Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

UEFA apmierināti ar eksperimentu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

UEFA apmierināti ar eksperimentu
Mišels Platinī
Foto: AFP

Apmierināti ar veikto eksperimentu ar divu papildus galvenā tiesneša asistentu piesaistīšanu bijuši UEFA prezidents Mišels Platinī, kā arī ģenerālsekretārs Deivids Teilors.

Eiropas U-19 kvalifikācijas 5. grupas turnīrs ar četru komandu (Slovēnija, Slovākija, Norvēģija, Armēnija) piedalīšanos sākās piektdien un turpināsies līdz trešdienai. Eksperimenta pamatā ir papildus jau esošajiem trīs spēles tiesnešiem piesaistīt vēl divus galvenā tiesneša asistentus, kuri atradīsies aiz vārtu līnijas, un viņu pienākums būs pievērst uzmanību soda laukumā notiekošajam, piemēram, dažāda veida pārkāpumiem.

"Ļoti svarīgi bija pašam sekot līdzi eksperimentam. Es stāvēju turpat blakus tiesnesim, kurš atradās aiz vārtiem. Tas, ko es redzēju eksperimenta laikā bija ļoti interesanti, bet galvenais, ka ļoti noderīgi.

Galvenā nozīme ir papildus asistenta atrašanās pozīcijai, piemēram, pirmajā puslaikā [Armēnijas un Norvēģijas spēle – aut.] bija epizode, kurā vārtsargs ielēca kājās uzbrucējam. Vai šajā situācijā dot pendeli? Aiz vārtiem bija lieliski redzams, ka pārkāpuma nebija. Šādās situācijas ir ļoti svarīgi ieņemt pareizu pozīciju," apmierināts ar eksperimentu bija Deivids Teilors.

Plānots, ka līdzīga veida eksperimenti notiks šā gada beigās Eiropas U-19 čempionāta kvalifikācijas 1. un 7. grupā. Ideja par papildus tiesnešu piesaisti eksperimentālā veidā UEFA organizētās spēlēs tika akceptēta šā gada martā futbola funkcionāru tikšanās laikā Skotijā.

Izmantotie resursi:
uefa.com

  +2 [+] [-]

, 2008-10-13 20:04, pirms 16 gadiem
Nu uzbruceejiem un vaartasargiem buus jaaspeelee uzmaniigaak... ! Un ieteiktu Nesimuleet pretinieka soda laukumaa...!