Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Klubu futbols atgriežas

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pēdējo nedēļu laikā futbola līdzjutēju lielākā uzmanība tika veltīta Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīram. Taču šajā nedēļas nogalē atkal atgriežas klubu futbols. Sniedzam nelielu ieskatu gaidāmajos notikumos.

Anglijas Premjerlīga.
Centrālā spēle - Liverpūles derbijs "Everton" pret "Liverpool". Abas komandas lieliski iesāka Premjerlīgas turnīru, taču vēlāk sāka buksēt. Tāpēc tagad šīs vienības cer atgūt to ritmu, kas bija sākumā. Lai gan mača favorīte ir "Liverpool", līdzšinējos 88 derbijos "Everton" uzvarējusi biežāk - 33 pret 28. Spēles sākums sestdien plkst. 14:45 pēc Latvijas laika.

Protams, kā allaž liela uzmanība tiks pievērsta arī pārējiem Anglijas grandiem. Līdervienība "Arsenal" uzņems pastarīti "Bolton", kura slikto rezultātu dēļ nupat palikusi bez trenera (pienākumus pagaidām pilda Knokss). "Manchester United" gaida smags pārbaudījums izbraukumā pret "Aston Villa", bet "Chelsea" ciemosies pie "Middlesbrough". No "Chelsea" nometnes saņemtas ziņas, ka Anglijas valstsvienībā gūto savainojumu dēļ četras nedēļas nevarēs spēlēt Ešlijs Kouls, bet trīs nedēļas - kapteinis Džons Terijs.

Spānijas "La Liga".
Lielāko ažiotāžu izraisa "Villarreal" - "Barcelona" duelis. Abas komandas ir labāko trijniekā un interesanti, ka lielā mērā rezultātu varētu izšķirt divu vēl neseno "Arsenal" spēlētāju sniegums - Piresa ("Villarreal") un Anrī ("Barcelona"). "Villarreal" līderis Rikelme visticamāk nespēlēs, jo viņam ir nesaskaņas ar treneri Pelegrini, bet "Barcelona" dzinējs Ronaldinjo varētu nespēlēt cita iemesla dēļ - viņš tikai nupat atlidojis no Dienvidamerikas (aizvadīja divas spēles Brazīlijas komandas sastāvā) un ir izlaidis pēdējo treniņu.

Grūts pārbaudījums gaida arī līderus Madrides "Real" - izbraukumā jāspēlē ar Barselonas "Espanyol". Savukārt sezonu ļoti vāji iesākusī "Sevilla" viesos cīnīsies pret "Levante". "Sevilla" pārstāvji atzinuši, ka lai gan komandas biedra Puertas traģisko nāvi neviens nekad mūžā neaizmirsīs, dzīve turpinās un jāsāk beidzot uzvarēt - šobrīd "Sevilla" atrodas necilajā 15. vietā.

Itālijas "Serie A".
Itālijā šobrīd pārsteidz "Genoa", kas, atnākusi no B Sērijas, septiņās spēlēs zaudējusi tikai reizi (1. kārtā pret "Milan") un atrodas augstajā 5. vietā. Svētdien "Genoa" nāksies pamatīgi papūlēties, lai nezaudētu, jo izbraukumā jāspēlē ar Turīnas "Juventus", kas atrodas 2. vietā un nevēlas palaist pārāk tālu līderi "Inter". "Inter" spēlēs ar pirmspēdējās vietas īpašnieci "Reggina".

"Roma" cīnīsies ar "Napoli", "Milan" uzņems "Empoli", bet ļoti nesekmīgi sezonu iesākušais "Lazio" tiksies ar "Livorno" vienību, kurai nav nevienas uzvaras čempionātā.

Vācijas Bundeslīga.
Minhenes "Bayern" izbraukumā spēlēs ar 14. vietā atrodošos "Bochum", kas pēdējās 16 mājas spēlēs "Bayern" komandu spējusi uzveikt tikai reizi. Vēl lielāku optimismu "Bayern" nometnē palielina Klozes atgriešanās pēc savainojuma sadziedēšanas. Interesanti būs pavērot čempionāta pārsteiguma komandas "Karlsruhe" (tikko atnākusi no Vācijas 2. Bundeslīgas, taču ir tuvākā "Bayern" sekotāja) sekmes - savā laukumā tiks uzņemta "Arminia". "Werder" savā stadionā spēlēs ar "Hertha", centrālajā mačā "Stuttgart" cīnīsies ar "Hamburg", bet "Schalke" viesos tiksies ar "Hansa".

Francijas "Ligue 1".
Daudzkārtējā Francijas čempione sestdien uzņems krīzē esošo "Monaco", savukārt dienu vēlāk "Nancy", kurai šobrīd ir tikpat punktu, cik "Lyon", savā laukumā spēlēs ar "Sochaux". Savā starpā sacentīsies arī divas komandas, kurām sezonas sākums padevies pagalam neveiksmīgs - "Marseille" (19. vieta) pret "Lens" (15. vieta).

Izmantotie resursi:
www.fifa.com
Foto: AFP

Slēpts komentārs: kasha

  -4 [+] [-]

, 2007-10-20 05:40, pirms 17 gadiem
Un vaitad anglijas ligu nesauc par barclay premjerligu tad kape mes lietojam piemeram samsung, coca-cola uc. ligas.

