Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Liepājas metalurgs" triumfē turnīrā Krievijā

Krievijas pilsēta Tvera ar turnīru, kas veltīts pilsētas futbola simtgadei, atzīmē šo nozīmīgo notikumu savas pilsētas sporta dzīvē. 1998. gadā dzimušo zēnu konkurencē uzvarēja arī sporta kluba "Liepājas metalurgs" Leona Valinska Jaunatnes futbola centra komanda (treneris Dzintars Kazaks).

Pavisam turnīrā startēja 12 komandas pārstāvot Krieviju un Latviju. Turnīrs sākās ar cīņu par iekļūšanu finālčetriniekā. Lai tur nokļūtu, komandai vajadzēja uzvarēt savā apakšgrupā vai arī uzrādīt labākos rezultātus starp otro vietu ieguvējām.

SK „Liepājas metalurgs” savā apakšgrupā spēlēja pārliecinoši. Ar 3:0 tika uzvarēta Jaroslavļas „Šiņņik” (Krievija), ar 6:0 Podoļskas „Vitjaz” (Krievija) un ar 1:0 Ivanovas „Tekstiļšķik” (Krievija).

Cīņas finālčetriniekā liepājnieki sāka ar zaudējumu Tulas „Arsenal” (Krievija) – 0:2, taču prata apspēlēt abas pārējās konkurentes cīņā par galveno kausu – 5:0 pret Tveras „Volga 1” (Krievija) un 1:0 pret Rostovas pie donas „Kvadro” (Krievija).

Pēc finālčetrnieka cīņām izrādījās, ka trim komandām ir vienāds punktu skaits. Pateicoties labākai vārtu attiecībai savstarpējās spēlēs par „Tveras futbola 100 veltītā turnīra” uzvarētājiem kļuva sporta kluba „Liepājas metalurgs” komanda. Otrajā vietā ierindojās Tulas „Arsenal”, bet trešie turnīra saimnieki „Volga 1”.

Par turnīra labāko uzbrucēju atzina Daniilu Hvoiņicki. Komandas treneris paslavēja arī Emīlu Stepanovu, kurš labi bija darbojies aizsardzībā.

Informāciju sagatavoja:
Harvejs Rudzītis, SK "Liepājas metalurgs" preses sekretārs