Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Rezultātus vērtēju ar plus zīmi"

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs divas aizvadītās 2008. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles pret Ziemeļīriju un Spāniju kopumā vērtē pozitīvi.

"Abi Eiropas čempionāta kvalifikācijas mači Latvijai šonedēļ jāvērtē kopumā. Tātad kopā ieguvām 50% no iespējamajiem punktiem spēlēs pret Ziemeļīriju un Spāniju. Tas manā vērtējumā ir pozitīvs rezultāts," tā pēc Spānijas mača Latvijas Futbola federācijas (LFF) Preses daļai atzina Starkovs.

Starkovs apsveica Spānijas izlasi un spēlētājus ar uzvaru. "Mēs tikāmies ar ļoti spēcīgu pretinieku un pretojāmies kā vien varējām. Pateicos saviem spēlētājiem, ka viņi izturēja šādu nastu un spiedienu no spāņu puses. Mēs esam atjaunošanās procesā un veidojam jaunu komandu. Tāpēc varu tikai vēlreiz apsveikt spāņus ar uzvaru, un novēlēt veiksmi turpmākajās cīņās turnīrā," iespaidos dalījās Starkovs.

Starkovs pie pozitīvajām lietām pievienoja arī vārtsarga Andra Vaņina teicamo spēli. "Ja mēs kādreiz domājām, ka pēc Koliņko mums cita augsta līmeņa vārtsarga Latvijā nav, tad tagad pārliecinājāmies, ka mums ir Vaņins, kurš lieliski nostrādāja visu spēli. Tāpat arī aizsargi Gorkšs un Ivanovs sevi ļoti labi parādīja. Gribētu atzīmēt arī Astafjevu un Rubinu, kuri atzinīgi nospēlēja šo spēli," nobeigumā piebilda izlases galvenais treneris.

Izmantotie resursi:
www.lff.lv
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

     [+] [-]

, 2007-09-13 11:25, pirms 17 gadiem
Veixmi Starkovam, taas nekad nav par daudz... ;-)

     [+] [-]

, 2007-09-13 11:25, pirms 17 gadiem
''Mēs esam atjaunošanās procesā un veidojam jaunu komandu.''
Šitas teikums man patīk, cerams ka uz nākamo atlases ciklu būsim atjaunojušies un izveidojuši "jaunu" komandu, izskatās cerīgi!

  -1 [+] [-]

, 2007-09-13 11:25, pirms 17 gadiem
Un vēl tas bija pamanāms, ka neskatoties uz to, ka mūsu izlases spēlētāji spēlē kopā jau tuvu vai 10 gadus tie joprojām nespēj izdarīt varāk par vienu precīzu piespēli. Skatoties spēli (tiesa tikai 2.puslaiku) radās sajāut, ka mēs varam gūt vārtus tikai tādā situācijā kad rezultatīvu piespēli izdara ... mūsu vārtsargs .... diemžēl, bet tāds iespaids radās
Slēpts komentārs: bure_a

     [+] [-]

, 2007-09-13 11:40, pirms 17 gadiem
Nu nezinu cik tā atjaunošanās te notiek... Vārtsargs un aizsargi - jā, tie ir nomainījušies un spēlē ļoti labi. Starp uzbrucējiem arī ielauzies Karlsons, kas spēlē salīdzinoši labi, bet nu pussargu pozīcijās Bleidelis, Astafjevs, Laizāns un Rubīns jau man liekas pūt sākuši!!! Ja Rubīns ir viens no līderiem un arī Laizānam ir veiksmīgas epizodes, tad Astafjeva un Bleideļa vietā sen jau vajadzēja jaunas asinis!!!

     [+] [-]

, 2007-09-13 11:43, pirms 17 gadiem
Piekriitu citiem komentaariem!! Teikums ''Veidojam jaunu komandu..'' mani paarsteidza!!!! Vanjins ir izlasee jo Kolinko nespeelee, un neko nevar zinaat vai Gorksham vieta atrastos pamatsastaavaa ja ierindaa buutu Stepanovs!!!
Neman jau nu gan ka plaanveidaa notiek komandas atjauninaashana!!!

     [+] [-]

, 2007-09-13 11:49, pirms 17 gadiem
Ljoti laba speele....vakar izmeeginajaam kombinaaciju - 10 aizsargi un 1 vaartusargs. 2.puslaikaa pat 5 speleetaaji nokluva pretinieku laukuma pusee. 2.puslaikaa 2x veiksmiigi izdevaas 4x peec kaartas iedot piespeeli komandas biedriem. 2x meeginaajaam uzsist vaartu virzienaa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-09-13 11:55, pirms 17 gadiem
varu piekrist ka rezultāts pozitīvs. par jaunu komandu gan nesaprotu. vai kodols būs Astafjevs (visu cieņu!), kas spēlē bez maiņām pat pret Moldovu? jauna komanda bet spēlētāji tie paši vecie?
arī par Vaņinu (tāpat kā Gorkšu) Starkovam labāk nelietot vārdu "mēs". visu laiku tiek malts ka nav spēlētāju nevienā pozīcijā, kas pamainītu pamatsastāvu .. bet kā nepieciešamība piespiež ielikt ielikt kādu jaunāku tā izrādās, ka jaunais centīgais var spēlēt ne sliktāk par veco neaizvietojamo. un Starkovam tad tas ir liels pārsteigums. kā var parādīties kaut kas jauns ja nedod iespēju? ne jau jaunajam jānāk laukumā un vienam jātaisa rezultāts. vienkārši trenerim saprotami jāizskaidro veicamie uzdevumi, jāiekļaujas spēlē un viss būs ok.

  +1 [+] [-]

, 2007-09-13 11:59, pirms 17 gadiem
Nu kaut kādas izmaiņas traumas ieviesa (Vaņins un Gorkš traumēto vietā), un prieks ka par tām Starkovs izsakās pozitīvi. Interesanti, kas būs, ja Stepanovs un Koļinko atveseļosies. Vai Stepanovs kādreiz arī paliks uz soliņa?

Kopumā piekrītu Starkovam, ka 3 punkti pret grupas trijnieka komandām ir labs rādītājs.

Par Astafjevu - bez viņa piespēlēm komandai iet galīgi švaki - pret Lihtenšteinu to jau redzējām.

Par Laizānu - šķiet viņam vietu izlasē garantē tas, ka viņam nav neviena pienācīga konkurenta. Žēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-13 12:23, pirms 17 gadiem
aha akuzativ! ka vienmer aspratigs esi? ps.s ka tad beidzas tas skandals, Skonto nesamaksaja, vai ne?

     [+] [-]

, 2007-09-13 12:24, pirms 17 gadiem
Laikam Uldrikjis plashaak saaka runaat par sho komponentu kas saucas - tehnika - un tajaa arii ir visss tas saals, vakardienas speele tikai to apliecinaaja, ka neviens itneviens komandaa nespeej apspeeleet pretinieku viens pret vienu, vai uznjemt bumbu ar pirmo pieskaarienu lai taa neatlec taa kaa no staba, un te ir taa Uldrikja moraale - jau kopsh beernu kaajas Latvijas futbolaa treneri shim komponentam nepieveersh uzmaniibu, te arii ir probleemas kas paraadiijaas vakardienas speelee, neredzu kad kaads speeleetaajs varbuut iznjemot Laizaanu speetu pamainiit flangus ar taalaam preciizaam piespeeleem...neredzu kad kaads speetu arii uzsist pa vaartiem no taalaakas distances, jaapstaas statistika cik peedeejos machos kopaa bijushi sitieni pa pretinieku vaartiem, arii peedeejaa speelee taadi 2 ar pus uzgruudieni uz vaartu pusi...rezumee izlasee vajag kaadu kas speej pirmkaart apvest pretspeeleetaaju, otrkaart taadu kas speej atrast sev poziiciju sitienam, treshkaart treninjos pieveerst lielaaku uzmaniibu piespeelju kultuurai un to pienjemshanai...vakardienas speele iepriecinaaja tikai ar muusu chetrotnes aardiishanos aizsardziibaa...paareejie iznjemot Vaninu un Astafjevu vareeja arii nebuut...

     [+] [-]

, 2007-09-13 12:41, pirms 17 gadiem
to kegums
kā tā Laizānam nav neviena pienācīga konkurenta.Tieši Laizāns ir lielākis Latvijas komandas bieds.Šausmas kā viņš spēlē.Piespēles izcili neprecīzas,kļūdu skaits katrā spēlē milzīgs.Visbiežāk viņš vēro kā citi cīnās,pats visas 90 min brien pa laukumu.
Kaut vai lieci viņa vietā Soloņicinu.

     [+] [-]

, 2007-09-13 12:41, pirms 17 gadiem
Piekrītu par Astafjevu, nevajag skatīties uz to, cik viņam gadu vai cik daudz spēlēs viņš jau aizvadījis izlasē, viņš tā vai tā ir ļoti labs spēlētājs, kurš izpilda savu pienākumu laukumā. Un neuzskatu,ka viņš būtu jānoraksta.

  -1 [+] [-]

, 2007-09-13 12:56, pirms 17 gadiem
ha ha ha.......kur tad veido jaunu komandu ,kuraa galaa.........visi tie passi pussargi....ar to tad arii vajadzeetu saakt.....nomainiit vinnnus...

  -1 [+] [-]

, 2007-09-13 12:59, pirms 17 gadiem
kapeec zzigajevs netiek pie speeleessanas.....laikam vecie klausa paveeleem kad vajag zaudeet kad vinneet kad ciiniities utt......juus saprotat ko es domaaju

     [+] [-]

, 2007-09-13 13:04, pirms 17 gadiem
piekrītu, ka laizānam derētu šad tad pasēdēt malā, bet vakar tieši viņš (ar tālu piespēli) izveidoja vienīgo puslīdz reālo momentu.

     [+] [-]

, 2007-09-13 13:05, pirms 17 gadiem
stepanovs-gorkšs varētu būt labākais variants aizsardzības centrā.

     [+] [-]

, 2007-09-13 13:48, pirms 17 gadiem
manupraat,laizaans neparaadija neko!!!
var uzslaveet aizsargus un vaartsargu!!!!

  +1 [+] [-]

, 2007-09-13 13:53, pirms 17 gadiem
Tāpat kā LeBaron! redzēju 2.puslaiku un piekrītu komentam par piespēlēm. Atšķirība klasē bija milzīga! Tomēr nespēja izveidot vairāk par pāris sakarīgām kombinācijām spēlē ir ne tikai meistarības jautājums, jo lielākā daļa spēlētāju ir no Euro2004. Ne māk, ne saprotās. Protams, spāņi neļāva neko izveidot, spēlēja citā ātrumā, kuram mūsu bālēliņi (kādās līgās spēlē!) nespēja izsekot līdzi. Mums patiesībā vakar smaidīja veiksme - nezinu, kas bija 1.puslaikā, bet otrajā spāņiem bija kādas 5 ideālas iespējas iesist. Gorkšs bija labs, kaut arī ieisist 2.vārtus Toresam nespēja traucēt. Vaņins bija tiešām labs. Ivanovs nogulēja mākslīgo aizmuguri un spānis izgāja 1 pret Vaņinu - kā bumba neiegāja vārtos - nesapratu - no Gorkšsa laikam nobijās, kurš atlēkšoja milzu aulekšiem. Skaidrs ir tas, ka Starkovam ir pacietīgi jālipina komandas mehānisms, kas saprotās un psiholoģiski ir gatavs spēlēt uz uzvaru. Mums ir nekustīga viduslīnija (izņemot Rubīnu, bet viņa līmenis ir katastrofāli krities), kas nespēj iedot labu piespēli mazajiem uzbrucējiem, uagstās bumbas viņi zaudē, ja vien Karlsons precīzi nenomet. Jabekurā gadījumā, nav sakarīgas komandas saspēles, kur katrs spēlē par sevi. Tam traucē lielais kļūdu daudzums un vēl kaut kas. Kas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-13 15:01, pirms 17 gadiem
to Andris_b,

Man šķiet, ka Soloņicins ir malējais pussargs. Varbūt kļūdos. Protams var jau ielikt un izmēģināt piemēram Bleideli centrā (kā Jūrmalā spēlēja) un Soloņicinu malā.

  +1 [+] [-]

, 2007-09-13 16:17, pirms 17 gadiem
to kegums
zinu,bet pats Starkovs pret Moldovu,tieši Laizāna vietā laida Solonicinu(mača beigās),jebkurā gadījumā tolks būs daudz lielāks.
Soloņicins ir tehnisks,labi pietur bumbu,precīzi piespēlē,tieši tas kas vajag,bet uz Laizāna spēli ir vienkārši drausmīgi skatīties.
Kaut vai Tavu pieminēto variantu varētu likt.

  -1 [+] [-]

, 2007-09-13 16:20, pirms 17 gadiem
nu manupraat nedriikst maaciit stariju kaa ko dariit! ja vins saka ka maina komandu tad taa arii ir...vins tak nevar uz katru macu laist citus speeleetaajus...jaunos piesaista pamazaam...lai iespeeleejas...jo nesaspeeleejusos speeleetaajus laist laukumaa ar nau gudri...jaadod starijam laiks un rezultaats buus!

     [+] [-]

, 2007-09-13 16:21, pirms 17 gadiem
Nu ja tā tīri pēc rezultātiem skatamies, tad protams rezultāts ir vērtējam ar plus zīmi, jo uzvarēti Z-īri mājās un zaudējums ar 0:2 Spānijā arī nav traģēdija. Bet, ja skatamies spēles kvalitāti kā tādu, tad varu secināt, ka 5 vieta grupā ir sasniegums priekš mums. Ja ar aizsardzību un vārtusargiem viss ir daudz maz okey, tad pussargi un guļošais verpakovskis ir zem katras kritikas. Goli nebūs kamēr pussargi nemācēs iedot piespēli vai arī Verpakovskis neuzliks saviem bučiem lielākus šipus. Jo visus uzbrukumus viņš beidz vai nu sapinoties savās kājās vai arī nemākot uz tām nostāvēt. Spēlētāji vieni un tie paši jau kādus gadus 8, bet saspēles nav nekādas...diemžēl...

     [+] [-]

, 2007-09-13 17:35, pirms 17 gadiem
Es domāju tā: Soloņicins nomaina Laizānu,
Verpakovskis varētu dalīt laiku ar Blanku, tā viņš izaugs labāks spēlētājs, un verēs vēlāk arī nomainīt Māri,
Vēl Žigājevu vajadzētu uzlaist pēdējas 10 minūtes spēlēt (Astefjeva vietā), tas arī būtu labi. Es nesaku ka Astafjevs ir slikts, bet viņam vecums nāk. Bet piespēles LV izlasei bez Astafjeva arī nebūtu precīzas...
Un Vaņins pēc 2.gadiem varētu lieliski aizvietot Koļinko. Lasīju SA pirms kāda laiciņa, ka Blackpool bija domājuši paņemt Rubinu un Vaņinu. Tā kā Rubins nevar, Vpils varētu atlaist Vaņinu. Tas viņa karjerā būtu ļoti labi. Bet Vpils jau prasīs naudu, bet domāju ka pārāk liela tā nebūs.

     [+] [-]

, 2007-09-13 17:44, pirms 17 gadiem
ko juus te visi przhat par pussargiem..vaimums ir labaaki pussargi..nu nav..domaa solonicsin ir labaaks..nav vinjam nav agrseijas.leens ..zhigajevs..jauns nav gatavs taada,m liimenim..un pareeji visi taapat..ja..nav laaabaki par shiem kas ir..un ja buus tad arii noteikti vinji tiks uz laukumu!! treneru bars idriem!!

     [+] [-]

, 2007-09-13 19:05, pirms 17 gadiem
Domāju ar pluss zīmi šoreiz varētu atzīmēt spēlētāju atdevi laukumā šajās divās spēlēs.Gorkšs,Vaņins vakar tiešām spēlēja labi.Vēl patīkami pārsteidza Rubīns.
Bet Laizānu te pareizi kritizē,jo ja saskaitītu viņa plusus un mīnusus laukumā,domāju ka pat 0 neiznāks.Cerams,ka "jaunajā"komandā ar šādu spēli
Laizānam labākā gadījumā varētu atrasties vieta tikai uz rezervistu soliņa.

     [+] [-]

, 2007-09-13 22:53, pirms 17 gadiem
akuzativ
speeli redzeeju un taapeec saku ,ka laizaans neko pozitiivu neparaadiija!!!!!

     [+] [-]

, 2007-09-14 14:22, pirms 17 gadiem
Šis atlases cikls jau sen ir ''norakts'', ar plus zīmi te nav ko vērtēt. Golus iesist joprojām nevaram( ja neskaita Ziemeļīru golu savos vārtos). šķiet ka melnais kaķis ir pārskrējis pāri Latvijas futbolam.....nu jācer uz nākotni.