Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Maskavas "Dinamo" - 85

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

18. aprīlī savu 85. gadadienu atzīmē viens no slavenākajiem Krievijas futbola klubiem Maskava "Dinamo". Šajā pašā datumā savu 86. gadadienu atzīmē arī "Spartak".

1923. gadā tika dibināta proletāriešu sporta biedrība "Dinamo", kas tiek uzskatīta par Maskavas futbola kluba "Dinamo" priekšteci. Oficiāla pavēle dibināt futbola klubu tika izdota 1923. gada maijā, taču ir pieņemts uzskatīt tieši 18. aprīli par kluba dibināšanas dienu.

1923. gada 17. jūnijā jaundibinātā komanda aizvadīja savu pirmo oficiālo maču, taču cieta tajā zaudējumu. Līdzīga izveides vēsture ir arī Maskavas "Spartak". 20. gados futbola klubi nevarēja pastāvēt kā atsevišķas organizācijas, jo tām bija jābūt piederīgām kādai no sporta biedrībām.

Maskavas "Dinamo" ir 11 reizes uzvarējis PSRS futbola čempionātu, sešas reizes izcīnījis arī PSRS kausu. Pēc PSRS sabrukuma "Dinamo" tik labi vairs nav gājis un vienīgais tituls ir 1995. gadā izcīnītais Krievijas kauss.

"Spartak" savu tagadējo nosaukumu ieguva 1935. gadā, kad pēc vairākām nosaukumu maiņām nonāca pie tagadējā. Klubs ir izcīnījis 12 PSRS čempionu titulus, desmit PSRS kausus. "Spartak" var lepoties arī ar lieliskiem rezultātiem pēc PSRS sabrukuma: deviņas reizes ir izcīnīts Krievijas čempionu tituls, kā arī trīs reizes iegūts Krievijas futbola kauss.

Izmantotie resursi:
championat.ru