  +1 [+] [-]

, 2007-10-20 07:48, pirms 17 gadiem
Pēc valstsvienību spēlēm atkal ir klāt klubu spēles. Šīs nedēļas noslēgumā daudz interesantu maču. Fanu kultūras ziņā vieni no interesantākajiem noteikti būs Krakovas derbijs Polijā un Itālijas čempionāta spēle starp AS Roma un Napoli. Lūk, kādu info izdevās atrast par maču Romā:


"Рома" - "Наполи"

Одно из легендарных противостояний итальянского чемпионата – "Южное дерби", одно из самых напряженных и жестоких, вернулось в календарь серии А после шестилетней паузы. Но память о встречах прошлых лет настолько жива в головах руководства "Вечного города", что оно приняло беспрецедентное решение вообще не продавать билеты на Олимпийский стадион – на матч допустят только держателей сезонных абонементов "Ромы".

  +4 [+] [-]

, 2007-10-20 07:50, pirms 17 gadiem
to kasha

Tā viņam ir otrā pilsonība.Futbolā izlases,kā kreklus nemaina.ja reiz sāki spēlēt vienā izlasē,citā tev vairs pameiģināt neļaus.

katrai augsta mēroga līgai(Izņemot štatus)ir savs sponsors.Taču tam ir tendence mainīties.Tāpēc šajā gadījumā runājot par futbolu viss jau tāpat ir skaidrs pieminot līgas īsto nosaukumu,bez sponsora pielikuma.

  -3 [+] [-]

, 2007-10-20 10:36, pirms 17 gadiem
chelseai robi aizsardiiibaa.
;/

  +1 [+] [-]

, 2007-10-20 10:39, pirms 17 gadiem
Es ceru uz Inter uzvaru!

  +1 [+] [-]

, 2007-10-20 10:53, pirms 17 gadiem
Njaa...Real bus gruta spele...bet domaju ka WIN...Nespeles Guti..vinam neliels savainojums..ts nekas..jacer uz kadu Snejdera sodu!!! HALA MADRID

  -2 [+] [-]

, 2007-10-20 11:35, pirms 17 gadiem
Manchestera Panjems Aston Villu taka salagas
jau varu iedomaties rezultaatu 3:0

  +1 [+] [-]

, 2007-10-20 11:49, pirms 17 gadiem
Nu BAYERN jāuzvar... Galvenais lai daudzi spēlētāji atgūstas no valstvienību spēlēm, kas dažiem baidzās ļōōōti slikti(ničš un zaude-Vācijai, bet Schweinijam tak galvu pārsita, bet viss ir labi... Ribery atkal ir perfektā formā, paskatieties pēdējo FRA spēli pret Lietuvu: kā teica komentētājs:"Ribery ir komandas līderis, mēs to redzam katru spēli.... nē katru sekundi... skatieties un apbrīnojat." Arī pret farēru salu komandu divi Pirmie goali gāja caur Ribery. ) Tā lūk.... Ļōōōti ceru, ka Karlsruhe zaudēs un visi, kas augstāk par 5. vietu izņemot Bayern dAbūs ničas vai zaudes un tad Bayern aizies vēēl tālāk priekšā... Ja Karlsruhee un Werder zaudē, taD Bayernam ir jau 7 punktu handikaps, ko šosezon būs grūti atgūt... Manuprāt viss noskaidrosies pēc 25-30 turnīra kārtām....

Runājot par citām līgām ceru uz Arsenal un L'pool niču... (sorry, visās citās spēlēs izņemot pret Bolton komandu būtu pa Arsenal...) Ceru uz FRANCŪŽU sniegumu(Anelkam novēlu izcelties un Ceru uz kāda ARSENAL francūža sniegumu+goalu) Tajā spēlē es par skaistu futbolu!!!

A serijā MILAN un Juvei jāuzvar un jācer uz INTER klupienu... Nekas cits neder, jo INTER ar tādu pārsvaru ir bīstams...

Spānijā jāuzvar VILLAREALAM... Citu variantu nav... Treneris ir Tīīīk stulbs, ja nelaiž Riquelmi laukumā... lol...

Francijā nesakarīgi teikumi sarakstīti, bet no saprastā ceru uz Marseille panākumiem... Lyon spēlē??

Kāpēc nav sarakstīts pa Polskas Derbiju??

Psc... kāds Toķikā ir kofs uz Bayern uzvaru??? Ja vairāk par 1.25 tad jāuzliek!!!

  +1 [+] [-]

, 2007-10-20 12:15, pirms 17 gadiem
Njaa.....Bolton. Anelka. Bez van Persie. Lehmann (ou my God), Gallas un Rosicky buus atpakalj. Un lai arii cik zemu buutu Bolton, taa ir bijusi un buus gunneru viens no biistamaakajiem pretiniekiem (apskatiet kaut vai peedeejo 10-15 savstarpeejo speelju rezultaatus), taa teikt neertaa komanda! Un ja veel vinjiem ir taads strikeris kaa Nicolas Anelka un gunneriem vaartos Lehmann (kura kljuudas sezonas saakumaa domaajams ka visi lieliski atceramies), tad visaadi briinumi var notikt! Bet protams ceru uz kaarteejo skaisto uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-10-20 12:25, pirms 17 gadiem
However, on the flip side, Bolton come into this game with only Derby’s goal-difference of -17 keeping them off the bottom of the table. They are also likely to be without the injured Nicolas Anelka, who is one goal behind the Premier League's top-scorer - Emmanuel Adebayor.


Anelka nebuus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja