Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Minskā bez godalgām

Aizvadītajā nedēļas nogalē Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā norisinājās starptautisks bērnu futbola turnīrs "Minskas kauss 2008". Labāko rezultātu - piekto vietu - 16 komandu konkurencē izcīnīja SK "Liepājas metalurgs" jaunie futbolisti.

Šajā turnīrā piedalījās 1998. un 1999. gadā dzimušo zēnu futbola komandas. Abās vecuma grupās, kurās startēja „Liepājas metalurga” komandas par „Minskas Kausa 2008” galveno balvu sacentās 16 komandas no Baltrkievijas, Latvijas, Ukrainas, Igaunijas un Lietuvas.

Cīņu par galveno balvu komandas sāka sadalītas divās grupās katrā pa astoņām komandām. 1998. gadā dzimušo zēnu konkurencē „Liepājas metalurgs” savā grupā uzvarēja Minskas FK „Dinamo 1” (Baltkrievija) – 4:1, Kijevas FK „Oboloņ” (Ukraina) – 2:1, Minskas SDJUSŠOR/Dinamo (Baltkrievija) – 6:0 un FK „ALKO” (Tallina, Igaunija) – 1:0. Savukārt labākas par liepājniekiem izrādījās trīs Minskas komandas. „Zvezda BGU 2” tika zaudēts ar 2:3, FK „Fortūna” ar 1:2 un FK „Minsk” ar 1:3 (visas Baltkrievija).

Neskatoties, ka grupā "Liepājas metalurgs" uzvarēja četrās spēlēs , bet zaudēja trijās, tas liepājniekiem deva tikai piekto vietu, kas automātiski nozīmēja, ka turpinājumā jācīnās tikai par 9. - 16. vietu.

Šeit gan izdevās sasniegt maksimumu. Vispirms uzvara pret FK „Minsk 2” – 8:0, bet spēlē par 9. vietu vēlreiz tika pieveikta Minskas FK „Dinamo 1” komanda – 3:0.

Šajā vecuma grupā startēja arī Rīgas JFC „Skonto”, kas otrajā grupā ierindojās ceturtajā vietā un iekļuva starp labākajām astoņām komandām. Par uzvarētājiem kļuva FK „Fortuna” (Minska, Baltkrievija), otrajā vietā ierindojās „MTZ-RIPO” (Minska, Baltkrievija), trešie Kijevas FK „Oboloņ” (Ukraina), ceturtie FK „Minsk 1” (Baltkrievija). Devītie - SK „Liepājas metalurgs”.

Arī 1999. gadā dzimušie zēni cīņu par „Minskas kausu 2008” sāka ar grupu turnīru. 16 komandas tika sadalītas divās grupās katrā pa astoņām komandām.

„Liepājas metalurgs” savā grupā uzvarēja Kijevas FK „Oboloņ” (Ukraina) – 6:1, Minskas „Dinamo 3” – 3:1 un FK „Minsk 2” – 1:0 (abas Baltkrievija). Pārējās četrās spēlēs par liepājniekiem spēcīgāki bija pretinieki. Ar 0:1 "Liepājas metalurgs" piekāpās FK „Minsk 1”, ar 1:2 "SDJUSŠOR Nr. 5" no Minskas (abas Baltkrievija), ar 3:4 FK „ALKO” (Tallina, Igaunija) un ar 0:1 vēl vienai Minskas komandai „Zvezda BGU” (Baltkrievija).

Tas gan "Liepājas metalurgs" netraucēja grupā ieņemt ceturto vietu un iekļūt ceturtdaļfinālā. Tur liepājniekiem pretī stājās otras grupas uzvarētāji SK „Legion” no Tallinas (Igaunija), kuri izrādījās pārāki ar 4:2. Pusfinālā par 5. vietu revanšs pret Tallinas FK „ALKO” ar 4:0, bet spēlē par 5. vietu soda sitienu sērijā ar 3:1 tika uzveikts Minskas FK „Dinamo 2”.

Par to, kas uzvarēja šajā vecuma grupā trūkst informācijas.

Informāciju sagatavoja:
Harvejs Rudzītis, SK "Liepājas metalurgs" preses sekretārs

     [+] [-]

, 2008-06-10 14:29, pirms 16 gadiem
Neizklausās pēc vājām komandām