Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Ikaunieks: "Neviens komandā nešaubās, ka uzvarēsim"

Krišs Upenieks

Ikaunieks: "Neviens komandā nešaubās, ka uzvarēsim"
Jānis Ikaunieks
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Skonto stadiona preses konferenču telpā šovakar notika preses konferences pirms rītvakar paredzētā Latvijas kausa fināla starp ''Liepāja/Mogo'' un ''Riga'' FC komandām. Jānis Ikaunieks izteicās, ka nešaubās par savas komandas uzvaru, kamēr Kaspars Gorkšs negribēja veikt kaut kādas prognozes.

Tamazs Pertija, ''Liepāja/Mogo'' galvenais treneris: "Labvakar! Tiksimies ar spēcīgu pretinieku. Abas komandas ir pelnījušas spēlēt finālā, ja jau šeit atrodamies. Protams, nav pierasts finālu aizvadīt oktobrī. Tam ir savi plusi - līdzjutēji un futbols no tā ir ieguvēji. Gatavojamies pēc plāna. Ļoti cienām pretinieku. Ja nebūsim gatavi par visiem 100 procentiem, tad būs grūti. Gatavojamies gan fiziski, gan psiholoģiski, lai rīt parādītu labu futbolu, būtu apmierināti līdzjutēji un sasniegtu pozitīvu rezultātu.''

Jānis Ikaunieks, ''Liepāja/Mogo'' spēlētājs: ''Motivācija būs vislielākā. Visa komanda ir gatava cīņai un tikai uzvarai. Ieradāmies dienu iepriekš, lai sagatavotos spēlei. Esam pārliecināti par saviem spēkiem. Es un, domāju, arī neviens cits komandā nešaubās, ka uzvarēsim. Mēs spēlēsim savu spēli, nekas nav jāizdomā. Domāju, ka esam labāki par pretiniekiem. Mums ir futbolisti, kas šobrīd spēlē labāk (Kaspars Gorkšs šajā brīdī nedaudz sasmējās - aut.). Ja neko nesarežģīsim un spēlēsim savu futbolu, uzvara būs mūsējā.''

Slaviša Stojanovičs, ''Riga'' FC galvenais treneris: ''Pirmkārt, sveiciens visiem klātesošajiem! Uzskatu, ka abas komandas ir pelnījušas spēlēt finālā, pēdējā mēnesī abas spēlēja labu futbols. Būs grūta spēle. Tā komanda, kuras koncentrēšanās būs uz visiem 100 procentiem un pieļaus mazāk kļūda, arī uzvarēs. Atšķirības starp komandām praktiski nav, esam līdzīgi, līdzīgs spēles stils. Kausa fināls ir viena spēle, nav otras iespējas. Fināli ir domāti spēcīgākajām komandām un tām, kas spēlē ar maksimālu koncentrēšanos no pirmās līdz pēdējai minūtei. Nebūs otras iespējas. Gribam demonstrēt labāko sniegumu. Pretiniekos būs laba komanda. Darīsim visu, lai sasniegtu labu rezultātu.''

Kaspars Gorkšs, ''Riga'' FC kapteinis: "Labvakar visiem klātesošajiem! Kāds var būt noskaņojums pirms kausa fināla? Ir liels sasniegums spēlēt kausa finālā, tas ir gods. Uzskatu, ka šajā kausa finālā spēlēs divas interesantākās komandas Latvijas čempionātā. Abas to ir pelnījušas. Kurš uzvarēs? Par to daudz nerunāšu. Tas ir kausa fināls. Kurš dotajā brīdī parādīs labāku sniegumu, tas arī uzvarēs. Tā ir kausa specifika - uzvar ne tas stabilākais vai stiprākais visas sezonas garumā, bet tas kurš attiecīgajā momentā parādīs labāko sniegumu un spēs uzvarēt."

Kāpēc sasmējies, kad Jānis teica, ka viņiem ir labāki futbolisti?
Gorkšs: Sasmējos par to, ka Jāni vispār kāds palaida uz preses konferenci (smaida). Ja viņš tā uzskata...Tas ir kausa fināls, kā jau teicu. Tas, kurš būs gatavāks, parādīs raksturu, kad tas būs nepieciešams, arī uzvarēs.

Ar ko ''Riga'' ir labāka?
Gorkšs: Īpaši to negribu tirzāt. To atstāšu deviņgadīgu desmitgadīgu puiku starpā. Kausa fināls ir specifiska spēle. Daudz ko izsaka raksturs, cīņasspars, īpaši jau šādos laikapstākļos. Kurš var vairāk uzžonglēt, skaistākas piespēles atdot, ar to varēsim paspēlēties treniņos.

Tamaz, Jums vēl nav izdevies iegūt kausa trofeju. Cik tas ir svarīgi?
Pertija: Tas ir svarīgi gan man, gan katram futbolistam, klubam. Nav svarīgi, esmu uzvarējis līdz šim vai nē. Mēģināsim uzvarēt. Saprotam, ka konkrētajā brīdī tas mums ir vissvarīgāk, sākot ar mani un beidzot ar pašu jaunāko futbolistu.

Jāni, arī tev nav kausa trofejas...
Ikaunieks: Tas visiem ir svarīgi, kas spēlē kausa finālā. Visi grib uzvarēt. Tā ir ļoti svarīga trofeja, Liepāja to nekad nav ieguvusi. Tiks izdarīts viss, lai to iegūtu.

Slaviša, vai ir kāds spiediens no kluba vadības?
Stojanovičs Nē! Es neko tādu nejūtu, bet tas bija viens no mērķiem, kad ierados klubā. Tagad esam vienu soli no sava mērķa. Kā jau teicu, mums pretiniekos ir stipra komanda. Mums ir jāparāda laba koncentrēšanās, jātic saviem spēkiem un labajam darbam pēdējos mēnešos. Tad jau redzēsim...

''Ventspils'' atbrauca spēles dienā un uzvarēja finālā, Jūs ieradāties jau šodien...
Pertija: Mēs vienmēr braucam iepriekšējā dienā. Pat uz Ventspili pirms kausa ceturtdaļfināla braucām vienu dienu iepriekš. Uzskatu, ka tā var sagatavoties krietni labāk nekā ierodoties spēles dienā. Tas nav nekāds jaunums.

Kaspar, ko vari pastāstīt par laukuma kvalitāti?
Gorkšs: Laukuma kvalitāte ir tāda, kādu to varētu gaidīt šajā gadalaikā. Šajos laikapstākļos laukums ir adekvātā kondīcijā. Noteikti vienāds abām komandām. Tā arī ir viena lieta...Kurš spēs labāk pielāgoties, iegūs mazu, bet tomēr priekšrocību.

Būsi šoreiz gatavs izpildīt pendeli (Kaspars sita 1/4 finālā pret ''Jelgavu'')?
Gorkšs: Pagājušajā reizē tas bija spontāns lēmums. Redzēsim...Tas šobrīd nav salikts uz papīra, kurš sitīs un kurš nesitīs. Ja spēle nonāks līdz 11 metru sitieniem, tad sitīs tie, kas konkrētajā brīdī būs pārliecināts par saviem spēkiem.

Vai iepriekš biji sitis 11 metru soda sitienu?
Gorkšs: Man liekas, kaut kad sen atpakaļ Zviedrijā. Vienreiz bija jāsit gandrīz visai komandai un nonāca līdz tam, ka arī man bija jāsit. Šobrīd divas no divām, tā kā varu būt ļoti lepns ar savu sniegumu tieši 11 metru soda sitienu izpildīšanā.

Latvijas kausa izcīņas finālu tiešraidē varēsiet vērot Sportacentrs.com TV kanālā, kā arī interneta portālā. Translācijas sākums jau pulksten 18:45, kad startēs mūsu futbola studija ar Jāni Celmiņu un Edmundu Novicki, savukārt maču komentēs leģendārais Anatolijs Kreipāns.

     [+] [-]

, 2017-10-17 22:18, pirms 7 gadiem
Jau ne pirmā foto Ikaunieka... kur skaties sākumā un nesaproti... tas ir puisis vai tomēr meiča

  +1 [+] [-]

, 2017-10-17 23:41, pirms 7 gadiem
Prasās to frizuri nomainīt.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-18 04:26, pirms 7 gadiem
Būs jāiet uz spēli!
Biļetes pirms spēles stadiona kasēs arī varēs nopirkt?

  +1 [+] [-]

, 2017-10-18 04:29, pirms 7 gadiem
Tikko izlasīju LFF mājas lapā, ka būs arī kasēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-10-18 10:24, pirms 7 gadiem
Kaspars varēs lepoties par sevi, kad sakārtos sasuku. Sasist pendeles ir darbs, par kuru maksā algu. Priekā!

P.S. Tikko lasīju, ka visas biļetes ir izpirktas. Kino biļetes.