Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Kostarika un Salvadora kvalificējas nākamajai kārtai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kostarika un Salvadora kvalificējas nākamajai kārtai
Dvaits Jorks
Foto: ProSport

CONCACAF zonā (Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību reģiona) aizvadītas 5. kārtas spēlēs, un kļuvušas zināmas vēl divas komandas, kas kvalificējušās nākamajai kārtai – Kostarika un Salvadora.

3. grupā abas pirmo divu vietu ieguvējas ir zināmas pirms pēdējās kārtas spēlēm. Šonakt Kostarika savā laukumā ar 2:0 apspēlēja Haiti, bet Salvadora vēl pārliecinošāk ar 3:0 sagrāva Salvadoru. Abas uzvaras izcīnījušās komandas tika nākamajā kvalifikācijas kārtā.
Platu soli tikšanai tālāk spērusi Trinidādas un Tobago komanda, kas 1. grupā savā laukumā ar 2:1 pārspēja ASV izlasi, kas bija kvalificējusies jau pirms šīs spēles un varēja atļauties izlikt otro sastāvu. Trinidādai un Tobāgo vārtus guva divi komandas veterāni – 40 gadus vecais Rasels Latopijs un 36 gadus vecais Dvaits Jorks.
Otrajā grupā divas uzvaras pēc kārtas izcīnījusi Jamaikas komanda, kas uzvarai iepriekšējā kārtā pret Meksiku šonakt pievienoja panākumu arī pret Hondurasu – 1:0. Otro spēli pēc kārtas nespēja uzvarēt Meksikas komanda, kas izbraukumā bija spiesta samierināties ar 2:2 neizšķirtu pret Kanādu.

Izspēles sistēma

12 izlases ir sadalītas trīs grupās pa četrām komandām un aizvada divu apļu turnīru, noskaidrojot katras grupas divas spēcīgākās izlases. Pēc tam jau visas tālāk iekļuvušās sešas komandas savā starpā sadalīs minētās 3.5 ceļazīmes. Atgādinām, ka 4. vietas ieguvējai galu galā būs jāaizvada "play-off" ar Dienvidamerikas zonas 5. labāko vienību. Pagaidām gan jānoskaidro sešinieks, kas cīnīsies izšķirošajās spēlēs par ceļazīmēm. Grupu turnīrs notiek no 20. augusta līdz 19. novembrim. Savukārt vēlāk sešas spēcīgākās izlases (no katras grupas divas) izšķirošo divu apļu turnīru aizvadīs 2009. gadā no 11. februāra līdz 14. oktobrim.

CONCACAF zona, 4. kārtas rezultāti

1. grupa:
Kuba – Gvatemala 2:1
Trinidāda un Tobago – ASV 2:1

2. grupa:
Jamaika – Hondurasa 1:0
Kanāda – Meksika 2:2

3. grupa:
Kostarika – Haiti 2:0
Salvadora – Surinama 3:0

Turnīra tabulas

1. grupa

Vieta Komanda Spēles Punkti
1. ASV 5 12
2. Trinidāda un Tobago5 8
3. Gvatemala 5 5
4. Kuba 5 3

2. grupa

Vieta Komanda Spēles Punkti
1. Meksika 5 10
2. Hondurasa 5 9
3. Jamaika 5 7
4. Kanāda 5 2

3. grupa

Vieta Komanda Spēles Punkti
1. Kostarika 5 15
2. Salvadora 5 10
3. Haiti 5 2
4. Surinama 5 1

Izmantotie resursi:
fifa.com