Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Blaters cer pieņemt leģionāru limitu jau maijā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Blaters cer pieņemt leģionāru limitu jau maijā
Jozefs Blaters
Foto: SCANPIX

FIFA prezidents Jozefs Blaters grasās ignorēt UEFA un Eiropas Savienības vēlmes sakarā ar jautājumu par leģionāru skaita ierobežošanu.

Jozefa Blatera ierosinājums ierobežot leģionāru skaitu nesaņēma atbalstu UEFA un Eiropas Savienības (turpmāk - ES) struktūrās. Blatera idejas netika pieņemtas, jo tās ir pretrunā ar ES likumiem par darbaspēka brīvu pārvietošanos ES teritorijās.

Blaters cer ikgadējā FIFA kongresā pieņemt šo likumu, vedot pārrunas individuāli ar katras valsts futbola federāciju. Atgādināsim, ka Blaters ierosināja, ka katrā komandā vienlaicīgi laukumā nedrīkst atrasties vairāk par pieciem leģionāriem.

UEFA gatavojas ieviest likumu, kurš paredzētu, ka laukumā ir jāatrodas noteiktam skaitam klubā izaudzinātu futbolistu, neņemot vērā to nacionalitāti. FIFA vadība uzskata, ka ar šo jauninājumu nebūs pietiekami, lai pasargātu vietējās valsts futbolu.

Kongress, kurā tiks izlemts Blatera ierosinātā likuma nākotne, notiks maijā Sidnejā. Lai jaunais likums stātos spēkā ir jāsaņem 75% balsu, kas noteikti nebūs viegli.

Izmantotie resursi:
fifa.com

     [+] [-]

, 2008-04-17 19:12, pirms 16 gadiem
Abrmovichs vairs ar savu naudu nevarees panjemt visus ko gribees!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-04-17 19:32, pirms 16 gadiem
drogba11 rakstīja: Abrmovichs vairs ar savu naudu nevarees panjemt visus ko gribees!!!!!!

Vispār jau Chelsea komandā ir daudz angļu.

  +2 [+] [-]

, 2008-04-17 19:57, pirms 16 gadiem
UEFA gatavojas ieviest likumu, kurš paredzētu, ka laukumā ir jāatrodas noteiktam skaitam klubā izaudzinātu futbolistu, neņemot vērā to nacionalitāti.



Un ko tad dod tas tekstinjs par nacionalitaati, ja otrs prezidenta kungs vaardaa Platinii, taisaas apcirpt jebkaadu jauno speeleetaaju "paarvilksanu" no citiem klubiem...

  +2 [+] [-]

, 2008-04-17 20:03, pirms 16 gadiem
Nu ko... Chelsea būs grūti... Runa jau neiet par Angļiem[tad justu līdz Arsenal]. Pašaudzinātie... Tur MU un Arsenal pofig būtu, bet Chelsea, kas pasaules stārus maina kā zeķes... viņiem būs švaki...

  +2 [+] [-]

, 2008-04-17 20:03, pirms 16 gadiem
Gunner rakstīja: Un ko tad dod tas tekstinjs par nacionalitaati, ja otrs prezidenta kungs vaardaa Platinii, taisaas apcirpt jebkaadu jauno speeleetaaju "paarvilksanu" no citiem klubiem

Te jau ne obligāti ir pretruna. Jāsaprot, kā tiek interpretēta "izaudzināšana". Varbūt izaudzināšana nozīmē futbolistu augšanu jaunatnes futbola sistēmā, piemēram, no 10 gadu vecuma. Bet pirkt 15gadīgos ir aizliegts.

Lai vai kā, es esmu pilnībā pret šīm reformām. Nav vajadzīgs Eiropas Savienības teritorijā veidot ierobežojumus, piemēram, Anglijā spēlēt Francijas pilsoņiem. Ja nu vienīgi der ierobežojumi attiecībā uz futbolistiem ārpus Eiropas Savienības.

  +2 [+] [-]

, 2008-04-17 20:05, pirms 16 gadiem
Robi, runa ir gan par angļiem. Jo Blaters jau saka, ka ar to likumu par izaudzinātajiem futbolistiem nav gana. Un ka jāgatavo likums par leģionāru ierobežošanu.

  +1 [+] [-]

, 2008-04-17 20:05, pirms 16 gadiem
Gunner---> To var apiet... Cerams... Piemēram ja ņem kautkādu 15-gadīgu[tā kā Arsenalam tas viens anglis], tad var iet šādi- iepriekšējais klubs---> Arsenal Akadēmija jeb jauniešu skola---> Arsenal.

  +1 [+] [-]

, 2008-04-17 20:08, pirms 16 gadiem
artūr---> Nu jā... Tādā gadījumā ceru, ka Blateru līdz maijam gāzīs... Ja kāds vispār ir tiesisks to darīt...

  +2 [+] [-]

, 2008-04-17 20:32, pirms 16 gadiem
reinik - tas anglis ir Luke Freeman!.... zinaasanai, lai tam tur ir arii vaards!

mana atbilde uz juusu atbildeem uz manu komentaaru buus iisa - Platinii un Blaters kopaa gaaz taadus podus, ka man pilniigi mati celjas staavus!
interesanta sakritiiba - daudz kas no vinju taa saucamajiem likumiem tiesaak vai netiesaak veersas pret gunneriem!

p.s. nu Jose, naac vien atpakalj uz Chelsea un pieraadi, ka velti nedzeseeji muti par Arseenu un Alexu... naac un izaudzini jauniesus, kuri speej uzvareet liigaa... naac un pieraadi savu patieso trenera talantu... ja tev bez mutes bruukjeesanas taads veel maz ir palicis!