Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Norisinājusies pirmā konference "Par godīgu un atbildību spēli"

Rolands Eliņš

Norisinājusies pirmā konference "Par godīgu un atbildību spēli"
Foto: LFF

Otrdien norisinājās pirmā konference "Par godīgu un atbildīgu spēli", kuras mērķis bija veicināt sabiedrībā diskusiju par jautājumiem, kas saistās ar atbildīgu un drošu spēli laukumā un ārpus tā, informē LFF. Konferencē piedalījās vairāki vietējie un starptautiskie eksperti, kuri uzstājās ar prezentācijām un diskutēja par izaicinājumiem, kas saistīti ar godīgas un drošas spēles vides nodrošināšanu spēļu laukumā un biznesā.

Lai gan īpaša uzmanība konferencē tika veltīta šai problemātikai tieši caur futbola prizmu, aspekti un vadlīnijas, kas tika apspriesti konferencē, ir attiecināmi arī uz citiem sporta veidiem. Prezentācijās un diskusijās tika uzsvērti individuālo sportistu riski un izaicinājumi, jo nereti paši sportisti ir azartspēļu atkarības riska grupā.

Viens no konferences uzdevumiem bija iepazīstināt sportistus un sabiedrību ar rīkiem, kas palīdz pasargāt no nevēlamām sekām, kas saistītas ar pārmērīgu aizraušanos ar azartspēlēm, un riskiem, kas saistīti ar spēļu rezultātu ietekmēšanu un godīgas spēles principu pārkāpšanu. Ar konferences norisi tās organizatori cer veicināt atvērtu un zināšanās balstītu diskusiju par spēles risku problemātiku un risinājumiem.

Plašāka informācija pieejama mājaslapā speleatbildigi.lv.