Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Skonto" fanus izdzen no tukšā "Daugavas" stadiona

"Skonto" fanus izdzen no tukšā "Daugavas" stadiona
"Skonto" kluba futbolisti pateicas līdzutējiem pēc spēles "Skonto" - "Olimps", foto "H-SIDE"

Bija vēss, taču saulains 23. aprīļa vakars un Futbola klubs „Skonto”, viesos „Daugavas” stadionā, gatavojās aizvadīt LMT Virslīgas 3.kārtas spēli pret JFK „Olimps/RFS”.

Tuvojoties spēles sākumam stadionam tuvojās arī „Skonto” kluba atbalstītāju pulks „H-SIDE”, aptuveni 20 - 30 cilvēku sastāvā. Kā jau citās sezonās ierasts, stadiona tribīnēs iespējams iekļūt arī no sāniem, pa kurieni tajās devās arī „Skonto” kluba līdzjutēji.

Ieņēmuši vietu tuvāk Ikstena sargātajiem vārtiem un izklājuši plakātus „H-SIDE” jau sev ierasti uzsāka aktīvu sava kluba atbalstīšanu ar dziesmām un saukļiem, kaut cik piepildot tukšās „Daugavas” stadiona tribīnes. Tuvojoties pirmā puslaika vidusdaļai „Skonto” fanus ieleca apsargi taujājot uzrādīt futbola sacensības biļeti uz ko atnākušie līdzjutēji bija manāmi pārsteigti, nedz spēles afišā, nedz internetā nebija dota nekāda informācija par to, ka futbola mīļotājiem vērojot olimpiešus „Daugavas” stadionā būtu jāiegādājas biļete. Tieši otrādi, savā interneta pārlūkprogrammā ievadot adresi sportacentrs.com un tur ieskatoties LMT Virslīgas sadaļā atrodams, ka „Daugavas” stadionā spēles varēšot apmeklēt bezmaksas. To apsargiem mēģināja izskaidrot arī sanākušie „Skonto” fani, kas tika apvainoti ar ielaušanos stadionā. Apsargi vai nu nedzirdēja vai arī tikai izlikās nedzirdam, taču ņēmās fanus grūstīt un stumdīt uz izeju, nemaz neļaujot pieklājīgi atsiet izliktos plakātus. Tā vietā, lai uzgaidītu pāris minūtes, kāds no apsargiem sevī sajutis spēka un varenības pieplūdumu metās gar degunu vicināties ar steku. Sapratis, ka diez ko veikli tas viņam nav sanācis apsargs ņēmās savu nevarību atspēkot ar putām uz lūpām draudēdams izsaukt policiju.

Kamēr futbolisti turpināja spēli, bet apsargi izrādīt savu varenību „H-SIDE” bija atbrīvojuši stadiona caurules no plakātiem un devās ārā., atstādami tribīnes praktiski tukšas. Viņiem nopakaļ, kā gailēni lepni izgāzuši krūtis soļoja apsargu pulks, svinot sevī grandiozu uzvaru.

Cena jau nebija no tām lielākajām, tikai 1 Ls, taču parādītās attieksmes dēļ, „H-SIDE” nolēma mača turpinājumu skatīties no stadiona otras puses, kur paprāvs cilvēku pulks ar FC „Jaunība” galveno treneri Segeju Davidovu priekšgalā jau to darīja. Formāli atrodoties ārpus stadiona bija arī savi plusi, neatrodoties ēnā saule patīkami sildīja, kā arī laukums bija daudz tuvāk (atrodoties tribīnē skatītāju no zālāja šķir ne vien skrejceļš, bet arī tāllēkšanas sektors). Līdz ar saules nozušanu aiz mākoņiem „Skonto” svinēja savu 3 uzvaru šīs sezonas LMT Virslīgā un devās pateikties saviem līdzjutējiem, ne jau uz tukšo tribīni.

Interesanti, bet LFF mājas lapā skatītāju skaits pieminētajā mačā norādīts, kā 150, kaut arī mēs spējām saskaitīt vien kādus 30. Varbūt kā skatītāji tika pieskaitīti visi, kas tobrīd atradās „Daugavas” stadiona tuvumā. Ja tā, nākamreiz iesakām pieskaitīt arī stadiona tuvumā esošajos daudzdzīvokļu namos dzīvojošos cilvēkus, ja nu kāds ir pavēris aizkarus un palicis nepieskaitīts?

Avoti: h-side.lv

 +22 [+] [-]

, 2010-04-24 11:10, pirms 14 gadiem
Tā laikam ir viena no akcijām, kā tiek piesaistīti līdzjutēji!

