atgriešanās esot atkarīga no daudziem blakusfaktoriem. "Šis lēmums galu galā nav jāpieņem man. Tas jādara tiem, kuri atrodas savu klubu priekšgalā - prezidentiem, sporta direktoriem un menedžeriem. Es būtu ļoti gandarīts, ja kāds klubs man dotu iespēju. Es viņiem parādītu savas trenera iemaņas," skaidro Mateuss.

Vaicāts par prognozēm šajā sezonā Vācijas futbola leģenda favorītu statusu atvēl savam kādreizējam klubam. "Šaubos vai kādai komandai izdosies viņus ["Bayern"] noķert. Ja nu vienīgi viņi paši sevi "apstādinās". Vācijas kausa izcīņā gan var gadīties visādi, bet Bundeslīgā "Bayern" ir galvenie favorīti."

Pieredzējušais Mateuss nacionālās valstsvienības sastāvā aizvadījis 150 spēles laika posmā no 1980. līdz 2000. gadam. Viņš bija Rietumvācijas izlases kapteinis, kad tā 1990. gadā ieguva Pasaules kausu, bet trenera karjeru viņš uzsāka 2001. gadā, kļūstot par Vīnes "Rapid" galveno treneri. Vēl Mateuss ir vadījis Belgradas "Partizan", brazīliešu komandu "Atletico Paranaense", Austrijas klubu "Red Bull" un Ungārijas valstsvienību.

Izmantotie resursi:
www.bundesliga.de

  +1 [+] [-]

, 2007-10-26 16:16, pirms 17 gadiem
Variet izmantot sho komentaaru pret mani, ja tas veelaak izraadiisies nepamatots, bet es neticu, ka no Lotaara Mateeusa vareetu jebkad iznaakt labs bundesliigas treneris... Vinja ambiicijas shkjiet daudz lielaakas par vinja treneeshanas speejaam, un tikliidz vinsh atver muti, taa staavi blakus ar diktofonu un peec tam smejies vairaakas nedeeljas. Taads treneris kaa Dzhordzhs W. Bushs prezidents

  +1 [+] [-]

, 2007-10-26 16:35, pirms 17 gadiem
Tā jau ir - ne visi izcili spēlētāji top par izciliem treneriem!! Kopumā attiecībā uz treneriem mani priecē 2 ziņas: 1) Hicfelds pagarināja līgumu ar Bayern (šim bija doma kļūt par Šveices izlases galv. treneri), 2) Lēvs pagarināja līgumu ar Vācijas izlasi. Pārējo treneru liktenis man interesē stipri mazāk

  +1 [+] [-]

, 2007-10-26 21:02, pirms 17 gadiem
Nu no šī klauna pagaidām nekas labs coach amatā nesanāk. Bet ar muti gan prot braukāt. Eh, vecais Effenbergs savos memuāros labi izklāstīja Lotāra rakstura īpāšības.