Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Liepājas pašvaldība optimistiska par profesionālo komandu atgriešanos pilsētā

Aigars Prūsis
Aigars Prūsis @Prusis

Liepājas pašvaldība optimistiska par profesionālo komandu atgriešanos pilsētā
Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš.

Liepājas pašvaldība aktīvi iesaistījusies "Liepājas metalurga" profesionālo sporta komandu darbības nodrošināšanā un uz futbola un hokeja komandu nākotni raugās cerīgi, intervijā "Rietumu Radio" sacīja Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš.

"Šobrīd notiek aktīvas diskusijas, un 18.decembrī, kad visi futbolisti atgriežas no atvaļinājuma, vajadzētu būt skaidrībai par futbola komandas nākotni," sacīja Lagzdiņš un pauda cerību, ka šis termiņš netiks atlikts.

Viņš uzsvēra, ka pašvaldība ir aktīvi iesaistījusies, taču tā nebūs komandas menedžeris vai dibinātājs. "Mēs varam būt tikai viens no partneriem," sacīja Lagzdiņš. "Man patlaban nav informācijas, cik lielam jābūt futbola komandas budžetam, taču hokeja komandai, lai varētu spēlēt Latvijas čempionātā, vienai sezonai nepieciešami aptuveni 200 000 latu. Tas varētu būt pietiekami reāli, lai ar partneru atbalstu Liepājā atgrieztos meistarkomanda."

Hokeja kluba pārstāvji gan mērķē augstāk un nākamajā sezonā cer atgriezties Baltkrievijas atklātajā čempionātā, taču viņiem ir nedaudz vairāk laika, līdz nākamā gada maijam, kad sākas gatavošanās nākamajai sezonai, sacīja Lagzdiņš.

"Skatīsimies, vai viņiem tas izdosies. Katrā ziņā - vēl diezgan liels darbs ir priekšā," sacīja Lagzdiņš.
Jau ziņots, ka Liepājas dome nolēmusi pārņemt savā pārziņā bērnu un jauniešu sporta kluba "Liepājas metalurgs" realizēto profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu īstenošanu.

Kā ziņots, Liepājas tiesa 12.novembrī nolēma izbeigt finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) un sākt uzņēmuma maksātnespējas procesu, par tā administratoru ieceļot līdzšinējo TAP administratoru Haraldu Velmeru. Tas nozīmē, ka "Liepājas metalurgs" pilnībā pāriet maksātnespējas administratora Velmera pārraudzībā, kura uzdevums būs sešu mēnešu laikā sagatavot uzņēmumu pārdošanai.
Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

www.liepajniekiem.lv

  +5 [+] [-]

, 2013-12-09 11:37, pirms 11 gadiem
Būtu jau labi...

  +5 [+] [-]

, 2013-12-09 11:48, pirms 11 gadiem
Lai izdodas - gribbetu gan speeciigu hokeja blici redzeet pashmaaju chempii

  +3 [+] [-]

, 2013-12-09 11:56, pirms 11 gadiem
Hokejā, ja saglabātos esošajā līmenī Kurbads, Prizma, Zemgale, Monarch un RD fārmklubs, kā arī nopietnākā līmenī startētu Daugavpils un no jauna atdzimtu Liepāja, tad tas vietējais čempionāts jau būtu puslīdz jēdzīgs.
Protams, par ļaunu nenāktu arī komandas no Valmieras, Tukuma, Talsiem un Ventspils, bet tā vairāk tāda fantāzija.

 +12 [+] [-]

, 2013-12-09 13:17, pirms 11 gadiem
Futbolā vajag privātos sponsorus, citādi nekā. LM ir klubs ar tradīcijām, it kā jau piesaistīšanu atpazīstamība padara vieglāku. Bet šogad arī Skonto "sponsorus" redzējām - bija un izbija.

  +3 [+] [-]

, 2013-12-09 13:23, pirms 11 gadiem
Redz, futbolā tomēr ieguldījumi salīdzinoši mazāki un ir pat iespējas kādu spēlētāju pārdot un par to naudu saņemt. Kaut reizi gadā. Tāpēc es ceru, ka vismaz futenis Liepājā izturēs.

Hokejs ir vieni vienīgi izdevumi... un lieli. Nūja salūst = LVL 60-80.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-09 14:23, pirms 11 gadiem
Galvenais visā šajā projektā ir vajadzīga stabilitāte. Jebkurš no jauna atvērts un izveidots projekts ir jāattīsta, lai tas nākotnē virzītos uz priekšu. Ja būs kārtējā mētāšanās gadu no gadu, nekas labs tur nav sagaidāms. Savulaik 2 sezonu laikā, ja nemaldos, Liepājas futbols savu nosaukumu ir mainījis pat vairākkārt. Sākot no FK Liepāja, Baltika, DAG/Liepāja utt. Un tas viss 2 sezonu laikā. Galvenais visā šajā procesā ir ieguldīt godīgu un pilnvērtīgu darbu vairāku gadu garumā. Materiāls ir izcils, vismaz futbolā, jāceļ jaunas virsotnes ap izveidotiem pamatiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-09 17:48, pirms 11 gadiem
zzk rakstīja: Hokejā, ja saglabātos esošajā līmenī Kurbads, Prizma, Zemgale, Monarch un RD fārmklubs, kā arī nopietnākā līmenī startētu Daugavpils un no jauna atdzimtu Liepāja, tad tas vietējais čempionāts jau būtu puslīdz jēdzīgs.
Protams, par ļaunu nenāktu arī komandas no Valmieras, Tukuma, Talsiem un Ventspils, bet tā vairāk tāda fantāzija.
Par Valmieru gan nav,ko sapņot,jo pilsēta pārāk maza, lai uzturētu tik daudz komandas, pie tam, hokejā vajag vismaz kādus 100k, kas pagaidām ir vairāk kā nereāli!

