Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Svētdien Rīgā "Red Bull Street Style" futbols

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

30. augustā Rīgā, Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, no plkst 15.00-18.00 notiks frīstaila futbola sacensības "Red Bull Street Style". Tajās nav nozīmes ne vecumam, ne svaram, ne kājas izmēram – piedalīties var jebkurš!

Kas ir Red Bull Streetstyle?

Tās ir frīstaila futbola sacensības, kas notiek vairāk nekā 40 pasaules valstīs. Nacionālā fināla uzvarētājs varēs tālāk sacensties jau plašākā mērogā "Red Bull Street Style" pasaules finālā, kas 2010. gadā notiks Dienvidāfrikā. Bet kas tad īstenībā ir "Red Bull Street Style"? Tā ir futbola atmosfēra, ko var sajust mūsu bērnības daudzstāvu māju pagalmos, tai nav nekādu ierobežojumu vecumā vai dzimumā, tev nav vajadzīga komanda, bagāts sponsors vai veiksme satikt īstos cilvēkus īstajā laikā – šeit ir runa tikai par tevi un bumbu.

"Red Bull Street Style" princips ir diezgan vienkāršs. Tāpat kā parastā futbola spēlē nedrīkst lietot rokas vai plaukstas, lai kontrolētu bumbu, ir aizliegts traucēt pretinieku viņa uzstāšanās laikā. Cīņas laikā gan bumbai, gan dalībniekam jāatrodas sacensību zonā, kas ir aplis ar septiņu metru diametru. Sacensības notiks battle formātā. Tas nozīmē, ka divi dalībnieki trīs minūšu laikā cenšas pārspēt pretinieku ar savām individuālajām futbolista spējām. Katram spēlētājam tiek dota bumba 20 sekundes, kurās jāparāda maksimālais sniegums, pēc tam bumba nonāk pie pretinieka. Cīņas uzvarētājs tiek nākamajā sacensību raundā. Iedomājies par hip hop dziedātāju battle cīņām un tu sapratīsi, par ko ir runa.

Trīs tiesneši vērtēs frīstaileru priekšnesumu un izvēlēsies uzvarētāju no katra dueļa. Tiesneši vērtēs kontroli pār bumbu (tehniskās iemaņas), radošumu un stilu, kas nozīmē gan iekļaušanos mūzikas ritmā, gan frīstailera kustību plastiskums. Sacensību dalībniekiem nav ierobežojumu apģērbā, tomēr nedrīkst vilkt neko tādu, kas negodīgi piešķirtu priekšrocības.

"Red Bull Street Style" ir atgriezies pēc lieliskajiem panākumiem 2008. gadā. Visiem tiem, kas pagājušogad sajūsminājās par Séan (īstajā vārdā Arno Garnjē) panākumiem Red Bull Street Style Pasaules finālā Brazīlijā, ir laiks cīnīties par sava vārda nākotni pasaules frīstaila futbola arēnā. Piedalīties un uzvarēt pasaules finālu varēs gan tikai tas, kas iepriekš būs pārspējis visus dalībniekus Latvijas nacionālajā finālā, tāpēc tu zini, kur tev jābūt 30. augustā - Rīgā, Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, no plkst 15.00-18.00 notiks neaizmirstams notikums – frīstaila futbola sacensības Red Bull Street Style. Pasākumu vadīs hip hopa meistari Gustavo un R-Viss.

Piesakies sacensībām Latvijā!

Reģistrējies redbullstreetstyle.com (atrodi
Latvijas karodziņu, noklikšķini uz tā, un atvērsies Latvijas Red Bull Streetstyle lapa, kurā atradīsi reģistrācijas anketu) vai pasākuma norises vietā, sākot no pulksten 12.00. Red Bull Street Style piedalās vairāk nekā četrdesmit valstis, lai ar savu nacionālo uzvarētāju pārstāvētu sevi pasaules finālā Dienvidāfrikā, tāpēc globālā reģistrācijas mājaslapa redbullstreetstyle.com piedzīvojusi dažas tehniskas problēmas. Reģistrēties mājaslapā joprojām ir iespējams, taču reaģējot uz Latvijas dalībnieku uztrauktajiem zvaniem un e-pasta vēstulēm, Red Bull Latvija ir nolēmis atvērt reģistrāciju arī pasākuma dienā, sākot no pulksten 12.00. Ja reģistrēties gribēs vairāk dalībnieku, nekā spēsim uzņemt pasākumā, priekšroka būs tiem, kas reģistrējās pirmie. Dalībniekiem, kas ir jau pieteikušies, no 12.00 – 15.00 būs iespēja trenēties ar speciālajām Monta ražotajām Red Bull Street Style bumbam.

Vairāk informācijas: redbullstreetsyle.com un redbull.lv: Sveicināti Red Bull! - Red Bull Street Style -...

  +1 [+] [-]

, 2009-08-25 11:32, pirms 15 gadiem
Bus jaaiziet paskatīties..

  +2 [+] [-]

, 2009-08-25 12:06, pirms 15 gadiem
žēl ka 30 netieku, tā arī aizbrauktu paskatīties, bet cerams ka pēc tam neta kkur būs video, lai var redzēt kādi freestylisti ir mums te Latvijā!

  +1 [+] [-]

, 2009-08-25 12:41, pirms 15 gadiem
Aiii, žēl, ka man ir spēle. Noteikti būtu ko redzēt.