Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Pavasara kausā pēcspēles sitienu sērijā uzvar JDFS "Alberts"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pavasara kausā pēcspēles sitienu sērijā uzvar JDFS "Alberts"
JDFS "Alberts" komanda. Foto: Latvijas Futbola federācija.

Par Pavasara kausa izcīņas uzvarētāju futbolā svētdien Salaspilī kļuva JDFS "Alberts" komanda, kas finālā ļoti līdzīgā cīņā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja salaspiliešus.

Pirms tam astoņas komandas divās apakšgrupās aizvadīja viena apļa turnīru, finālā iekļūstot katras grupas labākajai komandai, bet otro vietu ieguvējām katrā grupā tiekoties mazajā finālā par trešo vietu.

Finālā tikās A apakšgrupas uzvarētāji JDFS "Alberts" ar B apakšgrupas labāko komandu FK "Salaspils". Ja salaspilieši grupā uzvarēja visās trijās spēlēs un ieguva pārliecinoši pirmo vietu, ar 6:3 pārspējot mārupiešus, ar 6:0 neatstājot nekādas cerības rēzekniešiem un ar 2:0 apspēlējot olainiešus, tad JDFS "Alberts" pirmo vietu ieguva un ceļazīmi uz finālu nopelnīja krietni grūtākā veidā. JDFS "Alberts" ar minimālu pārsvaru 1:0 un 2:1 uzvarēja SK "Skanste" un FK "Beitar", bet izšķirošajā cīņā par uzvaru grupā tikai pēcspēles 11m sitienos spēja tikt galā ar FK "Dinamo Rīga".

Cīņa finālā bija ļoti aizraujoša. Vēl minūti līdz pamatlaika beigām salaspilieši bija vadībā ar 3:2, bet pamatlaika pēdējā minūtē JDFS "Alberts" guva vārtus, izlīdzinot rezultātu 3:3. Vēlāk "Alberts" komanda bija pārāki pēcspēles sitienu sērijā, svinot uzvaru Pavasara kausā. Par finālā labāko spēlētāju nosaukts Emīls Evelons.

Pirms tam Salaspils stadionā tika aizvadīta arī spēle par 3. vietu turnīrā, kurā AFA "Olaine" ar 3:0 apspēlēja FK "Dinamo Rīga" komandu. Labākā spēlētāja balvu saņēma Patriks Balodis.

Iepriekš līdzīgs turnīrs bija zināms ar nosaukumu "Mercure Rīga" kausa izcīņa. Tas norisinājās pirms 2018. un 2019. gada sezonām, kad abas reizes uzvaru sacensībās svinēja SK "Super Nova", 2020. gadā turnīrs Covid-19 ierobežojumu dēļ netika pabeigts, aizpērn tajā triumfēja "Albatroz" SC/FS "Jelgava", bet pirms gada labākā bija vēlākā ONL čempionvienība FS "Jelgava".

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija

     [+] [-]

, 2023-04-03 13:13, pirms gada
Jau ir pieejami sastavi 1.ligas komandām LFF lapā.

  +1 [+] [-]

, 2023-04-03 13:28, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jau ir pieejami sastavi 1.ligas komandām LFF lapā.
Interesanti, kurš ir "Rēzeknes" galvenais treneris.

     [+] [-]

, 2023-04-03 14:01, pirms gada
Interesanti, cik un kuras komandas (ne dublieru) uzstādījušas par sezonas mērķi izcīnīt ceļazīmi uz Virslīgu? Pirms sezonas taču būs preses konference ar visu komandu pārstāvjiem?