 +11 [+] [-]

, 2010-04-24 11:16, pirms 14 gadiem
stadions nevarēja samierināties, ka nenopelnīs 20tnieku

  +5 [+] [-]

, 2010-04-24 11:25, pirms 14 gadiem
Bet no kurienes tad pēkšņi tās lata biļetes parādījās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-04-24 11:33, pirms 14 gadiem
kāda jēga no komandas virslīgā,kura pat 30 savus fanus nevar savākt? no sponsoru viedokļa arī nekāda jēga nav tādu klubu sponsorēt. ja nu vienīgi atmazgājot naudu. Tad labāk to pašu Mettu varētu likt olimpa vietā.

  +6 [+] [-]

, 2010-04-24 11:34, pirms 14 gadiem
To no kurienes pēkšņi ir parādījusies 1 Ls biļete brīnījās katrs, kurš bija ieradies noskatīties šo maču. Žēļ, ka nav vairāk bildes, taču ap stadiona ne īpaši augsto sienu cilvēku bija visapkārt! Tie kas netālu dzīvo jau nāca ar kājām un bez tā 1 Ls, jo kā tad varēja zināt, ka viņi izdomās ieviest maksu!

  +6 [+] [-]

, 2010-04-24 11:38, pirms 14 gadiem
puslaiks rakstīja: kāda jēga no komandas virslīgā,kura pat 30 savus fanus nevar savākt? no sponsoru viedokļa arī nekāda jēga nav tādu klubu sponsorēt. ja nu vienīgi atmazgājot naudu. Tad labāk to pašu Mettu varētu likt olimpa vietā.

Spriesta jau var daudz un dikti, bet sava daļa taisnības būs gan man gan tev. 1) Mettai noteikti savāktos daudz vairāk līdzjutēji, tas protams ir +
2) Olimpā spēlē perspektīvāki un meistarīgāki jaunieši, tādējādi + aiziet Olimpa kontā.
3) varētu jau kko apvienot, bet ar to nebūtu mierā ne viens ne otrs!
4) Lai spēlētu Virslīgā, vispirms tādas tiesība ir jāizcīna, kad Metta vai kāds cits, kam ir prāvāks fanu pulks Olimpu izgrūdīs no Virslīgas, tad arī tā spēlēs Virslīgā. Jo citādi jau varētu pateikt, ka Stružānos uz 3. lūigas spēli sabrauc viss novads vairāku tūkstošu sastāvā, dodiet mums vietu Virslīgā.
Tāds nu pagaidam ir Latvijas futbols, diemžēl.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-24 11:45, pirms 14 gadiem
Ja viņi spēlētu kādās mazpilsētās, tad tāpat būtu vairāk atnākuši paskatīties spēli x)

  +2 [+] [-]

, 2010-04-24 11:54, pirms 14 gadiem
Diez Skonto "brīvprātīgo brigāde'' arī veiks šādas funkcijas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-04-24 12:55, pirms 14 gadiem
rudzu maize rakstīja: Atnāks Puškina licejs un visi atmaigs no dzimtās valodas,Skonta-čempion.

Nezinu kad Tu pēdējo reizi biji uz Skonto spēli, taču es biju arī vakardienas mačā pret Olimpu un varu tevi apgaismot, ka lelākā daļa Skonto fanu dziesmu ir latviski, tikai kādas 2as ir krievu mēlē un vēl kādas 2-3 angliski. Protams, varbūt kādam klibo izruna, taču kas ir labāk, lai fani dzied latviski arī ja kāds ar izloksni vai labāk, lai viss ir krieviski?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-04-24 13:21, pirms 14 gadiem
rudzu maize rakstīja: Es uz futbolu esmu bijis ne tikai vakardienas spēlē un zinu visu viņu repertuāru ar visām častuškām,kur viens bļauj(pobeģim,vseh podrjad utt.).Tā kā nevajag spraust batonus.Vēl jau ir,,Aizeeeeeeeeeeet Skonta".Var jau priecāties,ka tas ir latviski.
Vienīgais kurš bļauj Skonta ir Varšava, pie tam viņš bļauj nevis Skonta, bet Skonton
Un nekādus batonus es nespraužu un netaisos to darīt, ja tev šķiet, ka tur viss notiek krieviski un visi ir krievi, lūdzu, paliec ar tādu domu arī turpmāk.
Tāču latviešu tur ir pietiekami daudz, tāpat arī no krieviem līdz šim visi ar mani ir sarunājušies latviski. Un par dziesmām, tev tomēr nepiekritīšu!

