Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Sieviešu līgās futbolā dominē rīdzinieces un liepājnieces

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sieviešu līgās futbolā dominē rīdzinieces un liepājnieces
Foto: Latvijas Futbola federācija.

Latvijas sieviešu futbola turnīros pašlaik iezīmējas izteiktas līdervienības, kamēr tālāk turnīra tabulās vērojama daudz neprognozējamāka cīņa.

Sieviešu futbola līgā teju jau aizvadīta trešdaļa sezonas, un līdervienība SFK "Rīga" jau ir noslēgusi turnīra pirmo apli, kurā iekrāja maksimāli iespējamos 18 punktus sešos mačos. Vienības vārtsardzes Sofja Ņesterova un Asnāte Lindermane šajā laikā tā arī palikušas nepārspētas.

Trīs no mačiem rīdzinieces uzvarējušas ar minimālo 1:0, bet trīs citos mačos kopsummā guvušas 18 vārtus. Tas ļauj Anastasijai Čemirtānei un Ievai Krasnovai ar pieciem precīziem sitieniem pašlaik atrasties turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī.

Pārējās komandas līdz šim aizvadījušas piecas spēles. Desmit punktus tajās iekrājusi FS "Metta", bet SK "Super Nova"/RTU kontā ir par punktu mazāk. Attiecīgi pieci un četri punkti ir FK "Olaine" un FK "Auda" vienībām, kamēr FK "Iecava" un Rīgas Futbola skola svinējušas pa vienam panākumam.

Sieviešu Futbola līga

V.KomandaSUNZVārtiP
1.SFK Rīga660021:018
2.Metta53117:410
3.Super Nova/RTU53027:39
4.Olaine51227:55
5.Auda51134:104
6.Iecava51042:103
7.Rīgas Futbola skola51044:203

Tikmēr Sieviešu futbola 1. līgā desmit dalībnieces aizvadījušas krasi atšķirīgu spēļu skaitu – no vienas līdz četrām. Ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem priekšā konkurentēm soļo Liepājas Futbola skola, kas šajā laikā izcēlusies ar 22 gūtiem vārtiem un savos vārtos ielaidusi tikai vienu bumbu. Tieši Liepājas komandas futbolistes ir starp trim rezultatīvākajām čempionātā – Evelīna Freidenfelde un Signija Šenberga ar sešiem vārtiem, kā arī Anna Propošina ar pieciem.

Ļoti veiksmīgs sezonas sākums padevies SK "Imanta" komandai, kas trīs mačos tikusi pie septiņiem punktiem, bet seši ir BFC "Daugavpils" kontā. Savu pirmo punktu meklējumos pašlaik atrodas RFS/Babītes SK un FC "Talsi".

Ar pirmo spēli sākusies arī Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) izspēle, kad SK "Super Nova"/RTU no viesošanās pie Lietuvas čempionēm FK "Gintra" atgriezās ar pamatīgu sagrāvi (0:11). Drīzumā sacensībās iesaistīsies arī SFK "Rīga" futbolistes.

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija