Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Turcijas Superlīgā turpmāk tiks aizvadīts papildus turnīrs uzvarētāja noskaidrošanai

Turcijas Superlīgā turpmāk tiks aizvadīts papildus turnīrs uzvarētāja noskaidrošanai
Pagājušās sezonas līgas rezultatīvākais futbolists Alekss
Foto: fenerbahce.org

Turcijas futbola federācija apstiprinājusi izmaiņas valsts galvenā futbola čempionāta - Superlīgas - izspēles sistēmā, Turpmāk pēc parasto 34 sezonas maču izspēles četri labākie klubi aizvadīs vēl vienu spēļu ciklu, kopumā aizvadot vēl sešus mačus. Otrajā kārtā izcīnītie punkti tiks skaitīti klāt iepriekš iegūtajiem.

Turcijas Superlīgā spēlē 18 komandas, kas sezonas gaitā aizvada divus savstarpējos mačus ar katru pretinieku, tātad - kopumā 34 spēles. Līdz šim pēc 34. kārtas Superlīgas sezona arī beidzās un komanda ar vislielāko punktu skaitu kļuva par čempioni, taču šodien spēkā stājušies noteikumi čempionātu pagarina. Komandas, kas ieņem pirmās četras vietas, aizvadīs vēl vienu mini turnīru, spēlējot viena ar otru vēl divas reizes - mājās un viesos. Punkti, kas tiks izcīnīti šajos sešos mačos, tiks pieskaitīti pirmajā turnīra fāzē iegūtajiem, un par čempioni kļūs tā vienība, kas izcīnījusi visvairāk punktu abās fāzēs kopā.

Futbola fani Turcijā jau izteikuši savu sašutumu par pieņemto lēmumu. Viens no lielākajiem šīs valsts futbola izdevumiem veicis aptauju par šo jautājumu, un 81% procents no apjautātajiem atzina, ka neatzīst jaunieviesto sistēmu. Superlīgas jaunā sezonā sāksies 9. septembrī - tās sākums bija paredzēts 7. augustā, bet maču sarunāšanas skandāla dēļ čempionāta starts tika pārcelts.

Izmantotie resursi:
Turkish Football - Soccer News, Previews and...

  +3 [+] [-]

, 2011-08-23 21:11, pirms 13 gadiem
Nonsenss.

  +6 [+] [-]

, 2011-08-23 21:17, pirms 13 gadiem
tas jau nemaz nav play off un fakts, ka punkti no pirmās fāzes nāk lidz uz otru vel vairak mazina si jaunieveduma jegu.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-23 23:05, pirms 13 gadiem
man gan tas izklausās tieši interesanti, jo tomēr pašas interesantākās spēles ir nevis, kad spēlē līgas 1. vieta pret 20., bet gan, kad spēlē visi lielākie konkurenti.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-23 23:52, pirms 13 gadiem
parasti gan lielākā intriga ir stabilitāte, tagad sāksies šuhermuhers ar kalendāru, lai nevajadzīgie klubi dabūn pēdējās kārtās neērtos pretiniekus.