  +1 [+] [-]

, 2013-12-09 18:01, pirms 11 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Galvenais visā šajā projektā ir vajadzīga stabilitāte. Jebkurš no jauna atvērts un izveidots projekts ir jāattīsta, lai tas nākotnē virzītos uz priekšu. Ja būs kārtējā mētāšanās gadu no gadu, nekas labs tur nav sagaidāms. Savulaik 2 sezonu laikā, ja nemaldos, Liepājas futbols savu nosaukumu ir mainījis pat vairākkārt. Sākot no FK Liepāja, Baltika, DAG/Liepāja utt. Un tas viss 2 sezonu laikā. Galvenais visā šajā procesā ir ieguldīt godīgu un pilnvērtīgu darbu vairāku gadu garumā. Materiāls ir izcils, vismaz futbolā, jāceļ jaunas virsotnes ap izveidotiem pamatiem.
Latvijā jau komandu nosaukumus pa lielam ietekmē sponsori - kurš dod naudu, ar tā nosaukumu startē. Protams, ka labāk būtu, ja Liepājas Metalurgs saglabātu savu nosaukumu, pat ja rūpnīcas vairs nav. Bet nu nebūtu jau arī nekas traks, ja būtu FK Liepāja vai kas tāds.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-09 19:41, pirms 11 gadiem
No visa šī raksta,konkrētības ir tikai piebildē,"mēs varām būt tikai partneri"Tātad,ja Liepāja neatradīs nopietnus sponsorus,tad varēs konkurēt ar Jelgavu un Metu.Diemžēl.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-09 21:54, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: No visa šī raksta,konkrētības ir tikai piebildē,"mēs varām būt tikai partneri"Tātad,ja Liepāja neatradīs nopietnus sponsorus,tad varēs konkurēt ar Jelgavu un Metu.Diemžēl.
Par tavu ,,pieķeršanos,, Liepājas futbolam jau ir sen zināms(tas par to ... diemžēl .......)Vēl nesen vispār nebija nekādas skaidrības sakarā ar Liepājas futbola nākotni,kā redzams būs un nekur no Liepājas zemes futbols nepazudīs!
Ielāgo!Nav 1997 gads kad mečis pārņēma futbolu,bez pamata zem kājām!
Ir apakšā sakārtota sistēma,pārliecinoši labakie jaunieši Latvijā(kādā sakarā Liepāju gribi pielīdzināt Mettai?Tie ir divi dažādi līmeņi starp jauniešiem,nerunājot par visu pārējo, par un ap futbolu).
Vai maz jau esi aizmirsis kā FKV gāja pret LM jauniešiem?Ar treimaniša palīdzību tik kausa finālā uzvarejāt,un niči izvilkāt otrajā riņķī,bet pirmajā riņķī variantu FKV nebija,jo tiesnesis nevilka!
Esi mierīgs!Liepāja ar laiku atkal kļūs par spēcīgāko klubu Latvijā.Kā tas jau bija iepriekšējos gadus,līdz tam kamēr guņam neizdodas ar lielu spēku iesaistīšanu apturēt Liepājas(un tai skaitā Latvijas) futbola attīstību!
Pat tavā šai divu teikumu komentā ir jūtams naids(pazemojums) pret Liepājas futbolu!
Pat Ilūkste ir lielāku devumu devusi Valsts izlasei spēlētāju resursu ziņā nekā visuvarenā Ventspils!
Piezemējies!!!ventspils tik ņem nevis dod LV futbolam!

  +1 [+] [-]

, 2013-12-09 21:58, pirms 11 gadiem
army1005 rakstīja: Liepājas "Zvejnieks" tak arī bija, spēlēja psrs 1. līgā ja nemaldos
Otrajā līgā!

  +1 [+] [-]

, 2013-12-09 22:18, pirms 11 gadiem
Carloz rakstīja: Latvijā jau komandu nosaukumus pa lielam ietekmē sponsori - kurš dod naudu, ar tā nosaukumu startē. Protams, ka labāk būtu, ja Liepājas Metalurgs saglabātu savu nosaukumu, pat ja rūpnīcas vairs nav. Bet nu nebūtu jau arī nekas traks, ja būtu FK Liepāja vai kas tāds.
Lai atdzismst "Olimpija". Ulmaņlaiki atgriezīsies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja