Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

A grupa: Marseļā neizšķirts

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Šovakar UEFA Čempionu līgas "A" grupas centrālajā mačā Marseļā vietējais futbola klubs "Olympique" nospēlēja neizšķirti ar "Porto" futbolistiem – 1:1.

Spēli labāk uzsāka viesi, jau pirmo minūšu laikā vairākkārt cenšoties apdraudēt mājinieku vārtus. Aktīvākais uzbrukumā bija "Porto" pussargs Rauls Meireless – viņa rēķinā divi trāpījumi pa vārtu stabu. "Olympique" nerādīja to labāko sniegumu, un vienīgais puslīdz bīstamais vārtu moments sekoja pēc Budevina Zendena soda sitiena izpildes mača 34. minūtē. Lai arī spēles 1. puslaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem, Marseļas kluba galvenajam trenerim Erikam Geretsam noteikti bija šis tas sakāms savai komandai spēles pārtraukumā.

2. puslaika sākumā laba iespēja gūt vārtus bija uz maiņu nākušajam "Porto" uzbrucējam Elderam Poštigam, taču šoreiz viesiem nepaveicās. Arī mājinieki pēc pārtraukuma bija nedaudz uzlabojuši sniegumu, un arvien vairāk no viņu puses sekoja mēģinājumi iekarot "Porto" vārtus. Par šo centību Marseļas kluba futbolisti un "Stade Velodrome" arēnā sanākušie līdzjutēji tika atalgoti ar vārtu guvumu spēles 69. minūtē, kad pēc Džibrila Sisē piespēles vārtus no tuvas distances guva Mamadu Nians. Tomēr mājinieku prieki ilga tikai desmit minūtes. Mēģinot novērst "Porto" uzbrukumu, noteikumus pret Lisandro Lopezu savā soda laukumā pārkāpa "Olympique" kluba vārtsargs Stīvs Mandanda, un spēles soģis ar savu žestu nepārprotami norādīja uz 11 metru atzīmi. Pendeli devās izpildīt kluba kapteinis Lučo Gonzalezs, un viņš bija nekļūdīgs. 1:1 – ar šādu rezultātu arī noslēdzās abu līdervienību duelis Marseļā.

Otrajā "A" grupas spēlē Stambulā vietējais klubs "Besiktas" uzņēma Anglijas Premjerlīgas vienību "Liverpool". Lai arī cik nepārliecinoši savus iepriekšējo divu kārtu mačus bija aizvadījuši "Liverpool" futbolisti, tomēr viņi šajā mača tika uzskatīti par favorītiem. Tomēr arī šoreiz nācās piedzīvot vilšanos...

Spēles rezultātu 13. minūtē atklāja "Besiktas" fubolisti ar nelielu palīdzību no pretinieku puses. Vispirms neveiksmīgi nospēlēja "Liverpool" aizsardzības spēlētāji, mēģinot izsist bumbu ārpus sava soda laukuma, kā rezultātā bumba nonāca pie Serdara Ozkana. Bet pēc viņa izpildītā sitiena bumba skāra viesu aizsargu Sami Hīpiju, mainīja lidojuma virzienu un "Liverpool" vārtsargs Hosē Manuels Reina šajā situācijā palika bezspēcīgs. Visi "Liverpool" mēģinājumi atspēlēties 1. puslaikā izrādījās neveiksmīgi, un, komandām pārtraukumā dodoties, rezultāts uz tablo 1:0 par labu "Besiktas".

Pēc pārtraukuma liverpūlieši bija noskaņojušies uz uzbrukumu. Dažas labas iespējas panākt izlīdzinājumu bija Stīvenam Džerārdam, taču vienā epizodē viņam neizdevās sitiens, un bumba lidoja garām vārtiem, citā – sekmīgi nospēlēja "Besiktas" vārtsargs Hakans Arikans. "Liverpool" neatlaidās un turpināja izdarīt spiedienu uz pretinieku vārtiem, tomēr vienā brīdī šī pārliekā aizraušanās ar ofensīvu viņiem maksāja vēl vienus vārtus – 82. minūtē precīzs bija Stambulas kluba brazīliešu leģionārs Bobo, un nodrošināja mājiniekiem jau divu vārtu pārsvaru. Trīs minūtes vēlāk beidzot arī viens no Stīvena Džerārda sitieniem sasniedza mērķi, un "Liverpool" parādījās neliels cerību stariņš uz pestīšanu. Tomēr šoreiz viņu centieni izglābt spēli nevainagojās panākumiem. 2:1, un šovakar svētki tiks svinēti Stambulas ielās, nevis Liverpūles pabos.

Pēc šīs spēļu kārtas grupas kopvērtējumā vienīgās izmaiņas vērojamas tabulas lejasgalā. Uz pēdējo (4.) vietu noslīdējuši "Liverpool", bet uz 3. pakāpušies "Besiktas" Savukārt "Olympique" un "Porto" saglabājuši savas iepriekš ieņemtās pozīcijas.

UEFA Čempionu līga – "G" grupa.
Rezultāti – 3. kārta (24. oktobris)

"Olympique"– "Porto" 1:1 (0:0)
Vārti: Nians 69' – Lučo Gonzalezs 79' (11 m)

"Besiktas"– "Liverpool" 2:1 (1:0)
Vārti: Hīpija 13' (savos vārtos), Bobo 82' – Džerārds 85'

Kopvērtējuma tabula.
1. Olympique 3 2-1-0 4:1 7
2. Porto 3 1-2-0 3:2 5
3. Besiktas 3 1-0-2 2:4 3
4. Liverpool 3 0-1-2 2:4 1

* - vieta, komanda, spēles, uzvaras, neizšķirti, zaudējumi, gūtie vārti/zaudētie vārti, punkti.

Foto: AFP

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-10-24 23:40, pirms 17 gadiem
Pasaki kur tu to teici. Vienkārši paliek aizdomīgi, ka tu vislaik saki un ir. Tu gadījumā neesi Kļaviņš??? Es cerēju uz nichu, jo šīs divas komandas ir sakarīgākās šajā grupā un 3. ir Besiktass, kas vinnē Liverpūli~~!!

     [+] [-]

, 2007-10-24 23:46, pirms 17 gadiem
un taa shii rupjaa un simulaaciju pilnaa speele beidzaas....riebaas skatiities uz sitiem daiviem un uz it iipasi Porto labaas malas aizsargu. Taads aaksts! Pendele nopelniita liidziigi kaa Cempionu liigas finaalaa starp Arsenal un Barcu, virziens uzmineets bet....

aa un jautaajums domaajams ka Dandijam, vinjs jau mums to Franciju paarzin.....kur bija Nasri???

  +2 [+] [-]

, 2007-10-24 23:50, pirms 17 gadiem
neredzēju, vien dzirdēju, ka porto atspēlējās ar pendeli. žēl, ka trāpīja...

  +2 [+] [-]

, 2007-10-25 00:25, pirms 17 gadiem
njā, Pūlei smagas spēles priekšā....pēdējā vieta..kaut kā necili

  +1 [+] [-]

, 2007-10-25 00:31, pirms 17 gadiem
Cisse bija viena ljooti laba iespeja panaakt 2:1 peec komandas 13. (laikam) numura centreejuma.....burtiski mazaak par pusmetru lai aizsniegtos ar galvu no kaada 5 m attaluma vai paaris centimetru roku augstaak buutu paceelis lai ieraidiitu bumbu ar roku (netiisaam)

  -1 [+] [-]

, 2007-10-25 01:29, pirms 17 gadiem
Jaa.. Liverpuulei , jaasaak vineet speelees grupaa.
Kaa var iedomaaties Liverpuuli ja vinji nebuus 8dalj finaala ?
Nu maajaas es domaju ka vinji vinees Besiktas , un gruuti jau ies ar Porto
Bet veel izbraukumaa ar Meirselle. Lai vinjiem veicas.

  +1 [+] [-]

, 2007-10-25 03:24, pirms 17 gadiem
Liverpool paliek pēdējie grupā, bet virsraksts runā par kkādu "bōringu" Marseļā.

  +3 [+] [-]

, 2007-10-25 09:14, pirms 17 gadiem
virsrakst runaa par grupas liideriem, nah rakstiit par to kas peedeejie?

  +2 [+] [-]

, 2007-10-25 09:40, pirms 17 gadiem
-->Gunner

Neesmu Dandijs, bet vai Nasri gadījumā joprojām nav apslimis?

  +1 [+] [-]

, 2007-10-25 12:21, pirms 17 gadiem
psc kaa taa var, tik reeciigi, Liverpool vnk nolohojaas!

     [+] [-]

, 2007-10-25 13:29, pirms 17 gadiem
--> artuurs.k.

cik tad ilgi var slimot! iisteniibaa tad jau arii nebuutu briinums vinju tik zema atrasanaas liigas tabulaa, ja jau visu laiku speelee bez Nasri...

     [+] [-]

, 2007-10-26 15:56, pirms 17 gadiem
Ja negaidiju no liverpules tadu bija favorite vairs navpedeja vieta tadu tik tiesam negaiduju ar tadiem speletajiem