Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Lodzā pulcēsies pasaules labākie U-15 futbolisti

No 16. līdz 18. maijam Polijas pilsētā Lodzā notiks šī gada "Nike Premier Cup" futbola turnīrs. Komandas sacentīsies par trim atlikušajām vietām pasaules finālturnīrā "Manchester United Premier" kausā, kas norisināsies šogad.

Pēdējo 12 mēnešu laikā vairāk kā 3000 komandas centušās izcīnīt vietu savos nacionālajos un atlases čempionātos, lai iegūtu iespēju sacensties pret labākajām U-15 komandām pasaulē un spēlētu finālturnīrā Lodzā.

Pasaules finālturnīram līdzās "Mancester United" jau kvalificētas sekojošas komandas - "Juventus FC" (Itālija), "Eintracht Frankfurt" (Vācija), "Audax Italiano" (Čīle), "Middlesbrough FC" (Apvienotā karaliste) un "Central United" (Jaunzēlande).

Vairāk kā miljons spēlētāju piedalījušies Premjera kausā, ieskaitot dažus slavenākos jaunos futbolistus pasaulē – Karlosu Tevezu, Fernando Torresu un Fransesku Fabregasu. Tie, kas jau izcīnījuši Premjera kausu, pašreiz spēlē svarīgu lomu augstākā līmeņa klubos un valstīs.

Fabregass spēlēja līdzās Lionelam Messi un Žerāram Pikē "FC Barselona Dream Team" 2002. gadā Premjera kausā un atceras: "Premjera kauss ir laba pieredze visiem jaunajiem spēlētājiem, jo tas liek spēlēt augstas konkurences apstākļos. Šī var būt ļoti vērtīga pieredze jaunajiem spēlētājiem, ko tie pēc tam varēs pielietot jūsu karjerā vēlāk."

Cits spēlētājs Išmaels Aissati atceras augstā līmeņa konkurenci, kādu viņš piedzīvoja: "Premjera kauss bija vērtīga pieredze, kaut gan mēs neuzvarējām. Es ne tikai uzlaboju savas spējas, bet arī veidoju savu profesionālo attieksmi būdams ļoti jauns. Kas esi pieradis uzvarēt, tad ļoti sāp, kad esi zaudējis, bet tas padara stiprāku. Tu domā, kur tu varēji darīt labāk un tad strādā pie tā."

Šogad tiek iekļauti daudzi klubi, kas slaveni ar savu jaunatnes attīstības politiku. Tie, kas jau redzējuši pozitīvo ietekmi uz jaunajiem spēlētājiem no Premjera kausa pieredzes, kļūst aizvien noteiktāki attiecībā pret piedalīšanos šajās prestižajās sacensībās.

"Krylya Sovetov" (Krievija) un "FC Basel" (Šveice) ir zinoši attiecībā uz prasībām: "Nav viegli pacelt mūsu spēles kultūru augstākā līmenī. Katra spēle ir jauns izaicinājums un tā būs grūta," rezumē Bāzeles treneris Merko Otero.

"Gençlerbirliği" (Turcija) "Felcsút SE–Puskás Academy" (Ungārija) "SMS ŁÓDŹ" (Polija) ir attīstītas jaunatnes apmācībā. Treneris Marcins Perlinskis cer, ka vadošā komanda uzvarēs Premjera kausā otru reizi šogad, kaut gan opozīcija būs stipra un gaidāma sīva sacensība: "Visvairāk mēs baidāmies no Portugāles un Nīderlandes izlases tāpēc, ka viņu tehniskās spējas ir ļoti augstā līmenī."

"FC Nitra" (Slovākija) un "Vålerenga" (Norvēģija) cer, ka viņu iepriekšējā pieredze palīdzēs tiem uzvarēt finālturnīrā šogad pirmo reizi. "FC Zagreb" (Horvātija) pēdējo reizi spēlēja 2000. gadā, tomēr Zagrebas treneris Alens Sušnics atzīmē faktu, ka daudziem zēniem tā bija pirmā spēles reize tālu no mājām: "Es ticu, ka daudziem zēniem nākotnē ir izredzes. Es ceru, ka viņi to pierādīs Lodzā."

