Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Niklāvs Švēde

Igors Kļosovs iegūst PRO licenci

Igors Kļosovs iegūst PRO licenci
Igors Kļosovs
Foto: lff.lv

Latvijas futbola izlases galvenā trenera Aleksandra Starkova asistents Igors Kļosovs kļuvis par trešo Latvijas treneri, kurš ieguvis prestižo futbola trenera PRO licenci.

Kļosovs pirms gada pieņēma Krievijas Futbola savienības ielūgumu iziet kursus Futbola nozares speciālistu apmācības centrā Maskavā, un pēc piecu nedēļu kursiem šī gada laikā sekmīgi aizstāvēja diplomdarbu.

"Svarīgākais šajos kursos bija parādīt savas profesionālās zināšanas futbola stratēģiskajā jomā. Mūs ne tik daudz apmācīja, kā iesaistīja diskusijās par dažādām tēmām – tās bija diskusijas ar augsta līmeņa futbola speciālistiem par to, kurās jomās attīstās un attīstīsies futbols. Personīgi man tas ir liels sasniegums – tas tomēr ir augstākais trenera kā speciālista novērtējums pasaulē. Var teikt, ka PRO licences īpašnieki ir kā atsevišķa treneru kasta," stāsta Kļosovs, nesen kā atgriezies pēc pēdējām trim Maskavā pavadītajām nedēļām.

PRO licences derīguma termiņš ir trīs gadi. Šogad šo licenci atjaunoja arī Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs. Krievijas Futbola federācija UEFA PRO treneru licences izdod kopš 2005.gada. Toreiz, pirmajā gadā Maskavā licenci ieguva Aleksandrs Starkovs. Katra futbola konfederācija pasaulē izdod savas PRO licences, kas ir kā augstākā starptautiskās sertifikācijas norma. No 2009.gada UEFA starptautiskajās klubu spēlēs un darbā ar valstu izlasēm, tajā skaitā arī ar jauniešu izlasēm, galvenajiem treneriem jābūt derīgai UEFA PRO licencei.

Kļosovs futbolistus trenē jau kopš 1997.gada. Iepriekš viņš ir strādājis strādājis par sporta direktoru un menedžeri futbolā.

Latvijā šobrīd strādājošie treneri ar PRO treneru licencēm:

- Aleksandrs Starkovs (Latvija)
- Igors Kļosovs (Latvija)
- Jurijs Andrejevs (Latvija)
- Pols Ešvorts (Anglija)
- Romāns Grigorčuks (Ukraina)
- Rudigers Abramčiks (Vācija)

Izmantotie resursi:
lff.lv


Fils Foudens un Kīrans Tripjē. Foto: Zumapress/Scanpix

Trešo bērnu sagaidījušais Foudens atgriezies Vācijā un gatavojas astotdaļfinālam

Anglijas futbola izlases pamatsastāva spēlētājs Fils Foudens pēc sava trešā bērna dzimšanas atgriezies Vācijā, lai turpinātu dalību EURO 2024 turnīrā.
Rodrigo Gaučis. Foto: Aiga Veisa
9

"Grobiņa" satriec Latgales blici un mūk prom no "Liepājas"

"Tonybet" Virslīgā savu lielāko uzvaru ceturtdienas vakarā atkārtoja "Grobiņas" futbolisti, kuri ar rezultātu 3:0 apspēlēja viesus no tālās Daugavpils. Divus vārtus kurzemnieku labā guva Rodrigo Gaučis.
Kiljans Mbapē. Foto: Sipa/Scanpix
19

Noskaidroti "Euro 2024" astotdaļfinālu pāri un izspēles zari

Šovakar ar Gruzijas vēsturisko uzvaru pār Portugāli un Turcijas kompensācijas laikā izrauto uzvaru pār Čehiju noslēdzies Eiropas čempionāta futbolā grupu turnīrs. No 24 komandām atsijātas astoņas, bet pārējās 16 turpinās cīņu par titulu. Izslēgšanas spēles startēs 29. jūnijā.