     [+] [-]

, 2010-04-24 13:44, pirms 14 gadiem
Jāatzīst, ka no Skonto faniem patiešām ir dzirdētas arī latviskas dziesmas, par ko savulaik esmu krietni pabrīnījusies.
Par to latu -- protams, vislielākais nesolīdums, ka iepriekš bija solīta brīva ieeja. Turklāt finansiāli biļetēm nebija nekādas jēgas, jo samaksa biļešu pārdevējai un kontrolieriem, visticamāk, bija lielāka, nekā ienākumi par pārdotajām biļetēm (un pat, ja palika neliels plusiņš, tas nu nebija tās jezgas vērts).

     [+] [-]

, 2010-04-24 13:57, pirms 14 gadiem
Ko lai saka... All cops are bastards
redzēs kas notiksies šodien jaunības-LM spēlē,jo rakstīts ka jaunības spēles ir bezmaksas.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-24 14:01, pirms 14 gadiem
Smieties vai raudāt - tāds ir jautājums. Nožēlojami. Nav, ko teikt!

  +5 [+] [-]

, 2010-04-24 14:16, pirms 14 gadiem
Būtu priecājušies, ka nāk vispār

  +2 [+] [-]

, 2010-04-24 14:55, pirms 14 gadiem
Biju tieši piebraucis ar riteni un domāju kapēc visi stāv ārā! Un tas tiešām ir pilnīgs sviests, cilvēki jau tā nenāk, bet tos, kas atnāk vēl ņem un aizdzen prom!
Ja visur būtu ziņojuši, ka būs tā ieejas maksa tad jau varētu arī prasīt, bet, ja skaidri un gaiši uzrakstits, ka bez maksas, tad šī 1Ls iekasēšana vispār sanāk nelikumīga!
Un arī es esmu dzirdējis Skonto dziesmas latviešu valodā!

     [+] [-]

, 2010-04-24 17:09, pirms 14 gadiem
Nu kurienes tās biļetes parādījās?
Un stadion`am dēļ 30 biļetēm bankrots būs?
Slēpts komentārs: FCRM

  +1 [+] [-]

, 2010-04-24 17:40, pirms 14 gadiem
FCRM rakstīja: jefinju bars!!! Bija zhel samaksat 1LS
Nozelojami bet tada mums taa tauta!!! Zhel samaksat 1LS psc
Tu vispār izlasīji rakstu?
Cena jau nebija no tām lielākajām, tikai 1 Ls, taču parādītās attieksmes dēļ, „H-SIDE” nolēma mača turpinājumu skatīties no stadiona otras puses, kur paprāvs cilvēku pulks ar FC „Jaunība” galveno treneri Segeju Davidovu priekšgalā jau to darīja.

Kur tur ir rakstīts, ka kādam bija žēl?
Pret viņiem parādītās attieksmes, ne jau naudas dēļ, fani nepirka biļetes!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-24 18:59, pirms 14 gadiem
rodas jautaajums, vai biljeshu tirdznieciiba vispaar nav bijusi Daugavas stadiona iniciatiiva? shkjiet ieprieksheejos gados kaadas 2x esmu pa 50 santiimiem tur biljeti pircis un uz taas nekad nav bijis nekas vairaak, kaa cipars 0,50 - ne datums, ne uz ko ir biljete.

Mosh Daugavas stadions vnk izdomaaja kaut kaadu veco biljeshu rulliiti izvilkt no atvilktnes un iztirgot pa latu varku peec tam kopaa nodzertu

  -1 [+] [-]

, 2010-04-26 14:20, pirms 14 gadiem
rudzu maize rakstīja: Atnāks Puškina licejs un visi atmaigs no dzimtās valodas,Skonta-čempion.
Nu Skonto fani varbūt arī bļauj - ,Aizeeeeeeeeeeet Skonto, taču atšķirībā no Ļepaiskij Metalurg atbalstītājiem vismaz spēj latviski izrunāt savas pilsētas nosaukumu un nekliedz - Ļepaja, Ļepaja

     [+] [-]

, 2010-04-26 15:04, pirms 14 gadiem
Skonto atbalsts ir pārsvarā latvisks, bet jebkādas diskusijas par šo tēmu ir stulbas un bezperspektīvas, jo atbalsts tiek adresēts komandai nevis skatītājiem tribīnēs vai sportacentra komentētājiem. Nav un nevar būt mērķa kādam izpatikt.
Ja mūsu spēlētājus iedvesmos saukļi un dziesmas ķīniešu valodā - dziedāsim ķīniski.