Premjera kausa finālisti "Germinal Beerschot" (Beļģija) un "FC Maribor" (Slovēnija) no pieredzes secina, ka svarīgi zēnus noskaņot trīs dienu turnīram. Treneris Radovans Karanovičs to formulē vienkārši: "No komandas mēs gaidām kaujiniecisku garu un nopietnu attieksmi pret mačiem."

Šogad pirmo reizi Eiropas kvalifikācijā iekļuva "Vejle Bold Klub" (Dānija), "Hapoel Tel-Aviv" (Izraēla), "FC Honka" (Somija), "Willem II" (Nīderlande), "Liepājas metalurgs" (Baltija), "CF Estrela da Amadora" (Portugāle) un "Vysočina Jihlava" (Čehija). Sagatavošanās izaicinājumiem ir izšķirošā. Čehijas treneris Pavels Tvaružeks: "Šis turnīrs būs vissvarīgākais mūsu komandai. Mēs aizvadījām pārbaudes turnīru Austrijā, lai sagatavotos Lodzai."

Amatieru klubu iekļūšana kvalifikācijā šogad ir negaidīta. Komandas, kas sevi jau pierādījušas dod jaunajām komandām "BNZ Tirol" (Austrija), "Vaksala SK" (Zviedrija) un "MKS Sagem Agrykola Warszawa" (Polija) motivāciju. Polijas izlases treneris Krzištofs Tančinskis saka: "Mēs nezinām, kas mūs sagaida Lodzā, izņemot to, ka mūs gaida sīva cīņa trīs dienu garumā."

20 jaunas komandas nākamnedēļ ieradīsies Polijā, lai ne tikai cīnītos par Eiropas Premjera kausa čempiona titulu pasaules finālturnīrā, bet arī lai priecātos, satiktu jaunus draugus un mācītos viens no otra pieredzes.

Vēsture.
Premjera kausu dibināja "Nike" 1993. gadā kā amatieru turnīru, kas piedāvā jauniem spēlētājiem no dažādām kultūrām un sociāliem slāņiem iespējas spēlēt starptautiskā līmenī pret labākajām Eiropas izlasēm. Šis reģionālais turnīrs iekļauj 624 klubus ar vairāk kā 9000 komandām no 40 valstīm, un kļuvis par pasaules mēroga ikgadēju notikumu. 2003. gadā "Manchester United" pievienoja savu vārdu lielākajam un labākajam U-15 futbola turnīram pasaulē ar "Nike" atbalstu.

Baltiju "Nike Premier" kausa turnīrā Lodzā pārstāvēs FK "Liepājas metalurgs" ar sekojošu sastāvu:

Komandas sastāvs
Raivo Varažinskis
Agris Otaņķis
Rolands Treimanis
Arturs Reinis
Juris Kučma
Artjoms Staško
Dāvis Ikaunieks
Roberts Savaļņieks
Kristians Božis
Igors Zubarevs
Reinis Flaksis
Rihards Danga
Mārtiņš Kaļinčenko
Raitis Šaripo
Jans Bespjorstovs
Edgars Hincenbergs

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Čepakina, SIA "VIVA Sport", oficiālais "Nike" izplatītājs Latvijā

     [+] [-]

, 2008-05-13 17:17, pirms 16 gadiem
nja es ari gribetu uzspelet shaja kausa

     [+] [-]

, 2008-05-13 17:18, pirms 16 gadiem
Domāju, ka Ludzā

  -4 [+] [-]

, 2008-05-13 17:18, pirms 16 gadiem
es arī bet žēl , ka esmu jau izaudzis

  -4 [+] [-]

, 2008-05-13 17:19, pirms 16 gadiem
Veiksmi Metalurgam un Savaļniekam!!!
Slēpts komentārs: Ainizzz
Slēpts komentārs: bebeto

     [+] [-]

, 2008-05-14 15:45, pirms 16 gadiem
bebeto- brauc labākā komanda no trim Baltijas valstīm