Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Nākotnes līgas sezona sākas ar pārspēļu dalībnieces "Grobiņas" uzvaru

Agris Suveizda

Nākotnes līgas sezona sākas ar pārspēļu dalībnieces "Grobiņas" uzvaru
Andris Krušatins šodien bija "Grobiņas" kapteinis. Foto: LFF

Ar trim spēlēm sākusies "Optibet" Nākotnes līgas jeb Latvijas otrās spēcīgākās futbola līgas sezona. "Grobiņa" un "Tukums 2000" dublieri uzvarēja ar 1:0, bet RFS otrā komanda bija pārāka ar 2:0.

• Daudzuprāt, viena no galvenajām sezonas favorītēm ir pagājušā gada pārspēļu dalībniece "Grobiņa", kas Liepājā ar 1:0 pārspēja izkritušo, taču vietu atguvušo "Dinamo Rīga". Otrā puslaika vidū vienīgie vārti Rūdolfam Meļķim.

• "Grobiņas" sākumsastāvā bija pieci no deviņiem spēlētājiem, kuri sāka abas pārspēles, bet sezonu vārtos sāka no "Liepājas" īrētais ukrainis Artems Mališs.

• Kaut arī bez tiesībām tikt augstāk, starp galvenajām favorītēm Nākotnes līgā ir arī RFS-2, kas mājās ar 2:0 apspēlēja "Leevon Saldus". 33. minūtē pēc centrējuma iesita japānis Mikaze Nagasava, kurš trešdien gāja uz maiņu Virslīgā, bet spēles izskaņā no 11 metru atzīmes punktu pielika Efraims Valutadatils.

• Vakar Virslīgā "Valmiera" ar 4:3 salauza "Tukums 2000"/"Telms" pretestību, bet šodien mazu revanšu paņēma tukumnieku dublieri, mājās uzvarot ar 1:0. Vienīgie vārti 18. minūtē Ronaldam Lejam.

• Tukuma pamatsastāvā bija Arturs Krancmanis un Kristaps Puzānovs, kuri Valmierā gāja uz maiņu, bet valmieriešiem nebija neviena vakar spēlējušā futbolista – taču dublieru sākumsastāvā bija pieci ārzemnieki un vēl viens devās uz maiņu.

Nākotnes līgas 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Grobiņa/LFS – Dinamo Rīga1:0 (0:0)Meļķis 66'
Tukums 2000-2 – Valmiera-21:0 (1:0)Leja 18'
RFS-2 – Leevon Saldus2:0 (1:0)Nagasava 33' Valutadatils 90'+1(11m)
Rēzekne – Ventspilsrīt
JDFS Alberts – Smiltene/BJSSrīt
Skanstes SK – AFA Olainerīt
Riga-2 – Beitarotrdien

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/speles/grobinas-sclf...
https://lff.lv/speles/fk-tukums-200...
https://lff.lv/speles/rfs-2-leevon-...