Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Velsieši niķojas savā starpā

Andrejs Siliņš

Velsas futbola izlases bijušais pussargs Robijs Sevidžs, turpinot konfliktu ar valstsvienības galveno treneri Džonu Tošaku, uzskata trenera nomaiņu par vitāli nepieciešamu, ja izlase vēlas sasniegt augstus mērķus.

Velsas futbolisti sestdien piedzīvoja zaudējumu pret Vāciju ar rezultātu 0:2, bet rītvakar sacentīsies ar Slovākijas valstsvienību. Tomēr komanda praktiski zaudējusi cerības kvalificēties nākamgad paredzētajam Eiropas čempionātam.

Pussargs un treneris uzsāka strīdu 2005.gadā, kad Tošaks paziņoja, ka spēlētājs viņam izlasē vairāk nav nepieciešams. Sevidžs nupat kā klajā nācis ar jaunu paziņojumu, kurā pauž uzskatu, ka Velsas izlase šobrīd ir ļoti tālu no iespējas kvalificēties pasaules čempionātam.

"Lielāka iespēja, ka es aizsietām acīm ar "Concorde" lidmašīnu aizlidošu uz Mēnesi, nekā, ka Tošaks aizvedīs izlasi uz pasaules kausu Dienvidāfrikā," ar mākslinieciskās izteiksmes līdzekļu palīdzību sacīja Sevidžs. Spēlētājs uzskata, ka izlase šā trenera vadībā spērusi vairākus soļus atpakaļ.

"Es tikai ceru, ka viņš [Tošaks] nesāks "mēs tiksim uz Dienvidāfriku" dziesmiņu tāpēc, ka tas būtu pilnīgi smieklīgi un mēs visi to zinām. Tas nenotiks, un es kā komandas līdzjutējs, tāpat kā visa pārēja tauta, esmu nomākts par to."

"Tikai 25 000 līdzjutēju atnāca uz spēli pret vienu no pasaules labākajām komandām [sestdien pret Vāciju-aut.piez.] – tas izsaka visu. Tikai dažus gadus atpakaļ Marka Hjūza vadībā mēs pārspējām Vāciju viņu laukumā 75 000 līdzjutēju priekšā. Tas parāda, cik zemu esam nolaidušies."

Lai arī pats spēlētājs uzstāj, ka viņa karjera izlasē ir beigusies uz visiem laikiem, Sevidžs uzskata, ka ir nepieciešamas būtiskas pārmaiņas, proti, trenera maiņa. Spēlētājam jau ir savs kandidāts, ko likt Tošaka vietā – "Real Sociedad" treneris un bijušais Sevidža partneris laukumā Kriss Kolmans. "Domāju, ka pienācis laiks izdarīt izmaiņas komandas vadībā, un Kolmanam būtu jābūt kandidātam. Viņš labi pastrādāja "Fulham" rindās, viņš ir jauns cilvēks ar idejām. Mums tās ir nepieciešamas, jo nevaram turpināt kā līdz šim."

Izmantotie resursi:
www.bbc.com

  +1 [+] [-]

, 2007-09-11 14:57, pirms 17 gadiem
Jā, bet pirms tiem gadiem Vācija nebija nemaz tik laba kā pašlaik. Skatoties uz pagājuša gada pasaule čempionātu futbolā varēja manīt vācijas futbola iemaņas, jo tā sasniedza 3. vietu(ja nemaldos). Iespējams, viņiem ir vajadzīga trenera maiņa, bet nejau visu vainu, ka komanda zaudē nogrūst trenerim.

  +1 [+] [-]

, 2007-09-11 15:30, pirms 17 gadiem
principā tāpat varam teikt mēs - kad Eiropas čempionātā nospēlējām ničā ar vāciju.. bet principā atbalstu viņu..

     [+] [-]

, 2007-09-11 18:00, pirms 17 gadiem
Izrādās, ka raksta autors ir tālu no latviešu valodas, jo ir ļoti dīvains vārda ''niķojas'' lietojums. Labāk būtu lietot vārdus- pastāv domstarpīpas, strīdas, rīvējas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-11 19:20, pirms 17 gadiem
Domaaju gan, ka vnk Sevidzham 'griezh', ka vinju nenjem izlasee, pie kam ir sapratis, ka pie Toshaka tas shajaa ciklaa taa arii nenotiks, tapec tagad atljaujas virinaat muti un kuudiit arvien vairaak fanu ar preses starpnieciibu pret treneri, kas vinjam paveertu iespeeju kaadreiz tomeer uzspeeleet atkal, ja Toshaku nometiis, kaa nekaa nav jau nekaads jaunais - paari 30. Nav jau vinji nekad bijushi pieskaitiiti pie favoriitiem, pie kam shoreiz grupa ljoti speciga, ta ka negribeetu piekrist Sevidzham, ka ar Toshaku nekur netikt - varbut nakamaja ciklaa bus vajaka grupa un shamie paradis kaut ko lidzigu ziemeljiiriem, jo potenciaals jau ir ljoti liels.

Cymru ys Buddugoliaeth! :p