Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Kvačovs: ''Koncentrējamies savai spēlei''

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kvačovs: ''Koncentrējamies savai spēlei''
Romāns Kvačovs. Foto: LFF.

Latvijas sieviešu futbola izlase sākusi savu otro nometni jaunajā FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā. Uzsākot gatavošanos mačiem "Daugavas" stadionā pret Ziemeļmaķedoniju un Angliju, galvenais treneris Romāns Kvačovs sniedza savu komentāru par gaidāmajām spēlēm.

Salīdzinājumā ar septembra nometni, sastāvā ir vairākas izmaiņas, un dažas no tām saistītas ar faktu, ka šajā pašā spēļu logā kvalifikācijas mači paredzēti arī Latvijas WU-19 komandai.

"Starp uz oktobra treniņnometni un spēlēm pret Ziemeļmaķedoniju un Angliju uzaicinātajām meitenēm ir tādas, kuras bija ar mums treniņnometnē jau septembī, kuras piedalījās vai vismaz gatavojās mačiem pret Austriju un Ziemeļīriju, un ir arī tādas meitenes, kuras iepriekšējā nometnē nepiedalījās mūsu treniņos. Mēs vēlamies iedot iespēju arī citām meitenēm parādīt savu varējumu izlases nometnē, un, kas zina, varbūt tas arī sekmēs konkurētspējīgākas vides radīšanu mūsu komandā. Kā zināms, iekšējās konkurences nekad nevar būt par daudz," kandidāšu izvēli komentēja valstsvienības galvenais treneris.

Vaicāts par galvenajiem secinājumiem pēc septembra nometnes, treneris vēlreiz izcēla savas komandas neatlaidību un cīņassparu septembra spēļu pirmajos puslaikos. "Pirmkārt, gribu uzslavēt komandu. Meitenes ļoti labi sevi pierādīja treniņnometnes laikā. Viņu attieksme, disciplīna, kārtība, darbs treniņos bija ļoti labā līmenī. Par to man bija patiess prieks un gandarījums. Ir svarīgi apzināties, ka mums visiem jāstrādā kopā, lai pilnveidotos un kopā ietu uz priekšu. Pirmajā nometnē es to tieši tā arī izjutu. Manuprāt, tieši tāpēc mums arī izdevās labi aizvadīt spēļu pirmos puslaikus gan pret Austriju, gan pret Ziemeļīriju."

"Oktobra nometni sāksim ar spēli pret Ziemeļmaķedoniju. Tā ir tehniska komanda, viņu futbolistēm patīk spēlēt ar bumbu. Savukārt otrā spēle ir pret mūsu grupas favorīti Angliju. Tā ir atlētiska komanda ar ļoti tehniskām izpildītājām. Taču neaktarīgi no pretiniekiem, mēs koncentrēsimies savai spēlei, savam sniegumam, saviem uzdevumiem, lai tās tehniski-taktiskās lietas, pie kurām pastiprināti strādāsim treniņos, tiktu realizētas arī spēļu laikā laukumā. Tas ir mūsu galvenais uzdevums," uzsvēra R. Kvačovs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija