Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Bijušais Norvēģijas izlases treneris kritisks par izslēgšanas spēlēm valsts čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Bijušais Norvēģijas izlases treneris kritisks par izslēgšanas spēlēm valsts čempionātā
Egīls Olsens. Foto: Frude Fjerdingstad/NRK

Egīls Olsens, kurš Norvēģijas izlasi vadīja no 1990. līdz 1998.gadam, sasniedzot divus pasaules kausa finālturnīrus, stingri iestājas pret plānoto izslēgšanas spēļu ieviešanu Norvēģijas čempionātā.

79 gadus vecais futbola speciālists uzskata, ka Norvēģijas futbols pieļaus lielu kļūdu, ja izvēlēsies doties tajā virzienā un ieviesīs izslēgšanas spēles. “Tas ir sliktākais, ko esmu dzirdējis, un muļķīgākais, ar ko nācies saskarties,” tiešs ir par “Drillo” iesauktais treneris.

Norvēģijā šobrīd otrs karstākais temats aiz ēšanas traucējumiem slēpošanā ir priekšlikuma apspriešana par izslēgšanas spēļu ieviešu valsts čempionātā. Vēl nav izlemts, kāda tieši veida modeli ieviest.

Norvēģijas “Toppfotball” līgas vadītājs Pols Arne Johansens min dažus gadījumus citās valstīs, piemēra, Dānija, Austrija, Kipra, Horvātija, kuras ir ieviesušas izslēgšanas spēles. Taču pieredzējušais Olsens uzskata, ka nav pareizi ņemt šādu piemēru.

“Paskatieties uz Angliju, Itāliju, Franciju. Neviena no šīm futbola lielvalstīm nav ko tādu ieviesušas. Izslēgšanas spēles sabojās futbolu,” norāda bijušais Norvēģijas izlases treneris. “Pašreizējā kārtībā ir savs šarms. Kurp aizvedīs izslēgšanas spēles starp labākajām komandām pret vājākajām? Uzskatu, ka tas ir bezjēdzīgi. Es neredzu nevienu iemeslu, lai kaut ko mainītu un ieviestu izslēgšanas spēles,” savu nostāju pauž Olsens, kura vadībā norvēģi gandrīz pirms trīsdesmit gadiem pasaules kausa finālturnīrā apspēlēja brazīliešus .

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...