Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Smertins pielicis punktu karjerai

Smertins pielicis punktu karjerai
Aleksejs Smertins
Foto: Professional Sport

Bijušais Krievijas izlases un Anglijas Premjerlīgas kluba ''Fulham'' pussargs Aleksejs Smertins paziņojis, ka nolēmis beigt profesionālā futbolista gaitas pēc 16 gadiem lielajā futbolā.

''Ar ''Fulham'' esmu lauzis līgumu un nolēmu futbolam pielikt punktu,'' vietējā krievu laikrakstā sacīja Smertins.
34 gadus vecais krievu pussargs par sevi lika manīt 1999./2000. gada sezonā, kad demonstrēja lielisku sniegumu Krievijas Premjerlīgas kluba ''Lokomotiv Moscow'' rindās. Vēlāk Smertins tika iecelts par Krievijas izlases kapteini, kopumā valstsvienības rindās aizvadot 55 spēles astoņu gadu laikā (1998.-2006.g.)

Pēc 2000. gada sezonas beigām Smertins pārcēlās uz Francijas klubu ''Bordeaux'', kur pavadīja turpmākās trīs sezonas, aizvadot 85 spēles un gūstot divus vārtus, bet 2003. gadā viņš ieradās Londonā, kur vietējās komandas ''Chelsea'' rindās viņu ļoti vēlējās redzēt toreizējais aristokrātu treneris Klaudio Ranjēri. Toreiz Smertins ''Chelsea'' klubam izmaksāja 3,45 miljonus sterliņu mārciņas. Taču savā debijas sezonā Anglijā viņš tika izīrēts ''Portsmouth'' (aizvadīja 26 spēles), lai spētu vairāk iejusties un adaptēties ar spēles stilu Premjerlīgā.
Pēc gada viņš atgriezās Londonā, kur par galveno komandas treneri jau bija iecelts portugāļu speciālists Žozē Mourinju, taču , neskatoties uz to, ka ''Chelsea'' rindās viņš spēlēja samērā reti, sezonas beigās krievu futbolists kopā ar komandu triumfēja Premjerlīgā.

2005. gadā Londonas klubam pievienojās vairāki tiecami pussargi un Smertinam vieta starp komandas labākajiem neatradās, kā rezultātā viņš vēlreiz tika izīrēts – šoreiz ''Charlton Athletic'', kur aizvadīja 22 spēles, bet 2006. gada janvārī ''Chelsea'', kuras rindās triju gadu laikā Smertins aizvadīja tikai 16 spēles, par vienu miljonu sterliņu mārciņām pārdeva futbolistu Maskavas klubam ''Dynamo'', ar kuru Smertins parakstīja līgumu uz četriem gadiem. ''Dynamo'' draudēja izkrišana no Premjerlīgas, tāpēc 2007. gadā Smertins nolēma atgriezties Anglijā, kur spēlēja ''Fulham'' komandas rindās. Pērnā gada augustā ''Fulham'' treneris Rojs Hodsons pavēstīja Smertinam, ka viņš var pamest klubu. Nākošajā dienā bijušais Krievijas izlases spēlētājs lauza līgumu ar ''Fulham''.

Runā, ka turpmāk Smertins nolēmis vairāk pievērsties politikai, kur šī gada martā savā dzimtajā Altajas novadā tika iecelts reģionālajā parlamentā.
Jāpiemin, ka Smertinam pieder futbola skola dzimtajā pilsētā Barnaulā.

Izmantotie resursi:
en.rian.ru
skysports.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2009-07-07 19:37, pirms 15 gadiem
vismaz dabuja EPL medlaju
Slēpts komentārs: Daugava86
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-07 20:16, pirms 15 gadiem
njaa..savu laik arii spelejis celsijaa

  +1 [+] [-]

, 2009-07-07 22:25, pirms 15 gadiem
bija labs. 2000'šo gadu sākumā/vidū viņš bija vienkārši dievs Krievijai. tiešām izcils spēlētājs un Krievijas jaunās paaudzes īsts paraugs kopā ar Mostovoju. tagad Krievijā ir tādu kāds Smertins bija daudz, bet pāris gadus atpakaļ viņš tiešām bija vienīgais. lai gan nebiju daudz redzējis viņu spēlējam pēdējā laikā, tomēr nedaudz žēl, ka aiziet.