Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Eiropas 3x3 futbolisti par titulu cīnīsies Grīziņkalnā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Eiropas 3x3 futbolisti par titulu cīnīsies Grīziņkalnā
Foto: Ghetto Football

Jau divus gadus ''Ghetto Football'' komanda rīko turnīrus Eiropas lielākajās pilsētās, meklējot spēcīgākās ielu futbola komandas vecajā kontinentā. Jau nākamnedēļ, 29. maijā no 18:00 Grīziņkalnā norisināsies Eirotūres Superfināls, kurā par čempiona titulu cīnīsies labākās komandas no Horvātijas, Ungārijas, Austrijas, Vācijas, Nīderlandes, Beļģijas, Dānijas un Latvijas.

Cīņa par Eiropas ielu futbola karaļa titulu vārda tiešajā nozīmē būs karsta, jo Grīziņkalna asfaltu satricinās elites komandas. Piemēram, “Pannahouse” no Dānijas, kas ir viena no titulētākajām ielu futbola komandām pasaulē, viņi arī pērn ieguva ''Ghetto Football'' Pasaules kausu. Sīvu konkurenci dāņiem izrādīs “Inter Klessheim FC” no Austrijas, kuri pagājušajā gadā tika kronēti par pasaules čempioniem prestižajā ''Red Bull Four 2 Score'' turnīrā. “Inter Klessheim FC” ir daļa no “Kings of Klessheim” organizācijas, kura tiks pārstāvēta ar vēl divām austriešu komandām - “Poschis Jungs” un “Underrated”.

No Berlīnes uz Rīgu brauks zināmākā Vācijas komanda - “Balkan MIX”, kuri uzvarēja Berlīnes turnīrā. Savukārt no Hamburgas kvalifikācijas Rīga uzņems trīs komandas - turnīra uzvarētājus “Dream Team” no Belģijas un divas Vācijas pārstāves “Team Fiend” un “Bambis”.

No Ungārijas turnīra kvalificējusies komanda “FOGDMEGASOROM”, savukārt no skaistās Horvātijas pilsētas Džakovas redzēsim komandu “DNDD”. Rīgā pirmoreiz spēlēs komanda no Kopenhāgenas “SPEEDY”, bet Nīderlandi pārstāvēs “El Jackson”.

“Ghetto Football'' kustība iedvesmo cilvēkus visā pasaulē. No mums piemēru ņem ne tikai Eiropā, bet arī tālākās valstīs. Piemēram, Japānā, Ķīnā, ASV pat Kolumbijā un daudzās citās valstīs. Kopā ar 50 partneriem esam nodibinājuši Starptautisko Ielu futbola asociāciju un mums ir globāli plāni 3 pret 3 futbola popularizēšanai globālā mērogā,” saka Ghetto Football līderis Antons Semeņaks.

2023. gadā ''Ghetto Football'' rīkoja astoņus turnīrus septiņās Eiropas pilsētās. Labākās komandas 29. maijā būs redzamas Superfinālā Rīgā. No Latvijas turnīrā piedalīsies komanda “Amatieri”, bet vēl divas komandas tiks noskaidrotas šo trešdien Grīziņkalnā ''Ghetto Football'' otrajā posmā.

Informāciju sagatavoja:
Ghetto Football